dovlecel in straturi
Literaturapetocuri.ro

Meniu nr. 37 (dovlecel în straturi, gulaş cu carne de porc şi pâine de casă cu seminţe, chec cu albuş)

1.Aperitiv: dovlecel în straturi

-2-3 dovlecei potriviţi tăiaţi felii de grosimea unui deget, sărăm puţin şi lăsăm să se scurgă apa
-apoi prăjim puţin pe ambele părţi dovlecelul
-200 gr şuncă slabă tăiată mărunt
-2-3 ouă fierte tari şi date pe răzătoarea fină
-maioneză (reţeta cu cartof) amestecată cu o cutie de smântână (200 gr) şi opţional după gust şi preferinţe puţin usturoi sau piper multicolor sau curry
-amestecăm puţin într-un castron şunca cu ouăle, opţional 1 cutie de porumb
-într-o caserolă aşezăm un strat de felii de dovleac (lăsăm pe margini loc în caserolă)+un strat de amestec ouă cu şuncă+ turnăm un strat de sos de maionza şi repetăm până terminăm compoziţiile
-se pune la rece cel puţin 2 ore să se amestece aromele

2+3: Gulaş cu carne de porc şi pâine de casă cu seminţe (Iliuţa):gulas de porc si paine cu seminte

    Ingrediente: 500 g pulpă de porc, 2-3 cepe potrivite ca mărime, 2- 3 ardei roşu, 2 frunze de dafin, 1 linguriţă de boia dulce, 1 conservă mică de roşii decojite, 4 căţei de usturoi, smântână, piper, busuioc şi sare după gust.
     Se spală carnea, se taie bucăţi potrivite se sărează şi se piperează. Ceapa se taie cubuleţe, la fel şi ardeii. Carnea se dă într-un clocot cu puţină apă pentru a elimina spuma. După ce se elimină cantitatea de apă se adaugă ceapă şi ardeii, se călesc cu puţin ulei câteva minute. În vas punem apă de două ori cantitatea pe care o avem de alimente, roşiile decojite şi restul mirodenilor. Când carnea este fiartă se lasă puţin la răcit şi se adaugă smântână, după gust.

Pâine de casă cu seminţe
Ingrediente: 250 gr. făină albă, 10 gr. drojdie, 2 ouă, sare, 100 gr. caşcaval răzuit, 1 ardei roşu, 100 gr. măsline negre, seminţe de florea soarelui, susan, in, dovleac, fulgi de ovăz.

Maiaua o adăugăm în făină, punem ouăle, sarea (puteţi folosi ce mirodenii doriţi), şi frământăm bine cu puţin ulei de măsline. Punem jumătate din cantitatea de seminţe în aluat. În tava deja pregătită, întindem aluatul astfel obţinut şi aşezăm deasupra ardeiul tocat felii, măslinele fără sâmburi, caşcavalul şi restul de seminţe. Se lasă în cuptorul încins în prealabil, 15-20 minute. Poftă bună !

4. Chec cu albuş (foarte practic când vă rămân mai multe albuşuri)chec cu albus

-un pahar de albuş se bate cu un pahar de zahăr
-se adaugă ½ pahar de ulei; 1 pahar de făină, o esenţă de vanilie, bucăţele de ciocolată, bucăţele de fructe confiate, un praf de copt
-se amestecă bine şi se coace cam o oră la foc potrivit

Poftă Bună!

Reţete culinare

Culinar

Review overview
5
***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

12 COMMENTS

  1. Arci reteta de paine nu merge si la masina ? Ca eu am un cuptor naspa 😀
    Numai bunatati ne recomanzi tu 🙂

    • mirela reteta de paine e a lui iliuta;problema cu masina este ca paine iese mai indesata,dar se poate coace si acolo
      o prietena de-a mea face des paine inclusiv paine dulce si o framanta cu masina dar prefera sa o coaca tot in cuptor

  2. Reteta cu dovlecei o voi încerca astăzi. Dar și celelalte urmează! Toate sunt super! Mulțumim!

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.