Raven de Evelyn Rogers

Raven, de Evelyn Rogers

Titlul original: Raven
Editura Eis-Pol
Nr. pagini : 542
Traducere : Petrea Alexandra
An apariție : 1995

Este o carte frumoasă, din categoria historical-romance. Face parte din seria The Chadwick Sisters: Flame, Raven, Angel. La noi nu a fost tradusă decât Raven.

Mister, intrigă, romantism

Raven Chadwick avea douăzeci și șapte de ani și era cea mai mare dintre fiicele unui negustor irlandez și ale soției sale de origine nobilă, engleză. Tatăl lor își botezase fetele după culoarea părului, Raven cu părul negru ca pana corbului, Flame, cu părul ca flacăra, iar Angel, cea mezină, cu părul blond ca spicele grâului. Temperamentul lor era, de asemenea, complet diferit. În timp ce Raven, înaltă și suplă, avea o fire dură și vedea totul în negru, Angel era mică și puțin plinuță, timidă și optimistă, bună, dulce și atât de scumpă, încât prezența ei lumina întunericul.

În orașul lor natal, Savannah, nobilimea de acolo nu le privea cu ochi buni. Toată lumea spunea că fetele din familia Chadwick nu își cunoșteau lungul nasului. Cu alte cuvinte, ar fi trebuit să se țină deoparte de fiii neînsurați ai vechii aristocrații. Aceștia însă, înainte de căsătoria fiicei mijlocii, Flame, roiseră în jurul ei ca muștele. Acum era rândul surorii celei mici, deși aceasta, în afară de zâmbet, nu le acorda prea multă atenție.

Raven era bântuită de un secret întunecat. Noaptea avea des coșmaruri din care se trezea înfricoșată. Cu mulți ani în urmă făcuse un jurământ, să nu se mărite niciodată și să nu își lege viața vreodată de un bărbat. Vrând să evadeze din realitățile vieții cotidiene și coșmarurile care o urmăreau, încercase să aleagă o carieră în dramaturgie, unde să dea viață îndrăgitelor personaje pe care le studiase și le știa atât de bine. Din păcate, talentul ei autentic era eclipsat de marea ei frumusețe, iar lumea vedea ceea ce dorea să vadă, astfel că o tratau ca pe o demimondenă, o femeie de lume, accesibilă prin urmare. Fusese nevoită să părăsească trupa de teatru când directorul încercase să o violeze.

Se resemnase că va rămâne o fată bătrână, trăind alături de familia ei. Într-o zi, din întâmplare, căutând ceva în dormitorul părinților, găsește o scrisoare, nesemnată, adresată mamei ei. Conținutul era laconic : “Nu mai scrie și nu mai lua legătura cu noi, altfel vei muri”. Este bulversată de această descoperire, mai ales că știa că părinții ei intenționau să facă o călătorie în curând in Anglia. O nouă tentativă de viol, eșuată, din partea celui mai renumit bancher din Savannah, o ajută să se hotărească. Dacă rămânea în Savannah, bancherul mai mult ca sigur își va pune în practică amenințările sale de șantaj, iar pe tatăl ei îl amenința falimentul. Prin urmare, va trebui să plece în Anglia, pretextând că vrea să urmeze o carieră în teatru, iar acolo va încerca să descopere cine o amenința pe mama ei.

În Anglia, încălcând promisiunea dată părinților că nu va încerca să își caute rudele, se duce la adresa mult iubitei verișoare a mamei, Elizabeth, căsătorită cu contele de Stafford. Stupoare, însă ! Atât verișoara mamei, cât și soțul acesteia muriseră, iar titlul de conte revenise nepotului acestuia, Marcus Bannerman.
Raven este intrigată de familia pe care o descoperă. Fiecare dintre membrii ei părea să aibă propriile lui secrete. Amy, sora lui Marcus, pare că vrea să îl pedepsească la orice pas. Animozitatea dintre ei e evidentă, iar Amy face tot posibilul să îl împovăreze cu tot felul de cheltuieli, care mai de care mai extravagante, care îl seacă financiar. Cele două mătuși sunt și ele bizare. Una este o băutoare compulsivă, mare amatoare de gin, iar cealaltă, singura rudă de sânge cu Raven, tot o verișoară a mamei, este o fată bătrână acrită, care îi face plăcere să îi facă pe cei din jur să se simtă mizerabil.

Marcus dusese o viață tihnită, lipsită de griji, înainte ca unchiul lui să moară și să îi lase o mulțime de datorii și responsabilități. Avea nevoie de o soție și asta cât mai repede. Nu de una apetisantă, ci de o femeie bogată, dornică să se mărite cu un nobil sărac. Actrițele nici nu puteau să intre în discuție.
Atracția dintre Raven și Marcus este instantanee. Bărbatul înalt, blond, ascuțit la față, care pe bună dreptate fusese asemuit cu un leu, este fascinat imediat de superba fată brunetă, înaltă, subțire, cu păr mătăsos și ochi negri, adânci. Primul lui impuls este de a-i propune să îi fie amantă. Însă, cu regret, își aduce aminte că zilele în care trăise după bunul lui plac trecuseră de mult. Acum trebuia să se comporte onorabil. Prea mulți oameni depindeau de tăria și judecata lui și, mai ales, de bunul lui nume. Cu regret o lasă să plece, urându-i succes în carierea teatrală.

Curând, un scandal îi aduce din nou împreună. În presă apare o informație, în urma unui bilețel anonim, în care se spunea că verișoara săracă a contelui, sosită de peste ocean, a bătut la ușa acestuia cerându-i ajutorul, iar el a aruncat-o în stradă ca pe o cerșetoare.
Dorind să îi apere reputația și să risipească bârfele, Marcus îi oferă adăpost sub acoperișul familiei.
Raven acceptă, la rândul ei dorind să afle cauza amenințărilor la adresa mamei ei. Curând, însăși viața ei este pusă in pericol, fiind împinsă de o mână nevăzută pe scări.

Trăind sub o permanentă amenințare, Raven este, de asemenea, tulburată de sentimentele ei din ce în ce mai puternice pentru Marcus, care, la rândul lui, e copleșit de pasiunea de necontrolat pe care o simte pentru ea.
Cu ajutorul lui Marcus, Raven reușește să scape de coșmarurile care o terorizau, pline de văluri roșiatice, aducătoare de moarte, înlocuindu-le în schimb cu vise fierbinți, pline de pasiune, care celebrau viața și dorința de a trăi.

Va fi oare pasiunea suficientă pentru a doborî obstacolele dintre ei ? Ce secrete ascundeau fiecare ? Cine încerca să o omoare pe Raven și de ce ?
La toate aceste întrebări veți afla răspunsul în carte.

Cartea este bine scrisă, caracterele descrise sunt puternice. Dialogurile dintre Marcus și Raven sunt incitante, voințele celor doi se înfruntă, iar aerul se încinge în preajma lor.

Vă recomand acest roman, este o poveste emoționantă de familie, are mister, aventură, intrigă, puțin tragism și, bineînteles, romantism.

Cărți din colecția Eis Pol

Recenzii cărți de dragoste

Facebook Literatura pe tocuri

 

6 COMMENTS

  1. Am citit cartea acum câțiva ani, si mi-a placut foarte mult.
    O recenzie superba Tyna, la o carte ce merita adusă in atenția cititorilor!
    As vrea sa mai apara la noi carti de aceasta autoare…

  2. O recenzie foarte frumoasa si foarte tentanta! Felicitarile mele Tyna! locco_smiley_10 locco_smiley_10
    Nu am citit cartea, dar voi remedia cat de curand acest lucru!

  3. O recezie foarte frumoasa pentru o carte ce merita citita.Ador recenzile tale, prin ele descopar povesti de dragoste fascinante.Astept cu nerabdare recenzia de saptamana viitoare!

  4. […]    Raven era bântuită de un secret întunecat. Noaptea avea des coșmaruri din care se trezea înfricoșată. Cu mulți ani în urmă făcuse un jurământ, să nu se mărite niciodată și să nu își lege viața vreodată de un bărbat. Vrând să evadeze din realitățile vieții cotidiene și coșmarurile care o urmăreau, încercase să aleagă o carieră în dramaturgie, unde să dea viață îndrăgitelor personaje pe care le studiase și le știa atât de bine. Din păcate, talentul ei autentic era eclipsat de marea ei frumusețe, iar lumea vedea ceea ce dorea să vadă, astfel că o tratau ca pe o demimondenă, o femeie de lume, accesibilă prin urmare. Fusese nevoită să părăsească trupa de teatru când directorul încercase să o violeze. Recenzie […]

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.