Prăjitură cu cremă de vanilie

Supă de vițel – Carne vițel în sos vânătoresc – Prăjitură cu cremă de vanilie – meniu

Prăjitură cu cremă de vanilie delicioasă.

1. Aperitiv: cașcaval pane

-tăiem cașcavalul în felii potrivite

-dăm feliile prin ou bătut +făină +ou bătut +pesmet = și le coacem în tigaia cu ulei

-scoatem feliile pe șervețele să se absoarbă grăsimea

2. Supă de vițel

  • punem carnea de vită-rasol la fiert cu 2 morcovi +1 pătrunjel +1 păstârnac

-când ingredientele sunt fierte strecurăm zeamă  și fierbem în ea tăiței, tășcuțe sau șurubele

3. Carne vițel în sos vânătoresc

-tăiem carnea în bucăți potrivite

-zdrobim bine zarzavatul, îl punem în cratiță cu foarte puțin ulei și-l călim

-adăugăm din zeamă în care au fiert, punem bucățile de carne și punem la fiert

-potrivim de sare și piper și adăugăm 1-2 foi de dafin

  • când apa scade amestecăm într-o cană 1-2 linguri de făină cu 4-6 linguri de smântână și le adăugăm în cratiță

-lăsăm câteva clocote, opțional puteți pune mărar tăiat fff mărunt

-serviți cu cartofi piure sau mămăligă

4. Prăjitură cu cremă de vanilie (Iliuța)

– pentru blat am folosit rețeta Arcidaliei (6 ouă, 200 gr făină, 200 gr zahăr, praf de copt, zahăr vanilat ) la care am adăugat 100 gr nuci .

-crema de vanilie cu unt  am făcut-o din 6 gălbenușuri, 500 ml lapte, 100 gr zahăr, 3 linguri făină sau amidon, 50 gr unt.

-după ce crema se răcește adăugăm  frișcă.

-menționez că blatul îl insiropez bine înainte de a adaugă crema.

Poftă Bună!

Reţete culinare

Culinar

#reţeteculinare #culinar #literaturapetocuri

 

***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

5 COMMENTS

  1. Un meniu delicios ! Mulțumesc pentru rețete! Le aștept cu drag în fiecare săptămână !

  2. Nu-s o gurmanda, insa am cateva placeri nevinovate. As incerca acel cascaval pane si prajitura cu vanilie, arata prea bine si mi se potrivesc.

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.