Salată de ton cu fasole roșie și porumb – Varză de Bruxelles...

Salată de ton cu fasole roșie și porumb – Varză de Bruxelles gratinată cu cașcaval și bacon – Cornulețe cu nucă

by -
2
Salată de ton cu fasole roșie și porumb

Salată de ton cu fasole roșie și porumb – Varză de Bruxelles gratinată cu cașcaval și bacon – Cornulețe cu nucă

1.Aperitiv : Salată de ton cu fasole roșie și porumb (Iliuţa ):

  • într-un vas punem 200 g fasole roșie din conservă, 150 g porumb fiert, 400 g ton , 4 cepe verzi tocate feliuțe, 100 g măsline sărate, ardei roșu tăiat cubulețe sau feliuțe de ridiche, piper negru și sare după gust.
  • pentru dressing folosim 2 linguri muștar , o lingură ulei de măsline și zeamă de  lămâie. -amestecăm totul foarte bine.
  • se lasă la frigider minim 30 de minute înainte de a o consuma.
  • noi o servim cu pâine crocantă și cubulețe de telemea.

2. Ciorbă de pui cu legume (Vero)

  • Se călesc o ceapă cu 2 morcovi dați pe răzătoare. Se pune câte un pic de apă.
  • Se taie mărunt carnea-500 de gr. pulpe dezosate și se pun în oală la fiert.
  • Eu adaug tocătură de ciorbă pusă la borcan de mine, puțin bulion, 3 foi de dafin, sare, piper, delicat, 3 cartofi tăiați mărunți o mână de orez.
  • Când sunt fierte se adaugă (pregătiți în prealabil) 2 ouă bătute cu puțină apă rece și verdeață. Eu folosesc leuștean frunze .
  • Pun un vârf de sare de lămâie apoi opresc focul.
  • Într-un bol pun puțină smântâna grasă amestecată cu apă rece și o adaug în ciorbă.
  • Se condimentează după gust.

3.Varză de Bruxelles gratinată cu cașcaval și bacon (Iliuţa):

  • 800 g varză de Bruxelles se amestecă cu 20 ml ulei de măsline, sare după gust, piper alb, boia iute, cimbru și busuioc uscat.
  • în cuptorul preîncălzit la 200 grade le lăsăm pentru 15 minute.
  • între timp pregătim compoziția pe care o vom adaugă ulterior formată din:
  •  2 ouă mixate cu puțină sare, 150 cașcaval răzuit, 200 g smântână de gătit, 250 bacon tăiat cubulețe și 4 căței de usturoi răzuiți.
  • adăugăm compoziția peste varză și le mai lăsăm pentru 20 minute în cuptor până capătă acea crustă ușor maronie.
  • la final presăram mărar tocat.

4. Cornulețe cu nucă (Vero)

  • pentru aluat 3 căni făină +1 cană zahăr +3 gălbenușuri +1 praf de copt frământat cu lapte sau smântână.
  • crema se face din albușurile bătute cu o cană zahăr și adăugată 100 gr. nucă măcinată
  • umplem cornulețele cu cremă și le punem la copt
  • se dau calde prin zahăr praf vaniliat
***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

2 COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.