Cremă de banane

Ouă umplute – Supă cremă de broccoli – Ghiveci cu bacon la cuptor – Cremă de banane

   Cremă de banane un desert uşor.

1. Aperitiv: ouă umplute

  • 5 ouă fierte tari, curățate și tăiate în două
  • gălbenușul îl zdrobim bine și-l mixăm cu 1 cutie de pateu +2 lingurițe de muștar +piper și sare după gust = până se face o pastă cu care umplem jumătățile de albuș și le punem pe platou
  • 4-5 linguri de maioneză +1 cutie mare de smântână +piper și sare după gust = facem un sos pe care îl turnam peste ouă și dăm la rece

-de data asta am făcut un sos mai dietetic: maioneza am făcut-o cu cartof și în loc de smântână am pus iaurt, eu am folosit iaurt de soia (alpro) dar puteți folosi orice iaurt simplu vă place

2. Supă cremă de broccoli

  • o căpățână de broccoli o curățăm și o punem la fiert cu 1 morcov +1 păstărnac +1 pătrunjel +1 cartof = în apă cu sare
  • când legumele sunt fierte  le scoatem într-un castron să se răcească puțin apoi le mixăm în blender
  • punem masa de legume în oală și adăugăm apa în care au fiert (atâta cât vrem de groasă să fie supa)
  • adăugăm condimente după gust și verdeață tocată fff mărunt și lăsăm să dea câteva clocote
  • se poate servi simplă sau dreasă cu smântână sau iaurt

3. Ghiveci cu bacon la cuptor

  • 2 cepe tăiate felii (sau bucăți) +2-3 roșii tăiate felii +2 ardei tăiați felii subțiri +1 dovlecel tăiat rondele +1 vanată tăiată bucățele +2-3 ciuperci tăiate felii sau mai multe ciuperci mici +2-3 cartofi tăiați rondele subțiri
  • 200-300 gr bacon tăiat bucățele
  • punem în tavă puțin ulei apoi așezăm în straturi: cartofii +ardeii +ciupercile +bucățile de vinete +rondelele de dovlecei +feliile de roșii
  • adăugăm sare +piper +cimbru +praf de coriandru + apă cât acoperă și băgăm la cuptor
  • când legumele sunt aproape gata presăram deasupra bucățelele de bacon și lăsăm la cuptor până e gata
  • opțional puteți pune și smântână sau bulion când puneți baconul
  • înainte de-a scoate tava din cuptor puteți presăra deasupra brânză telemea sau cașcaval rase și mai lăsăți 5 minute

4. Cremă de banane

  • 3-4 banane foarte coapte le mixăm bine cu lămâie
  • din 3-4 ouă +3 linguri de zahăr +2 zahăr vanilinat = fierbem pe abur o cremă, o lăsăm să se răcească puțin
  • mixăm crema de ouă cu bananele mixate cu lămâie
  • punem crema în pahare, ornăm cu pișcot și frunze de mentă și punem la rece.

Poftă Bună!

Reţete culinare

Culinar

***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

1 COMMENT

  1. Ador rețetele de la tine ! Sunt atât de gustoase și ușor de preparat ! Mulțumesc, draga mea !

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.