Salată de idei multiple plus piept de pui cu mozzarella și cartofi la cuptor

Salată de idei multiple plus piept de pui cu mozzarella și cartofi la cuptor, în criză de timp

   Urmăriți în fiecare miercuri o nouă rubrică pe Literatura pe tocuri, semnată Rodica Pușcașu – Rețete cu umor. Rețete culinare scrise într-un stil unic. Cu poveste, cu umor, care vă vor binedispune. Astăzi vă prezentăm ,,Salată de idei multiple plus piept de pui cu mozzarella și cartofi la cuptor, în criză de timp,,.

Te rog să te pregătești! Vei citi, în cele ce urmează, secretul rețetei perfecte!

  Cum am ajuns să aflu taina aceasta mult râvnită de fiecare dintre noi? Fără să vreau! Vezi tu… mă pregăteam să fac niște piept de pui la cuptor, când m-a sunat una din prietenele mele, pasionată make-up.

  De îndată ce i-am împărtășit intenția mea culinară, ea m-a asigurat că îmi va dezvălui secretul rețetei perfecte, iar eu am tresărit de bucurie, mai ales că mă aflam în criză de timp.

  -Totul constă în culoare, începe ea dezvăluirea. Nu poți pune într-o tigaie igrediente care să aibă mai mult de trei culori. E inestetic. N-o să mănânce nimeni. Câte culori ai?

  Ceasornicul din bucătărie ticăia cu cruzime, în timp ce eu mă străduiam să văd câte culori urma să am în preparatul final. Până să-i dau răspunsul, îmi sună telefonul fix. Promit că o sun eu, apoi închid mobilul și răspund la fix.

O altă prietenă. O prietenă deosebită… pasionată de tarot.

  -Doar nu te-ai apucat de mâncare, îmi spune și intuiesc îngrijorare în tonul vocii sale.

-Ba da, de ce?

-Doamne… nu poți să faci piet de pui când îți iese Asul de Bâte în etalare…

-De ce?

-De ce?! Pentru că nu îți iese nimic bun… orice ai face, trebuie să o iei de la capăt. În plus, Marea Preoteasă poate să apară oricând. Ești sigură că asta vrei?

-Cine e Marea Preoteasă?

-Cum cine? Soacră-ta! S-a arătat aici, la ceas de seară… vine să-și vadă Valetul de Spade, adică băiatul! În concluzie, draga mea, nu fă piept de pui astăzi!

  Îmi închide. Sunt puțin bulversată, dar încep să pregătesc pieptul de pui. Îl spăl bine cu apă rece. Sunt în criză de timp. Valetul de Spade… pardon, soțul meu trebuie să ajungă. Mă grăbesc. Sună din nou telefonul. E Mirela. Pacifista, feminista și apărătoarea drepturilor animalelor.

  -Vrei să spui că ai sacrificat un pui pentru un bărbat? Ăsta de fotosinteză n-a auzit? Doamne, și te mai întrebi de ce lumea aceasta este așa de haotică, de ce nu există armonie? N-o să mai vorbesc cu tine până la sfârșitul zilei!

  Îmi închide. Nu-i bai. Oricum, sunt în criză de timp. Sună – din nou – telefonul fix.

  -Mi-a spus Mirela că te-ai apucat de mâncare. De ce nu m-ai sunat pe mine? Eu sunt expertă în piept de pui? De care ai luat?

-Am luat de la…

-Nu e bun, mă întrerupe. Dacă mă sunai pe mine, îți spuneam eu exact de unde să cumperi. Cum vrei să-l prepari?

-Nu e bine, îmi spune, înainte ca eu să apuc să scot un cuvânt. La ce oră trebuie să fie gata?

-Nu se face până atunci, îmi spune răspicat fără să fi primit răspunsul meu.

  Pun receptorul pe masă și o las să vorbească. Încep să curăț cartofii, apoi îi tai… pătrate perfecte, așa cum am văzut la Marea Preoteasă… la soacra-mea. Pun sare și piper pe pieptul de pui pe care l-am spălat întâi și apoi l-am tăiat în fâșii. Iau câteva felii de bacon și le amestec cu pieptul de pui și cartofii. Adaug puțin ulei. Sunt în criză de timp. Așez hârtia de copt în tavă, pun amestecul de cartofi, piept de pui și bacon. Acopăr tava și dau la cuptor. Sună mobilul.

  -Uranus e retrograd, nu e recomandat să faci piept de pui! Mi-au spus fetele că te-ai băgat în toată chestia asta! Tocmai acum? Când Soarele e în Leu? Nu, nu, nu! Săgetătorul tău putea mânca o simplă salată! Din morcov!

-Morcovul ce zodie e? o întreb și e lasă liniște, apoi îmi închide.

  Între timp, în cuptor, pieptul de pui a căpătat o culoare aurie. E adevărat… tava e neagră și nu prea se asortează. Am… cu siguranță, mai mult de trei culori, mai ales că pun mozzarella și câteva fire de pătrunjel tocat fin.

Când a ajuns acasă Valetul de Spade, totul era pregătit.

-Să nu-mi pui de mâncare! Am trecut pe la mama! îmi strigă imediat ce intră.

Așadar… a mâncat la Marea Preoteasă… nu-i nimic!

Să mai aștepte mâncare de la mine când o mânca Uranus morcov!

  Vă spuneam de secretul rețetei perfecte. Telefonul. Rețeta perfectă e atunci când folosești telefonul în mod eficient: îl închizi când începi să faci mâncare, altfel riști să faci salată de idei multiple!Salată de idei multiple plus piept de pui cu mozzarella și cartofi la cuptor

Reţete culinare 

Rețete cu umor

Culinar

#reţeteculinare #culinar #literaturapetocuri #rețetecuumor

 

 

 

 

***Rodica Pușcașu***Sunt o visătoare și așa am de gând să rămân. Cititul e un privilegiu pe care l-am descoperit pentru a evada în alte lumi, pentru a descoperi poveștile unor oameni pe care nu i-ai cunoscut niciodată. Cărțile sunt lumi fascinante, care te fac să râzi, să plângi, să trăiești. Nu-mi imaginez lumea fără cărți... pentru că nu ar exista. În viața reală sunt un om simplu, care se bucură de aroma cafelei în diminețile de vară, sunt o mamă preocupată (uneori excesiv) de copilul meu și o soție iubită care mai arde din când în când mâncarea... pentru că timpul de preparare nu coincide cu timpul poveștii pe care o citesc. Vedeți voi, în cazul meu, totul se reduce iremediabil la citit... O altă pasiune de-a mea este scrisul. Scriu și ajung să-mi iubesc personajele atât de mult, încât mi le consider prieteni. În 2010 am publicat cartea de povești pentru copii „Maria și fulgii de nea”, iar în 2016 a ieșit de sub tiparul editurii PIM, cartea „Povestea secretă a Cezarei”... și nu mă voi opri aici.

10 COMMENTS

  1. Este cea mai amuzantă rețeta ! Felicitări! Aștept cu nerăbdare următoarele preparate scrise atât de frumos !

  2. Ro, eşti mortală. Scrii nişte reţete fabuloase. Absolut minunat cum le scrii. Îmi plac tare mult. Efervescenţa de umor din ele e mult mai mult decât cireaşa aia proverbială. Eu zic să le aduni pe toate – reţetele – într-o carte. Proză scurtă, întâmplări disparate. Se citeşte repede. Pe gustul tuturor.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.