Salată de ton cu fasole roșie și porumb – Varză de Bruxelles gratinată cu cașcaval și bacon – Cornulețe cu nucă
Salată de ton cu fasole roșie și porumb – Varză de Bruxelles gratinată cu cașcaval și bacon – Cornulețe cu nucă
1.Aperitiv : Salată de ton cu fasole roșie și porumb (Iliuţa ):
- într-un vas punem 200 g fasole roșie din conservă, 150 g porumb fiert, 400 g ton , 4 cepe verzi tocate feliuțe, 100 g măsline sărate, ardei roșu tăiat cubulețe sau feliuțe de ridiche, piper negru și sare după gust.
- pentru dressing folosim 2 linguri muștar , o lingură ulei de măsline și zeamă de lămâie. -amestecăm totul foarte bine.
- se lasă la frigider minim 30 de minute înainte de a o consuma.
- noi o servim cu pâine crocantă și cubulețe de telemea.
2. Ciorbă de pui cu legume (Vero)
- Se călesc o ceapă cu 2 morcovi dați pe răzătoare. Se pune câte un pic de apă.
- Se taie mărunt carnea-500 de gr. pulpe dezosate și se pun în oală la fiert.
- Eu adaug tocătură de ciorbă pusă la borcan de mine, puțin bulion, 3 foi de dafin, sare, piper, delicat, 3 cartofi tăiați mărunți o mână de orez.
- Când sunt fierte se adaugă (pregătiți în prealabil) 2 ouă bătute cu puțină apă rece și verdeață. Eu folosesc leuștean frunze .
- Pun un vârf de sare de lămâie apoi opresc focul.
- Într-un bol pun puțină smântâna grasă amestecată cu apă rece și o adaug în ciorbă.
- Se condimentează după gust.
3.Varză de Bruxelles gratinată cu cașcaval și bacon (Iliuţa):
- 800 g varză de Bruxelles se amestecă cu 20 ml ulei de măsline, sare după gust, piper alb, boia iute, cimbru și busuioc uscat.
- în cuptorul preîncălzit la 200 grade le lăsăm pentru 15 minute.
- între timp pregătim compoziția pe care o vom adaugă ulterior formată din:
- 2 ouă mixate cu puțină sare, 150 cașcaval răzuit, 200 g smântână de gătit, 250 bacon tăiat cubulețe și 4 căței de usturoi răzuiți.
- adăugăm compoziția peste varză și le mai lăsăm pentru 20 minute în cuptor până capătă acea crustă ușor maronie.
- la final presăram mărar tocat.
4. Cornulețe cu nucă (Vero)
- pentru aluat 3 căni făină +1 cană zahăr +3 gălbenușuri +1 praf de copt frământat cu lapte sau smântână.
- crema se face din albușurile bătute cu o cană zahăr și adăugată 100 gr. nucă măcinată
- umplem cornulețele cu cremă și le punem la copt
- se dau calde prin zahăr praf vaniliat
-
#reţeteculinare #culinar #literaturapetocuri
Multumim pentru retete Iliuta si Vero!
Mulțumesc pentru rețete!