Pastă de carne cu ouă – Cartofi cu unt, cașcaval afumat, usturoi și rozmarin – Napolitane cu cremă de nucă – meniu
Pastă de carne cu ouă – Cartofi cu unt, cașcaval afumat, usturoi și rozmarin – Napolitane cu cremă de nucă – meniu
1. Aperitiv: pastă de carne cu ouă
-1 piept de pui fiert (sau dacă vă rămâne carne de la friptură) se dă prin mașina de carne și se pune în castron
-3-4 ouă fierte tari se dău pe răzătoare și se pun peste carne
-adăugăm în castron 100 gr unt +1-2 lingurițe de muștar+ sare, piper după gust și mixam bine
-se poate servi pe feliuțe de pâine proaspătă sau prăjită
2. Ciorbă de mazăre
-2 morcovi +1 pătrunjel +1 păstârnac = le dăm pe răzătoarea fină
-1 ceapă mică se taie mărunt
-punem în oală ceapă +zarzavatul +puțin ulei și călim
-adăugăm în oală mazărea și apa și punem la fiert, nu puneți sare decât când mazărea e fiartă
-când legumele sunt fierte potrivim de sare, piper, curry, lemon gras, boia – opțional și lăsăm să mai dea câteva clocote
-adăugăm amestecul de verdeață care ne place și mai lăsăm să fiarbă puțin
-se poate servi așa sau dreasă cu smântână sau iaurt
3. Cartofi cu unt, cașcaval afumat, usturoi și rozmarin (Iliuța)
-1 kg cartofi tăiați în cuburi de mărime potrivită îi fierb în apa în care am adăugat sare cu amestec de verdețuri mediteraneene după gust, 4-5 căței de usturoi și rozmarin.
-Când cartofii sunt fierți îndepărtăm apa rămasă și căței de usturoi, adăugăm unt 50 gr tăiat în cuburi și 200 gr carcaval afumat răzuit.
-Lăsăm la foc mic într-un vas acoperit pentru încă 5 minute.
4. Napolitane cu cremă de nucă
-1 pachet de napolitane
–crema: 250 gr zahăr+200 gr unt(sau 250 gr margarină Rama) +300 gr nucă măcinată +1 esență de rom +2 zahăr vanilinat
-se pune în cratiță zahărul să se caramelizeze (nu-l lăsați să se ardă trebuie numai un pic caramelizat), se adaugă untul
-să nu vă speriați când untul s-a topit inițial fierbe și pare foarte lichid, dar se îngroașă
-adăugați zahărul vaniliat și amestecați tot timpul
-când compoziția s-a îngroșat adăugați nuca și esența de rom și amestecați să se omogenizeze bine, și lăsăți câteva clocote
-puneți așa fierbinte pe foile de napolitane (deasupra pe uitima foaie nu puneți)
-puneți ceva mai greu deasupra până se răcește prăjitura, apoi o puteți tăia
Poftă Bună!
Reţete culinare
#reţeteculinare #culinar #literaturapetocuri
Ce interesant este aperitivul! O să le dau rețeta și prietenelor mele!
E foarte bun
Mulțumim pentru rețete Arci