Arta visării - Lucy Keating

amantul japonez isabel allendeRecomandări de carte.

1.Amantul japonez de Isabel Allende

Isabel Allende: 21 de cărți publicate, traduceri în peste 35 de limbi; peste 65 de milioane de exemplare vândute; 12 doctorate onorifice; 50 de premii în peste 15 țări; 2 filme de succes realizate după romanele ei.

O dublă poveste de dragoste, la distanță de mai bine de jumătate de secol, se dezvăluie treptat în Amantul japonez. Scris cu aceeaşi atenţie pentru amănuntul istoric şi profundă înţelegere a personajelor care au constituit dintotdeauna marca lui Isabel Allende, romanul Amantul japonez semnalează întoarcerea autoarei la povestea clasică, de largă respiraţie, fiind totodată un omagiu emoţionant adus sufletului omenesc şi stăruinţei în dragoste, într-o lume a necontenitelor schimbări.

În 1939, când Polonia e amenințată de nazism, Alma Belasco e trimisă de părinți să trăiască la San Francisco, alături de mătușa și de unchiul ei, care locuiesc într-un conac opulent. Inițial timorată de noua ei familie și incapabilă să se integreze, Alma va avea în cele din urmă o legătură profundă, pentru toată viața, cu fiul grădinarului familiei, Ichimei. După atacul japonezilor de la Pearl Harbor, cei doi sunt despărțiți cu cruzime, iar Ichimei ajunge într-un lagăr, împreună cu familia sa. Multe decenii mai târziu, Alma e una dintre bătrânele excentrice care populează azilul de lux Lark House din San Francisco. Cu răbdare și infinită tandrețe, Irina Bazili, o tânără îngrijitoare din Republica Moldova cu o istorie tristă în propria biografie, ajunge să descopere treptat povestea de dragoste dintre Alma și Ichimei și își găsește în ea izbăvirea.

Arta visarii de Lucy KeatingCumpără cartea

2. Arta visării de Lucy Keating

Viaţa e un vis
Apoi te trezeşti.

Eu l-am inventat pe Max. Cel puţin asta mi-am spus întotdeauna. Toţi bărbaţii pe care i-am adorat încă din copilărie, combinaţi într-un singur tip perfect. Problema e că m-am înşelat.
Pentru că în uşa clasei, uitându-se direct la mine, stă Max.
Max al meu.
Max cel din visele mele.
Max al meu care nu există în realitate.
De când se ştie, Alice îl visează pe Max, un băiat pe care nu l-a întâlnit niciodată.
Împreună au călătorit prin toată lumea, au călărit pe elefanţi roz, s-au bătut cu biscuiţi în Muzeul Metropolitan de Artă şi s-au îndrăgostit nebuneşte, iremediabil, unul de celălalt. Max e băiatul viselor ei (şi doar al viselor ei) până în dimineaţa în care îl descoperă stându-i alături la oră, cât se poate de viu. Dar el habar nu are cine e Alice.
Când te îndrăgosteşti în vis, mai poate realitatea să-ţi fie de ajuns?
„În mod evident, sunt perfect conştientă că par sută la sută ţăcănită când spun că m-am îndrăgostit de un om pe care nu l-am întâlnit niciodată, care nici măcar nu există. Dar din moment ce nu-mi pot aminti o perioadă în care să nu-l fi visat pe Max, mi-e greu să fac diferenţa. Locurile se schimbă, la fel şi poveştile, însă Max rămâne acelaşi, întâmpinându-mă în fiecare vis cu zâmbetul lui poznaş şi inima lui mare. El e sufletul meu pereche.”

Lucy Keating locuieşte în Venice, California. A crescut în Boston, Massachusetts, a urmat Williams College din Berkshire şi, în adâncul inimii, a rămas o locuitoare a regiunii New England. Pe lângă scris, marile sale iubiri sunt muzica şi câinele ei, Ernie, care are propria pagină pe Instagram @ernsboberns. De când se ştie, Lucy are vise intense şi foarte vii, ba chiar şi-a rearanjat mobila… în vis. Vizitaţi-o pe Lucy pe www.lucykeating.com şi urmăriţi-o pe Twitter @lucyinwifi şi pe Instagram @luhlala. 

AtlantidaCumpără cartea

3. Atlantida de Antoinette Wornik

Când începi să citeşti această carte, fii pregătit!
Pentru că ea te va constrânge să abandonezi realitatea exterioară şi să te laşi sorbit de vârtejul apelor, spre abisuri, în lumea ascunsă a Atlantidei.
Aici ţi se vor dezvălui taine uluitoare, vei fi iniţiat în experienţe ce transgresează limitele mentalului uman, născându-ţi avatari, ca să călătoreşti prin conştiinţe, galaxii, niveluri ale existenţei.
Vei fi părtaş la o iubire care vrea să sfideze timpul, Legile, alcătuirea fiinţei, viaţa şi moartea.
Apoi, te vei trezi zvârlit din nou în lumea ta, ameninţată acum cu iminenţa colonizării de către creaturi extraterestre ce luptă fără scrupule să supravieţuiască.
Infiltrat în Hangar 52, zona fără urme a operaţiunilor top secret, vei afla adevăruri întunecate şi incredibile despre civilizaţii nonumane.
Alături de agenţii antrenaţi în combaterea terorismului biologic, îţi vei mobiliza voinţa să găseşti calea pentru a-ţi salva semenii de la moarte.
Dar te vei zbate mereu să regăseşti Atlantida, lumea pierdută în adâncuri…

Cumpără carteaPoveste de iubire de Regis Jauffret

4. Poveste de iubire de Regis Jauffret

Traducere de Dragoş-Ionel Jipa

În Poveste de iubire (1998), naratorul intră în pielea unui violator maniac care distruge încet-încet, irepresibil deşi animat de cele mai bune intenţii altminteri, viaţă unei femei, torturând-o cu prezenţa şi agresivitatea să până ce această renunţă la propria identitate. Ea este o modestă vânzătoare, iar el profesor de engleză, un bărbat banal, care la sfârşitul vieţii sale va conchide: „Cu ea am cunoscut singură mea poveste de iubire.“ Momentul în care o întâlneşte în metrou şi decide, scurt şi hotărât, că tânăra este femeia vieţii sale şi mama copiilor ce vor veni, declanşează întreagă drama. Povestea se derulează sub semnul persecuţiei, supunerii, sadismului şi cruzimii. Terorizată de prezenţa bărbatului, tânăra nu găseşte calea de a scapă, lăsându-se supusă. Valoarea romanului, scris cu acea scriitură albă şi sadică din Străinul lui Camus, stă atât în neutralitatea naratorului faţă de o realitate abominabilă, cât şi în denunţarea acestei poveşti că simplă poveste: la final, se întrebuinţează doar condiţionalul optativ, că pentru a spune că tot ceea ce s-a întâmplat până acum e o ficţiune. Această particularitate stilistică denotă în acelaşi timp diferenţa dintre ceea ce oamenii visează să fie dar nu sunt în realitate.

Necunoscuta de la Palazzo d'Oro de Paul Theroux5. Necunoscuta de la Palazzo d’Oro de Paul Theroux

O EXPLORARE PROFUNDĂ A MECANISMELOR NEVĂZUTE CE ANIMĂ DORINŢA SEXUALĂ

Un tânăr american soseşte la Palazzo d’Oro, în Sicilia, în anii ’60. Sărac, dar debordând de trufia tinereţii şi de talent artistic abia înmugurit, acceptă propunerea de a deveni companionul unei frumoase şi fascinante aristocrate. Iar relaţia lor – formală şi rece în timpul zilei, toridă şi pătimaşă noaptea – îl duce într-un punct în care nimic, nici măcar iubita lui, nu este ceea ce pare.

UNA DINTRE CELE MAI PLINE DE FORŢĂ ŞI INCITANTE SCRIERI ALE LUI THEROUX

„Un scriitor original şi plin de îndrăzneală.” – INDEPENDENT

„O culegere de povestiri decadente, captivante… Evocând fie sofisticarea plictisită a aristocraţilor europeni, fie trivialitatea adolescenţilor americani, Theroux scrie cu o graţie şi o economie a limbajului absolut irezistibile.” – MAIL ON SUNDAY

„Intriga erotică se află în miezul acestor naraţiuni, fiecare dintre ele transformând teritorii cunoscute într-o poveste miraculos de stranie.” – VOGUE

„Atenţia lui Theroux pentru detaliu este seducătoare, iar imaginaţia sa fascinantă.” – IRISH INDEPENDENT

„Extrem de tulburător. O demonstraţie de maestru în utilizarea detaliilor şi a evocărilor încărcate de senzualitate.” – FINANCIAL TIMES

Visul lui Summer de Cathy CasidyCumpără cartea

6. Visul lui Summer de Cathy Casidy

Al treilea volum al seriei Clubul fetelor dependente de ciocolată
Încă o poveste delicioasă din seria Clubul fetelor dependente de ciocolată, alături de Pasiunea lui Cherry și Cufărul lui Skye.
Summer s-a visat dintotdeauna dansatoare și, când apare un loc la școala de balet, și-l dorește dureros de tare. Gimnaziul se termină și începe vacanța dar, spre deosebire de geamăna Skye și de celelalte surori, Summer nu are timp de petreceri pe plajă.
Audiția devine noua ei obsesie, iar lucrurile încep să scape grav de sub control…
Cu cât încearcă mai mult să atingă perfecțiunea, cu atât se pierde mai tare. Va realiza Summer – cu ajutorul băiatului care vrea să-i fie mai mult decât prieten – că visurile vin în tot felul de forme și mărimi?
“Emoționant, tandru, de neuitat.” – The Guardian
“Fiica mea era o cititoare foarte selectivă, așa că am vrut să scriu cărți pe care să nu le lase din mână, povești care să o facă să viseze, să-și pună întrebări, să mediteze și – de ce nu? – să înțeleagă mai bine viața.” – Cathy Cassidy
Cathy Cassidy a scris prima carte ilustrată la nouă ani, pentru fratele său mai mic. În copilărie îi plăcea să realizeze benzi desenate, pe care le vindea prietenilor cu 5 penny bucata. A urmat Art College în Liverpool, apoi a lucrat ca editor revista Jackie. Timp de 12 ani a fost consilier sentimental la revista pentru adolescenţi Shout şi profesoară de artă, apoi s-a dedicat în întregime scrisului, publicând peste 23 de cărţi. Află mai multe despre Cathy Cassidy pe www.cathycassidy.com.
“Sora mea roșește până în albul ochilor și pare că și-a pierdut cu desăvârșire darul vorbirii. (…) Apoi râde cu gura până la urechi, iar Finch îi întoarce un zâmbet la fel de luminos. În clipa în care noi celelalte simțim miros de ars, e greu de spus dacă acesta vine de la privirile lor electrizate, ori de la fierul de călcat pe care Skye l-a abandonat pe unul dintre cele mai bune furouri vintage ale ei.”

Criptograful de Mai Jia.jpgCumpără cartea

7. Criptograful de Mai Jia

PREMIUL NAŢIONAL AL CHINEI

În senzaţionalul său roman de debut, Mai Jia ne dezvăluie misterioasa lume a Unităţii 701, un serviciu de informaţii ultrasecrete, care se ocupă cu spargerea codurilor şi contraspionaj.

Rong Jinzhen, un geniu al matematicii autist, cu un trecut de-a dreptul mitic, e obligat să-şi abandoneze cariera academică după ce e recrutat în Unitatea 701. Fiind cel mai mare criptograf al Chinei, Rong descoperă că mintea strălucită din spatele extrem de dificilului Cod Violet e fostul său profesor şi prieten apropiat, care lucrează acum pentru inamicul Chinei.

Considerat un precursor al ficţiunii de spionaj chineze, Mai Jia s-a inspirat din propria experienţă – a intrat în contact cu numeroşi criptologi şi spioni în timpul celor 17 ani cât a lucrat în serviciul de informaţii secrete din cadrul Armatei de eliberare a poporului.
„Cartea e o subtilă şi complexă îmbinare de criptografie, politică, vise şi semnificaţia lor. Sunt multe episoade memorabile, de la apariţia stranie, încărcată de superstiţii, a familiei Rong şi până la declinul ei treptat, pe măsură ce secolul XX înaintează. Însă marea reuşită a romanului e dată de profunzimea personajelor lui.” – The Times Literary Supplement
Romanul lui Mai Jia are o estetică proprie, construieşte o lume în care personajele par mereu gata să cadă pradă obsesiilor. – The Telegraph
„Absurditatea destinului, strălucirea şi fragilitatea geniului şi împrejurările care-i leagă definitiv pe oameni – despre toate acestea vorbeşte Criptograful, romanul straniu şi misterios al lui Mai Jia.” – Beijing Evening News
„Copilul s-a născut cu preţul vieţii mamei sale, care îl adusese pe lume în chinuri groaznice. Intrat în viaţă, i-a uimit pe toţi cu capul lui mare ca o baniţă. Avea capul mai mare decât linia umerilor! Capul mamei era o nimica toată în comparaţie cu al fiului (…)
După naşterea lui, cei din clanul Lin s-au dat peste cap să-i aleagă tot soiul de nume, de la nume cu stil, nume formale, nume-poreclă şi multe altele, însă şi-au dat repede seama că era o treabă de prisos, întrucât capul său cât baniţa şi condiţiile groaznice în care se născuse i-au făcut pe oameni să-l strige: Căpăţână de Ucigaş.”

Mai Jia este unul dintre cei mai de succes scriitori din China, unde este cunoscut şi datorită adaptărilor pentru film şi televiziune ale cărţilor sale. Este preşedintele Asociaţiei de Scriitori din China. Îmbinând suspansul unui thriller de spionaj cu subtilităţile analizei psihologice şi cu atmosfera magică a unei fabule chinezeşti, romanul lui Mai Jia află în criptografie cheia spre inima omenească. Romanul Criptograful a fost recompensat cu cel de-al şaselea Premiu Naţional al Chinei.

Pasiuni mocnite de Julie Garwood.jpgCumpără cartea

8. Pasiuni mocnite de Julie Garwood

Frumoasa și independenta Kate MacKenna consideră că duce o viață obișnuită. Deși ea și surorile ei tocmai și-au pierdut mama din cauza unei boli necruțătoare, este hotărâtă să descurce pe cont propriu ițele încâlcite ale situației materiale dezastruoase în care au rămas,  folosindu-se de spiritul antrepenorial care a ajutat-o să-și dezvolte o afacere încă din timpul facultății. Și tocmai atunci se întâmplă inimaginabilul: situația explodează la propriu, și viața începe cu adevărat să o ia razna…

Prima explozie o aduce față în față cu un detectiv chipeș din poliția locală.

Cea de-a doua explozie o trimite în brațele altuia –  Dylan Buchanan, un bărbat mult prea îndrăzneț și atrăgător pentru binele ei și fratele celei mai bune prietene ale sale. Îndrăgostit de ea fără să-și dea seama, încă din adolescență, Dylan este hotărât să o apere cu orice preț: cineva încearcă să o distrugă pe Kate, și el este singurul care poate să o apere. Iar pasiunea care mocnește între cei doi nu ușurează deloc misiunea lui Dylan.

Cumpără cartea

16 COMMENTS

  1. Doar cartea de Garwood am citit. Iar azi am primit cadou „Arta visarii”. Imi place ( mai ales ca are happyend) .Multumesc pentru recomandari!

  2. Mmmm … si eu am Atlantida pe wishlist de ceva timp. Cu siguranta e interesanta. Iar Arta visarii ma tenteaza serios.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.