Pastă de pateu cu ouă – Mămăligă cu brânză și cârnați – Cornulețe rapide cu nucă – Meniu
Pastă de pateu cu ouă – Mămăligă cu brânză și cârnați – Cornulețe rapide cu nucă – Meniu
Pastă de pateu cu ouă şi pâine prăjită.
1. Pastă de pateu cu ouă
-1 pateu mic (porc, pui, raţă, gâscă)
-3 ouă fierte tari și date pe răzătoarea mică
-100 gr unt îl frecăm spumă și-l mixăm cu pateul +ouăle +1 linguriță muştar +piper, sare după gust
-serviți pe feliuţe de pâine proaspătă sau prăjită
2. Ciorbă de gulii
-1 gulie mare o curățăm și o tăiem bețișoare sau o dăm pe răzătoarea mare
-2 morcovi +1 pătrunjel +1 păstârnac = le dăm pe răzătoarea fină
-o ceapă mică o tăiem bucățele și călim în puțin ulei, adăugăm legumele, le călim un pic, adăugăm apă și punem la fiert
-potrivim de piper, sare, boia (opțional), curry, praf de lemon gras și lăsăm să fiarbă
-când legumele sunt aproape fierte adăugăm amestecul de verdeață care ne place și mai lăsăm câteva clocote
-se poate servi așa sau dreasă cu smântână sau iaurt
3. Mămăligă cu brânză și cârnați
-punem apă la fiert cu puțină sare, când dă în clocot adăugăm făina de mălai în ploaie
- 2-3 bucăți de cârnaț le fierbem sau le prăjim și le tăiem felii potrivite
-brânză telemea o tăiem felii
-punem pe farfurie mămăligă, deasupra felii de brânză și de cârnați
4. Cornulețe rapide cu nucă
-350 gr făină +500 gr nucă măcinată +6 linguri apă fiartă +1 lingură oțet = se amestecă bine
-adăugăm 250 margarină și omogenizăm
-se iau cu mâna bucățele din aluat, se formează cornulețe care se coc în tavă pe hîrtie pergament (la foc potrivit)
-se scot cu grijă din tavă (se sfarmă mai ușor până sunt calde) și se tăvălesc prin zahăr praf vanilinat
Poftă Bună!
Reţete culinare
#reţeteculinare
Multumesc Vero pentru poza si reteta de mamaliga.
Yumii. Vreau cornulete