Pastă de carne cu ouă – Cartofi cu unt, cașcaval afumat, usturoi...

Pastă de carne cu ouă – Cartofi cu unt, cașcaval afumat, usturoi și rozmarin – Napolitane cu cremă de nucă – meniu

by -
3
Pastă de carne cu ouă - Cartofi cu unt, cașcaval afumat

Pastă de carne cu ouă – Cartofi cu unt, cașcaval afumat, usturoi și rozmarin – Napolitane cu cremă de nucă – meniu

1. Aperitiv: pastă de carne cu ouă

-1 piept de pui fiert (sau dacă vă rămâne carne de la friptură) se dă prin mașina de carne și se pune în castron

-3-4 ouă fierte tari se dău pe răzătoare și se pun peste carne

-adăugăm în castron 100 gr unt +1-2 lingurițe de muștar+ sare, piper după gust și mixam bine

-se poate servi pe feliuțe de pâine proaspătă sau prăjită

2. Ciorbă de mazăre

-2 morcovi +1 pătrunjel +1 păstârnac = le dăm pe răzătoarea fină

-1 ceapă mică se taie mărunt

-punem în oală ceapă +zarzavatul +puțin ulei și călim

-adăugăm în oală mazărea și apa și punem la fiert, nu puneți sare decât când mazărea e fiartă

-când legumele sunt fierte potrivim de sare, piper, curry, lemon gras, boia – opțional și lăsăm să mai dea câteva clocote

-adăugăm amestecul de verdeață care ne place și mai lăsăm să fiarbă puțin

-se poate servi așa sau dreasă cu smântână sau iaurt

3. Cartofi cu unt, cașcaval afumat, usturoi și rozmarin (Iliuța)

-1 kg cartofi tăiați în cuburi de mărime potrivită îi fierb în apa în care am adăugat  sare cu amestec de verdețuri mediteraneene după gust, 4-5 căței de usturoi și rozmarin.

-Când cartofii sunt fierți îndepărtăm apa rămasă și căței de usturoi, adăugăm unt  50 gr tăiat în cuburi și 200 gr carcaval afumat răzuit.

-Lăsăm la foc mic într-un vas acoperit pentru încă 5 minute.

4. Napolitane cu cremă de nucă

-1 pachet de napolitane

crema: 250 gr zahăr+200 gr unt(sau 250 gr margarină Rama) +300 gr nucă măcinată +1 esență de rom +2 zahăr vanilinat

-se pune în cratiță zahărul să se caramelizeze (nu-l lăsați să se ardă trebuie numai un pic caramelizat), se adaugă untul

-să nu vă speriați când untul s-a topit inițial fierbe și pare foarte lichid, dar se îngroașă

-adăugați zahărul  vaniliat și amestecați tot timpul

-când compoziția s-a îngroșat adăugați nuca și esența de rom și amestecați să se omogenizeze bine, și lăsăți câteva clocote

-puneți  așa fierbinte pe foile de napolitane (deasupra pe uitima foaie nu puneți)

-puneți ceva mai greu deasupra până se răcește prăjitura, apoi o puteți tăia

Poftă Bună!

Reţete culinare

Culinar

#reţeteculinare #culinar #literaturapetocuri

***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

3 COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.