Tort cu cireşe și smântână – Pastă de jumări – Supă cremă...

Tort cu cireşe și smântână – Pastă de jumări – Supă cremă de broccoli -Meniu

by -
3
Tort cu cireşe și smântână

Tort cu cireşe și smântână – Pastă de jumări – Supă cremă de broccoli -Meniu

  Tort cu cireşe și smântână delicios

1. Aperitiv: pastă de jumări

-400 gr jumări date prin mașina de măcinat

3-4 ouă fierte tari și tăiate mărunt sau date pe răzătoarea mare

-punem într-un castron jumările, ouăle, 2-3 lingurițe de muştar, piper, sare și mixăm bine

-servim pe feliuțe de pâine prăjită

2. Supă cremă de broccoli

-punem la fiert broccoli cu 1 morcov,1 pătrunjel,1 păstârnac și un cartof

-dăm legumele fierte prin blender și le punem în oală

-adăugăm din apa în care au fiert legumele (cât de densă vrem supa) și punem la fiert

-potrivim de sare, piper, mărar şi tarhon tăiate fff fin

-dregem supa cu smântână sau iaurt

3. Creier pane

-1 kg de creier bucăți îl curățăm de pielițe și vinișoare, îl săram puțin

-pregătim făină, ou bătut și pesmet

-dăm fiecare bucată de creier prin făină, ou, pesmet și-o prăjim

-scoatem bucățile pe prosoape de hârtie

-servim cu garnitură de cartofi piure sau nature, sau orez cu legume

4.Tort cu cireşe și smântână (Voichița)

a) Blatul:

  • 4 ouă, 200 gr zahăr,100 gr făină,1 linguriță praf de copt stins, un praf de sare
  • separăm gălbenușurile de albușuri
  • albușurile se bat cu praful de sare, când cresc în volum adăugăm zahărul și batem în continuare până obținem o bezea tare apoi adăugăm gălbenușurile
  • incorporam făina și praful de copt amestecând ușor cu o spatula
  • turnam aluatul într-o tavă de copt cu marginile detașabile, coacem blatul la 180 de grade timp de 20-25 minute
  • lăsăm să se răcească

b) Crema:

  • 400 gr smântână (12%),200 gr zahăr pudră, 200 gr frișcă lichidă, 8 gr zahăr vanilinat,10 gr gelatina granule, 300 gr cireșe (vișine) fără sâmburi
  • amestecăm gelatina cu frișcă lichidă și lăsăm la hidratat 10 minute, apoi punem amestecul la încălzit (nu trebuie să fiarbă) până se topește gelatina
  • smântâna se amestecă cu zahărul pudră și cu zahărul vanilinat și apoi cu frișca încălzită. Această crema se pune la frigider 30 minute.

c)- peste blat se așează cireșele, apoi turnam crema acoperind fructele

-se lasă la rece peste noapte

-înainte de servire se pudrează cu cacao sau se rade ciocolată

Poftă Bună!

Alte reţete culinare

Pizza cu ardei şi caşcaval

***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

3 COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.