Recomandări de carte Grupul Editorial Corint-II

Nicoleta Zetoca

Reducere? Serios? Mă bucur enorm pentru cei care nu au cărţile Leda Edge. Eu am câteva cărţi din genul preferat de mine.

Magonia, de Maria Dahvana Headley

magonia

   O carte fantasy cu un subiect pe care încă nu l-am întâlnit.  Aza, o tânără care are probleme grave de respiraţie, aerul nu îi este prielnic. Ce poate avea? O boală ciudată de plămâni o împedică să ducă o viaţă normală. Medici sunt neputincioşi. Îi dau medicamente şi speră să o ţină în viaţă. Când fata vede o corabie în cer, crede că are halucinaţii. Ea se aude strigată de pe aceea corabie, iar singurul care o crede este prietenul ei Jason.
   În ultima clipă de viaţă Aza va fi salvată de mama sa de pe corabia din nori. Aici respiră normal şi s-ar părea că ar avea o putere imensă să distrugă omenirea. Ce va alege Aza?

 Blestemul câştigătorului, de Marie Rutkoski

blestemul castigatorului

  O carte care mi-a plăcut enorm. Leda are darul de a veni cu poveşti inedite ce te captivează filă după filă, vrei să descoperi mai mult.
   Un imperiu, un popor subjugat, conducători, sclavi. Un popor care a devenit din cel mai priceput, bogat, şi cult, un popor de sclavi. O fiica de general, Kestrel, va avea de ales: căsătoria sau armata. Cel ales nu îi este pe plac, armata nu este o opţiune pentru ea…Singurul lucru care îi stârneşte interesul de răsfăţată este Arin, un fost nobil, devenit sclav. Acesta va reuşi să inverseze rolurile şi să o captureze pe Kestrel, astfel că ea va deveni sclavă. Ce urmează să se întâmple între cei doi tineri rămâne să aflaţi singuri. Cert este că merită să citiţi cartea. Eu aştept volumul 2.

   Jocul coroanei, de Evelyn Skye 

  Vika, poate stârni zăpada, poate transforma cenuşa în aur, controlează elementele naturii. Nikolai-poate vedea prin pereţi, poate să facă să apară poduri din senin.
   Cei doi sunt magi, singurii din Rusia. Menirea lor este-Jocul Coroanei-cel mai bun să câştige. Bătălia este dată până la moarte. Ce nu este prevăzut? Atracţia dintre cei doi magi, atracţia taravenciului spre Vika.
   Un duel magnific între doi magi. O carte pe care nu poţi să o ratezi.

„Eu sunt Arhivista. Trimisul, ambasadorul şi întruparea pe pământ a lui Catchkeep. Oasele şi stelele Ei sunt trupul meu; trupul şi oasele mele sunt stelele Ei. A mea e gură prin care vorbeşte lumea moartă. Ale mele sunt mâinile care înscriu ce a lăsat în urmă lumea moartă. Ai mei sunt ochii ce stau de veghe, ca moartea lumii vechi să nu se întoarcă să ucidă lumea iar. Apară-mă Catchkeep, până ce alta va sta în faţa Ta aici, cum stau eu, unde alta a stat. Apară-mă, să pot face munca Ta, până ce trupul meu va slabi, până ce oasele mele vor slabi, lăsând numai stelele Tale, ce lumea o vor lumina etern.”


   

   Sarcina lui Wasp e simplă, să vâneze stafii. În fiecare an ea trebuie să lupte ca să rămână arhivistă. Novicele pregătite de către preotul lui Cachkeep, abia aşteaptă să o omoare pe actuală Arhivistă, sau ceea ce rămâne din bătălia cruntă, care se dă.
  Cu asemenea viaţă grea, Wasp încearcă să se descurce. După ultima bătălie în care era să îşi găsească sfârşitul, după o recuperare de două săptămâni, după rănile violente, ea încearcă să meargă mai departe şi să îşi facă treaba. Stafia unui soldat este calea sa spre evadare, poate… Deşi urăşte ceea ce face, nu are de ales, trebuie să vâneze stafii, încercările sale de evadare, sau soldat întotdeauna cu eşecuri. Câinii fioroşii ai preotului de altar au găsit-o şi a adus-o înapoi, iar pedeapsa a fost cruntă. Ea încearcă să stabilească contacte cu stafiile, dar fără rezultat până acum. Eliberează câte poate, până când este prinsă şi pedepsită, şi, iar o ia de la capăt. Când stafia unui super soldat începe să vorbească cu ea, să scape de legăturile sale de sare şi să o vindece cu un aparat pe Wasp, aceasta întrevede o scăpare din acel coşmar care este viaţa sa.
   O carte care îţi dă fiori, dar care nu poţi să o abandonezi.
 

   Am şi SERIA LUX-o mândreţe de serie, dar care nu a reuşit să între încă la citit. Stiu tot despre ea, îmi place să mă documentez înainte de a cumpăra ceva. Are cineva timp liber de vânzare?
   

   Seria autoarei Kiera Cass, aşteaptă şi ea cuminte pe rafturi. Aş vrea să pot citi non stop, să pot „devora”‘ tot ce doresc.

Veronica Budea
Spioana Imperială de Mark Robson

  Spioana Imperiala de Mark Robson

 Editura –CORINTeens -marcă înregistrată a Corint junior.

    Femke este o spioană talentată și tânără, are o misiune primejdioasă de la împărat, este maestră a deghizărilor și foarte eficace în tot ceea ce face. Acest roman este un deliciu literar al crimei, răzbunării într-o lume magică și elegantă plină de lorzi, spioni, nobili, palate imperiale. O carte antrenantă, care te atrage într-o aventură plină de mister, acțiune și suspans. O lectură ușoară, majestică, o carte pe care îți este greu să o lași din mână.

Am spus că poți ieși acum, repetă vocea, fermă. Nu încerca să faci nimic prostesc. Sunt înarmat și n-am rețineri să  lovesc o femeie. Ieși de sub pânză și hai în casă, unde putem discuta mai confortabil.”

   Descoperiți aventurile tinerei spioane și abilitățile ei imperiale în arta spionajului.

Grupul Editorial Corint are în această lună reduceri substanţiale la foarte multe cărţi.

 

6 COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.