Pastă de jumări – Sniţel de porc cu cartofi – Tort cu...

Pastă de jumări – Sniţel de porc cu cartofi – Tort cu mascarpone, frișcă și nutella

by -
2
Pastă de jumări - Sniţel de porc cu cartofi - Tort cu mascarpone, frișcă

Pastă de jumări – Sniţel de porc cu cartofi – Tort cu mascarpone, frișcă și nutella

1.Aperitiv: pastă de jumări

  • 400 gr jumări date prin maşina de măcinat
  • 3-4 ouă fierte tari şi tăiate mărunt sau date pe răzătoarea mare
  • punem într-un castron jumările, ouăle, 2-3 linguriţe de muştar, piper, sare si mixăm bine
  • servim pe feliuţe de pâine prăjită

2. Supă de dovlecei și porumb (Iliuţa)

  • 2 ardei, 2 morcovi, o ceapă roșie, o țelină, 3 dovlecei și 150 g bacon, tocate cubulețe le sotăm în puțin unt pentru 2-3 minute la foc mic.
  • adăugăm 2.5 litri apă sau supă vegetală, sare după gust, busuioc și le lăsăm la fiert pentru 10 minute.
  • punem conținutul de la o cutie cu boabe de porumb și le mai lăsăm pentru încă 20-25 minute.
  • la final vom încorpora treptat 2 gălbenușuri de ou amestecate cu 100 ml smântână lichidă pentru gătit.

3. Sniţel de porc cu cartofi (Vero)

Șnițel de porc :

  • se bate bine cotletul de porc și se condimentează cu sare și piper.
  • se trec feliile prin făină și apoi prin ou.
  • se prăjesc la foc mic în ulei încins.
  • eu pun puțin ulei și mai adaug pe parcurs pentru a nu fi tare unse.
  • se scot pe hârtie de bucătărie.

Piure de cartofi:

  • se curăţă 6 cartofi roșii ( au mai puține calorii) .
  • se pun la fiert cu puţină sare .
  • când sunt fierți se scurge toată apa, se adaugă o lingură de unt și un pahar de lapte rece. -se mixează bine.

4. Tort cu mascarpone, frișcă și nutella (Iliuţa)

  • 400 g mascarpone mixăm cu 50 g zahăr brun
  • adăugăm esență de vanilie și 600 g frișcă lichidă.
  • continuăm să mixăm până obținem consistenţa dorită pentru crema.
  • împărțim compoziția în două părți egale.
  • în una dintre ele punem 150 g nutella și amestecăm ușor .
  • păstrăm o parte din cele două creme pentru ornat.
  • 500 g pișcoturi le înmuiem în puțin lapte în momentul în care le așezăm într-o tavă pentru tort cu pereți detașabili.
  • peste blatul de pișcoturi așezăm primul strat de cremă.
  • adăugăm o banană tăiată feliuțe  și cea de-a doua cremă.
  • ornăm tortul cu crema păstrată și zmeură.

Este delicios!

 

 

 

***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

2 COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.