Ouă umplute – Supă cremă de broccoli – Ghiveci cu bacon la cuptor – Cremă de banane
Ouă umplute – Supă cremă de broccoli – Ghiveci cu bacon la cuptor – Cremă de banane
Cremă de banane un desert uşor.
1. Aperitiv: ouă umplute
- 5 ouă fierte tari, curățate și tăiate în două
- gălbenușul îl zdrobim bine și-l mixăm cu 1 cutie de pateu +2 lingurițe de muștar +piper și sare după gust = până se face o pastă cu care umplem jumătățile de albuș și le punem pe platou
- 4-5 linguri de maioneză +1 cutie mare de smântână +piper și sare după gust = facem un sos pe care îl turnam peste ouă și dăm la rece
-de data asta am făcut un sos mai dietetic: maioneza am făcut-o cu cartof și în loc de smântână am pus iaurt, eu am folosit iaurt de soia (alpro) dar puteți folosi orice iaurt simplu vă place
2. Supă cremă de broccoli
- o căpățână de broccoli o curățăm și o punem la fiert cu 1 morcov +1 păstărnac +1 pătrunjel +1 cartof = în apă cu sare
- când legumele sunt fierte le scoatem într-un castron să se răcească puțin apoi le mixăm în blender
- punem masa de legume în oală și adăugăm apa în care au fiert (atâta cât vrem de groasă să fie supa)
- adăugăm condimente după gust și verdeață tocată fff mărunt și lăsăm să dea câteva clocote
- se poate servi simplă sau dreasă cu smântână sau iaurt
3. Ghiveci cu bacon la cuptor
- 2 cepe tăiate felii (sau bucăți) +2-3 roșii tăiate felii +2 ardei tăiați felii subțiri +1 dovlecel tăiat rondele +1 vanată tăiată bucățele +2-3 ciuperci tăiate felii sau mai multe ciuperci mici +2-3 cartofi tăiați rondele subțiri
- 200-300 gr bacon tăiat bucățele
- punem în tavă puțin ulei apoi așezăm în straturi: cartofii +ardeii +ciupercile +bucățile de vinete +rondelele de dovlecei +feliile de roșii
- adăugăm sare +piper +cimbru +praf de coriandru + apă cât acoperă și băgăm la cuptor
- când legumele sunt aproape gata presăram deasupra bucățelele de bacon și lăsăm la cuptor până e gata
- opțional puteți pune și smântână sau bulion când puneți baconul
- înainte de-a scoate tava din cuptor puteți presăra deasupra brânză telemea sau cașcaval rase și mai lăsăți 5 minute
4. Cremă de banane
- 3-4 banane foarte coapte le mixăm bine cu lămâie
- din 3-4 ouă +3 linguri de zahăr +2 zahăr vanilinat = fierbem pe abur o cremă, o lăsăm să se răcească puțin
- mixăm crema de ouă cu bananele mixate cu lămâie
- punem crema în pahare, ornăm cu pișcot și frunze de mentă și punem la rece.
Poftă Bună!
Ador rețetele de la tine ! Sunt atât de gustoase și ușor de preparat ! Mulțumesc, draga mea !