Pastă de jumări – Sniţel de porc cu cartofi – Tort cu mascarpone, frișcă și nutella
Pastă de jumări – Sniţel de porc cu cartofi – Tort cu mascarpone, frișcă și nutella
1.Aperitiv: pastă de jumări
- 400 gr jumări date prin maşina de măcinat
- 3-4 ouă fierte tari şi tăiate mărunt sau date pe răzătoarea mare
- punem într-un castron jumările, ouăle, 2-3 linguriţe de muştar, piper, sare si mixăm bine
- servim pe feliuţe de pâine prăjită
2. Supă de dovlecei și porumb (Iliuţa)
- 2 ardei, 2 morcovi, o ceapă roșie, o țelină, 3 dovlecei și 150 g bacon, tocate cubulețe le sotăm în puțin unt pentru 2-3 minute la foc mic.
- adăugăm 2.5 litri apă sau supă vegetală, sare după gust, busuioc și le lăsăm la fiert pentru 10 minute.
- punem conținutul de la o cutie cu boabe de porumb și le mai lăsăm pentru încă 20-25 minute.
- la final vom încorpora treptat 2 gălbenușuri de ou amestecate cu 100 ml smântână lichidă pentru gătit.
3. Sniţel de porc cu cartofi (Vero)
Șnițel de porc :
- se bate bine cotletul de porc și se condimentează cu sare și piper.
- se trec feliile prin făină și apoi prin ou.
- se prăjesc la foc mic în ulei încins.
- eu pun puțin ulei și mai adaug pe parcurs pentru a nu fi tare unse.
- se scot pe hârtie de bucătărie.
Piure de cartofi:
- se curăţă 6 cartofi roșii ( au mai puține calorii) .
- se pun la fiert cu puţină sare .
- când sunt fierți se scurge toată apa, se adaugă o lingură de unt și un pahar de lapte rece. -se mixează bine.
4. Tort cu mascarpone, frișcă și nutella (Iliuţa)
- 400 g mascarpone mixăm cu 50 g zahăr brun
- adăugăm esență de vanilie și 600 g frișcă lichidă.
- continuăm să mixăm până obținem consistenţa dorită pentru crema.
- împărțim compoziția în două părți egale.
- în una dintre ele punem 150 g nutella și amestecăm ușor .
- păstrăm o parte din cele două creme pentru ornat.
- 500 g pișcoturi le înmuiem în puțin lapte în momentul în care le așezăm într-o tavă pentru tort cu pereți detașabili.
- peste blatul de pișcoturi așezăm primul strat de cremă.
- adăugăm o banană tăiată feliuțe și cea de-a doua cremă.
- ornăm tortul cu crema păstrată și zmeură.
Este delicios!
-
#reţeteculinare #culinar #literaturapetocuri
Mulțumesc pentru rețete! Weekend plăcut!
Weekend plăcut. Yumiii