Salată de cartofi – Coaste de porc la cuptor – Prăjitură cu foi și zahăr ars (sau Petre Roman) – meniu
Salată de cartofi – Coaste de porc la cuptor – Prăjitură cu foi și zahăr ars (sau Petre Roman) – meniu
Salată de cartofi – Prăjitură cu foi și zahăr ars
1. Aperitiv: salată de cartofi
-4-5 cartofi îi curățăm și-i fierbem în apă cu sare și vegeta, apoi îi scurgem și-i tăiem rondele (apa n-o aruncați o puteți folosi la ciorbă)
-2 cepe le tăiem felii și le punem să dea câteva clocote în apă cu sare, zahăr și oțet (după gust) apoi le lăsăm să se scurgă bine
-3-4 ouă fierte tari, curățate și tăiate cubulețe sau rondele subțiri
-punem într-un castron cartofii tăiați rondele, ceapa, ouăle, puțin ulei și amestecăm
-dacă vreți puteți pune maioneză, dar vara eu o prefer așa
2. Ciorbă de gulii:
-2 gulii mari curățate și tăiate fie ca niște bețe fie bucățele
-2 morcovi,1 pătrunjel,1 păstârnac le dăm pe răzătoarea fină, le călim în puțin ulei, adăugăm guliile și apa (putem folosi apa în care am fiert cartofii pentru salată) și punem la fiert
-adăugăm sare, piper, boia, curry, chimen, lemon gras, coriandru praf
-când ciorba e aproape gata adăugăm amestecul de verdeață care ne place și mai lăsăm câteva clocote
-se poate servi așa sau dreasă cu smântână
3.Coaste de porc la cuptor (Vio):
-condimentaţi coasta de porc cu amestecul care vă place, lăsăți să stea puțin, apoi o puneți în tavă la cuptor cu apă s-o acopere
-puneți în tavă 1 crenguță de cimbru și un păhărel de alcool
-când sunt gata ungeţi coastele cu un amestec de miere și muștar și mai dați câteva minute la cuptor
-se pot servi cu garnitură de cartofi piure sau natur, orez simplu sau cu legume
4. Prăjitură cu foi și zahăr ars (sau Petre Roman)
Blatul: 8 ouă + 8 linguri de zahăr + 8 linguri de făină + 8 linguri de nucă = se coc 3 foi pe dosul tăvii. Separat se ard 15 linguri de zahăr care se întind în mod egal pe cele 3 foi și se lasă să se răcească
Crema: 4 gălbenuşe de ou se freacă cu o cană de zahăr + 4 linguri de făină + 1/2 cană de lapte = se fierb și se lasă la răcit. Când e rece se amestecă cu 200 gr de unt frecat spumă
Glazură: 4 albușuri se bat pe aburi cu 8 linguri de zahăr și 1 lingură oțet
-se montează prăjitura astfel: foaie + crema + foaie + crema + foaie + glazură
-fiecare foaie se așează cu partea de zahăr ars în sus
-se lasă la rece câteva ore până se poate tăia
Pofta Bună!
Si voi aveti prajitura Petre Roman? :)) Mereu cand bunica venea de la sora ei aducea prajitura d-asta :))))
sorina cu denumirea asta a aparut dupa revolutie,nu stiu cum se numea inainte,dar stiu ca e foarte buna
Pai da, dupa Revolutie, ca inainte n-am de unde sa stiu :))
De fiecare cand citesc preparatele tale ma apuca poftele. Imi place ca adopti simplitatea, exact ce am nevoie.
Cred ca am mancat ceva asemanator cu prajitura, dar nu stiam ca se numeste Petre Roman :-)))
Yami…ceva bun…prajitura cred ca este buna. O bucatica de Petre Roman, va rog :-)))))))
Arci, mereu ne aduci idei super! Voi încerca și eu prăjitura Petre Roman!
Desertul suna… tentant :)))