Tort cu cireşe și smântână – Pastă de jumări – Supă cremă de broccoli -Meniu
Tort cu cireşe și smântână – Pastă de jumări – Supă cremă de broccoli -Meniu
Tort cu cireşe și smântână delicios
1. Aperitiv: pastă de jumări
-400 gr jumări date prin mașina de măcinat
3-4 ouă fierte tari și tăiate mărunt sau date pe răzătoarea mare
-punem într-un castron jumările, ouăle, 2-3 lingurițe de muştar, piper, sare și mixăm bine
-servim pe feliuțe de pâine prăjită
2. Supă cremă de broccoli
-punem la fiert broccoli cu 1 morcov,1 pătrunjel,1 păstârnac și un cartof
-dăm legumele fierte prin blender și le punem în oală
-adăugăm din apa în care au fiert legumele (cât de densă vrem supa) și punem la fiert
-potrivim de sare, piper, mărar şi tarhon tăiate fff fin
-dregem supa cu smântână sau iaurt
3. Creier pane
-1 kg de creier bucăți îl curățăm de pielițe și vinișoare, îl săram puțin
-pregătim făină, ou bătut și pesmet
-dăm fiecare bucată de creier prin făină, ou, pesmet și-o prăjim
-scoatem bucățile pe prosoape de hârtie
-servim cu garnitură de cartofi piure sau nature, sau orez cu legume
4.Tort cu cireşe și smântână (Voichița)
a) Blatul:
- 4 ouă, 200 gr zahăr,100 gr făină,1 linguriță praf de copt stins, un praf de sare
- separăm gălbenușurile de albușuri
- albușurile se bat cu praful de sare, când cresc în volum adăugăm zahărul și batem în continuare până obținem o bezea tare apoi adăugăm gălbenușurile
- incorporam făina și praful de copt amestecând ușor cu o spatula
- turnam aluatul într-o tavă de copt cu marginile detașabile, coacem blatul la 180 de grade timp de 20-25 minute
- lăsăm să se răcească
b) Crema:
- 400 gr smântână (12%),200 gr zahăr pudră, 200 gr frișcă lichidă, 8 gr zahăr vanilinat,10 gr gelatina granule, 300 gr cireșe (vișine) fără sâmburi
- amestecăm gelatina cu frișcă lichidă și lăsăm la hidratat 10 minute, apoi punem amestecul la încălzit (nu trebuie să fiarbă) până se topește gelatina
- smântâna se amestecă cu zahărul pudră și cu zahărul vanilinat și apoi cu frișca încălzită. Această crema se pune la frigider 30 minute.
c)- peste blat se așează cireșele, apoi turnam crema acoperind fructele
-se lasă la rece peste noapte
-înainte de servire se pudrează cu cacao sau se rade ciocolată
Poftă Bună!
Multumim pentru rețete
Yummy-yummy 🙂
Tortul cu cireșe pare minunat! Mulțumim din suflet pentru rețete, Arci! Ne ești de mare ajutor!