Top 5 carti care m-au impresionat în 2015

  Este prima dată când fac un astfel de top, dar am zis, de ce nu, poate vă inspiră şi după ce le citiţi împărtăşim împreună impresiile. Anul acesta a fost darnic, am avut planuri generoase de lectură, dar m-am abătut serios de la declaraţiile făcute la începutul anului. 🙂 Aşa sunt eu, întotdeauna merg pe alt drum.

După ce ne-am întâlnit (After) de Anna ToddDupa ce ne-am intalnit

   Cartea mi-a ajuns la suflet şi rapiditatea cu care am parcurs-o m-a convins că da, uneori merită să fac astfel de sacrificii şi să dorm mai puţin noaptea. Este scrisă altfel încât iubeşti şi să te enervezi în egală măsură, iar finalul foarte bine gândit. Dacă n-aş fi citit măcar 100 de pagini din volumul următor, atunci sigur sufletul meu ar fi fost bucăţi.

Primul volum din seria AFTER

   Tessa Young e o fată cuminte, silitoare şi ordonată. După ce intră la universitate şi îl cunoaşte pe Hardin, viaţa ei se schimbă radical. Cu părul lui răvăşit, accentul britanic, tatuajele şi piercingurile, Hardin e complet diferit de băieţii pe care i-a întâlnit până acum. E arogant şi crud – ar avea toate motivele să-l urască. Dar felul în care o sărută trezeşte în ea o pasiune cum n-a mai simţit.
Deşi o respinge, spunând că nu-i este el alesul, Tessa e hotărâtă să insiste şi să-l găsească pe adevăratul Hardin, care a ridicat între el şi lume un zid de trădări şi minciuni.
Tessa are deja iubitul perfect. Atunci de ce se luptă să treacă peste propria mândrie rănită şi peste prejudecăţile lui Hardin vizavi de fetele drăguţe ca ea?

  Poate că e vorba de… dragoste?

  After a fascinat cititorii din toată lumea. Trăieşte şi tu experienţa de pe internet!

  Am vrut să spun o poveste realistă, despre oameni adevăraţi. Nu scriu despre destine idilice, ci despre oameni ca mine, care poate au avut o copilărie mai dură. — Anna Todd

  Anna Todd te face să ţipi, să râzi, să plângi, să te îndrăgosteşti… After e o serie de neratat – pregăteşte-te să trăieşti emoţii pe care n-ai fi crezut că ţi le poate provoca o carte. — Fangirlish

   „Habar nu am ce fac aici, dar nu mă pot opri. Buzele mele ating buzele lui Hardin şi simt cum el inspiră adânc. Gura lui Hardin are exact gustul pe care mi-l imaginam. Pot simţi aroma subtilă de mentă în momentul în care îşi întredeschide buzele şi mă sărută. Mă sărută de-adevăratelea. Limba lui caldă o caută pe a mea şi simt în colţul gurii metalul rece al inelului din buză. Corpul meu parcă a luat foc; nu am trăit niciodată aşa ceva. El îşi pune palma pe faţa mea, atin­gându-mi obrajii înflăcăraţi, după care mâinile îi coboară pe şoldu­rile mele. Se trage înapoi un pic şi îmi dă un sărut delicat pe buze.”

  Anna Todd a câştigat o popularitate imensă pe internet odată cu apariţia seriei After. Locuieşte în Austin, împreună cu soţul ei, cu care a doborât statisticile, căsătorindu-se la o lună după absolvirea liceului. Anna a fost mereu o cititoare împătimită şi i-au plăcut trupele de băieţi şi poveştile de iubire romantice, astfel că acum, când a găsit un mod de a le îmbina pe toate trei, se bucură de un vis devenit realitate.
Pe Anna Todd o găsiţi la AnnaToddBooks.com, pe Twitter la @imaginator1dx, pe Instagram la @imaginator1d şi pe wattpad ca Imaginator1D. Paramount Pictures a cumpărat drepturile de ecranizare a romanului After.

Skye O’Malley de Bertrice Smallskye-o-malley-bertrice-small-

   În materie de historical romance aceasta ocupă în clasamentul personal locul I. Autoarea s-a documentat, a plasat acţiunea în mai multe tări, diferite din punct de vedere cultural, şi a pus accentul pe femeie. Ea are şansa de a deveni lider şi va suporta anumite consecinţe ale acelor vremuri, va fi etichetată de societatea în care trăieşte şi va cunoaşte şantajul, dragostea, invidia sau durerea. Cel mai mult m-a surprins scriitura, exprimă foarte multe în fraze puţine, acţiunea este dată peste cap, simţi că trăieşti 3 cărţi în una singură. Da, este deosebită şi chiar vă recomand să o citiţi.

   Skye O’Malley, o tânăra irlandeză cu ochi albaştri, este convinsă, la cei 15 ani ai săi, că se va căsători, va avea copii şi va trăi fericită până la adânci bătrâneţi. Dar soarta îi va rezerva surprize nebănuite, provocând-o continuu, transformând-o într-o femeie sclipitor de inteligentă şi puternică… dar femeie.

  De o frumuseţe senzuală, îşi va alege singură partenerii, fiind nevoită, în acelaşi timp, să se ferească de avansurile altora, într-o acerbă căutare a sufletului pereche. Şi când această personalitate puternică intră în conflict cu regina Angliei, puteţi fi siguri că acţiunea va deveni incendiară. Iar dacă veţi crede că tumultuoasa ei viaţă s-a liniştit, veţi constata, în Dulcile dimineţi ale iubirii, că a fost o părere greşită.
Bertrice Small – Skye O’Malley.

Exorcizat de Radu GăvanCoperta_Exorcizat_Radu-Gavan

   Dacă mi-ar fi spus cineva în glumă că voi citi cartea lui Radu Găvan, atunci sigur râdeam copios. În fond, ce să caute o carte atât serioasă şi vulgară prin biblioteca mea, dar mă bucur că am scăpat repede de emoţii (aşa se întâmplă când parcurg cartea unui autor român). M-a impresionat esenţa pentru că este adevărată, reală, dură şi deloc pe placul meu, dar cui îi place realitatea? Nu de asta evadăm mental? Acum abia aştept să descoper şi Neverland, presimt că voi fi stoarsă de energie, dar scopul este nobil.

  Roman câștigător al premiului de debut „Mircea Ciobanu” – ediția 2015

   „…suntem hienele care îndepărtează leul de lângă pradă, gândacii care îţi intră în casă, şobolanii care te pun pe fugă. Noi luptăm pentru mâncare, aşa că suntem bine pregătiţi…”

***

  În mijlocul unui oraş sufocant, un tânăr agent imobiliar, singur şi fără bani, se luptă cu disperare pentru supravieţuire. Răsăriţi deopotrivă din întunericul minţii sale şi din mizeria morală a societăţii corupte din jur, demonii din trecut se întâlnesc cu cei din prezent. Astfel, bătălia pentru păstrarea propriei umanităţi poate începe. Viu şi brutal, copleşitor din punct de vedere psihologic, Exorcizat este un rollercoaster ce străbate nemilos tenebrele minţii umane.

  „A se citi cu precauție, întrucât Radu Găvan e transgresiv, dur și necruțător cu cititorul său. Eroul este un marginal, un frustrat, un inadaptat, un pervers, un dezechilibrat, este însă, în același timp, un romantic, care vrea cu orice preț să simtă și să fie și care nu renunţă niciun moment la speranţă. O dură critică socială, un experiment literar în forță, Exorcizat te va înfiora și fascina deopotrivă. Un debut atât de tulburător, atât de apăsător și de intens, încât mă tem de următoarea sa ispravă literară.” (A. R. Deleanu)

   „Un regal al introspecției totale, fără milă, care sfârtecă atât prezentul, cât și amintirile ascunse în trecutul încețoșat și pașnic doar în aparență. Exorcizat ne vorbește despre ce nu vrem să auzim și să (re)cunoaștem. Despre noi înșine.” (Cristina Nemerovschi)

Cu el pentru totdeauna de Katie McGarryCU EL PENTRU TOTDEAUNA de Katie McGarry,

   Genul acesta de lectură, te face să te gândeşti mai bine la viaţa ta şi în special la cei din jur. Cert este că voi privi de acum încolo bărbaţii cu tatuaje cu alţi ochi, datorită personajului principal. Se pare că aceasta este o metodă de a-i face pe cei din jur să îl considere dur şi fără prea multe sentimente. Este un fel de tablou al amintirilor, al celor care au crezut în el cândva şi are posibilitatea de a le mulţumi purtându-i zi de zi aproape. Cartea are destule puncte care o fac sensibilă, reală, amuzantă şi da, mi se pare cea mai bună din serie. Te relaxezi când citeşti, simţi că trăieşti.

   Apreciata autoare Katie McGarry revine cu un nou roman exploziv, despre o fată bună, dar cu porniri temerare, un șmecher de cartier care nu are nimic de pierdut și o poveste de dragoste fulminantă.
Fată de zece pe linie, haine de la casele de modă și o viață perfectă: asta așteaptă lumea să fie Rachel. Doar că eleva în penultimul an al unui liceu particular păstrează secrete față de părinții ei bogați și față de frații ei exagerat de autoritari… Iar acum tocmai adaugă încă două pe listă. Unul constă în participarea, cu Mustangul ei GT, la curse ilegale de mașini. Iar celălalt… e Isaiah Walker, un tip de șaptesprezece ani cu care ea nici măcar n-ar trebui să stea de vorbă. Numai că băiatul crescut sub tutelă, plin de tatuaje și ochi cenușii pătrunzători, o salvează dintr-o situație delicată, iar ea nu și-l mai poate scoate din minte.
Isaiah are, și el, secrete. Legate de locuința lui și de adevăratele sentimente pentru Rachel. Ultimul lucru care i-ar trebui ar fi să se încâlcească într-o relație cu o fată bogată, dornică să cutreiere prin zone dubioase doar de amorul artei… indiferent de cât de îngerească i-ar fi înfățișarea.
Dar atunci când pasiunea lor comună pentru cursele de mașini ajunge să le pună viețile în pericol, au la dispoziție șase săptămâni ca să găsească o ieșire. Șase săptămâni în care să descopere până unde ar fi dispuși să meargă ca să se salveze unul pe celălalt.

Furie oarbă de Karin SlaughterFurie oarba de Karin Slaughter

    În categoria extremelor se află şi acest volum, dur, real, credibil, greu de digerat. Mi-a plăcut totul, un scenariu bine pus la punct, dezvoltat, dar cu un regizor exemplar-autoarea. Am ales-o din întâmplare de la bibiliotecă şi cu certitudine nu se adresează oricui. Găsiţi crime, emoţii, suspans şi … mult sânge

   KARIN SLAUGHTER, autoarea unor bestselleruri nominalizate la prestigioase premii şi traduse în 23 de ţări, oferă, pentru prima oară, publicului român un thriller palpitant, o combinaţie de suspans, mister şi pericol.

   Viaţa liniştită a unui orăşel american este zguduită de panică în momentul descoperirii cadavrului unei tinere profesoare de liceu, ucisă în urmă unui viol atroce şi care prezintă pe corp tăieturi adânci ce alcătuiesc semnul crucii. Rezultatele autopsiei conduc la ipoteza alarmantă a existenţei unui criminal extrem de brutal. Câteva zile mai târziu, starea de şoc generală este amplificată de descoperirea unei a doua victime, purtând aceleaşi însemne însângerate. Este cel mai clar indiciu că cel ce acţionează este un violator sadic, devenit criminal în serie. Cine va fi viitoarea victimă? se întreabă înspăimântaţi toţi locuitorii. Sara Linton, medicul legist care se ocupă de aceste cazuri, se simte la rândul său ameninţată. Un secret din trecutul ei ar putea reprezenta cheia descoperirii criminalului. O carte ce cu siguranţă îl va ţine în priză pe cititor până la ultima pagină.

8 COMMENTS

    • Tyna daca vei avea curaj sa le parcurgi, atunci clar, va fi precum un amalgan de arome, sare, piper si alte condimente. Fiecare mi-a transmis acel ceva care sa ma zguduie emotional. Da, sunt pe placul meu toate, chiar daca sunt diferite

  1. Cu el pentru totdeauna e superba <3 Ah, iar mi-a scapat Anna Todd… Doamne, raftul meu de TBR e extrem de lung :(( si tot timpul se adauga cate ceva…

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.