Satisfacția sexuală și bariera dintre generații - Rubrica La vie en noir

Satisfacția sexuală și bariera dintre generații – Rubrica La vie en noir

  Atracția sexuală, devenită în timp criteriul principal de selecție când vine vorba de o relație, este cea care alimentează și determină durata implicării emoționale și mentale a celor doi parteneri.

  Oricât de superficială ar putea părea o astfel de abordare, prima impresie pe care o facem celor din jur contribuie la bazele unei posibile relații. Interacțiunile zilnice, indiferent de natura lor, își concretizează simpatiile datorită carismei și puterii de atracție pe care celălalt o manifestă asupra noastră. Nimeni nu își dorește prieteni sau parteneri fazi, plicticoși, dezagreabili din punct de vedere fizic sau comportamental, raportarea la aceștia având rolul de a ne ajuta să stabilim o scară de preferințe și valori personale.

  În epoca internetului și a rețelelor de socializare, a frecventării cluburilor de noapte, teraselor pline până la refuz sau a cafenelelor obscure, ne este oferit tot mai ușor contextul favorabil de a relaționa cu cei din jur, chiar dacă la un nivel superficial. La fel cum, în funcție de preferințe, devine facil să faci sex de la prima întâlnire.

  Cu greu mai găsești astăzi persoane care aleg să-și înceapă viața sexuală după căsătorie bazându-se pe ideea că orice pasiune ar putea fi descoperită, împreună cu partenerul ales, după oficializarea relației. Și asta pentru că între timp s-a constatat faptul că iubirea și o așa zisă bună comunicare stabilită între parteneri, nu sunt suficiente când vine vorba de obținerea satisfacției sexuale.

 Este dificil să știi ce îți dorești în pat dacă nu ai avut ocazia să experimentezi și să dai greș. Fiecare partener aduce o altă perspectivă asupra a ceea ce înseamnă împlinirea sexuală, de aceea este foarte importantă o selecție pe măsură, pentru a evita alunecarea în stereotipii greșite.

 E drept că fiecare dintre noi manifestă anumite preferințe atunci când vine vorba de aspectul și personalitatea unui posibil partener, cât și a stilului său de a se dărui în pat, dar un șir de alegeri neinspirate au tendința să stabilească o regulă generală, care de la an la an, riscă să ne prindă într-o ciclicitate greu de întrerupt. Satisfacția sexuală și bariera dintre generații – Rubrica La vie en noir

  Cu ce diferă sexul de care te bucuri la 20 de ani față de cel de la 40 de ani? Odată cu maturizarea fizică și mentală și experiențele sexuale asumate, crește stima de sine și încrederea în propria sexualitate. La vârsta fragedă a încercărilor, orice relație eșuată pare a fi o tragedie și orice partidă de sex – o competiție și un pariu cu propria persoană de a crea o impresie cât mai bună. Miza este mare atunci când ești centrat pe ideea de a păstra aparențele și partidele grăbite și ascunse nu sunt suficiente să te ajute să își descoperi preferințele și să capeți curaj de a cere ceea ce consideri că ai nevoie. Este necesar să lăsăm timpul să treacă, să adunăm impresii și experiențe diverse care să ne canalizeze instinctele, pentru a putea descoperi maniera în care ne-ar plăcea să facem dragoste cu partenerul.

  Dorințele sexuale ascunse sub preș de rușine, din teama de critică sau jalnicul argument că oricum  toate partidele de sex sunt la fel și reprimarea constantă a nevoii de autodescoperire în brațele unei persoane care ne atrage, duc la frustrări și curiozități mocnite, care refulează ulterior în maniere ce pot deveni greu de gestionat. Satisfacția sexuală și bariera dintre generații – Rubrica La vie en noir

  La 20 de ani nu ai suficientă experiență de calitate, pentru a-ți dezvolta o tehnică în ceea ce privește cuceririle amoroase pe care le ai în plan, iar la 40 de ani nu mai ai aceeași răbdare, energie și toleranță pentru persoanele care nu se mulează pe cerințele tale.

  Partidele sexuale contorizate numeric, nu calitativ, nu contribuie la descoperirea propriei sexualități și nici la îmbunătățirea scenariilor aplicate în pat. Nu ai cum să te dezvolți sexual și emoțional când alegi doar aventuri de o noapte la care vii cu aceeași lecție învățată de acasă, fiind axat pe reprezentația pe care urmează să o dai și la care speri să nu întâmpini dificultăți.

  Plăcerea sexuală nu se rezumă doar la tehnică, durată sau ușurința cu care convingi pe cineva să se dezbrace. Sexul este despre eliberare și pasiune, acceptare și oscilarea între control și abandonarea în brațele partenerului. Este despre încrederea de a explora fantezii noi fără a transforma relația într-un blocaj mental și fizic. Este despre fetișuri și nevoi nerostite, capabile să depășească barierele impuse de societate sau de experiențele personale anterioare. Sexul nu are vârstă sau formă, oricât am încerca să îl îngrădim și încuia în cutiuțe decupate pe măsura așteptărilor noastre.  

  Ne întrebăm uneori, criticând fără perdea, ce au în comun cuplurile care aleg să-și canalizeze energia pe aventurile amoroase, în ciuda diferenței de vârstă dintre ei și partenerii aleși? Și totuși, de ce mulți tineri sunt atrași de ideea de a trăi o aventură alături de o femeie matură, dar independentă emoțional? Poate pentru că aceasta este capabilă să stabilească regulile jocului și să îi ofere amantului spațiul necesar pentru a experimenta în siguranță. Deoarece există un troc subtil, stabilit între puterea de seducție și energia necesară pentru a o întreține. 

  Evident, avem parte și de reversul medaliei. Fete tinere și pline de viață, care aleg să își petreacă timpul în preajma bărbaților ceva mai înaintați în vârstă, capabili să le ofere cele necesare atât din punct de vedere material, cât și al statutului oferit prin asociere. Un fel de recunoaștere a maturității care în realitate se regăsește în stadii incipiente.

  Este reconfortant să crezi că tu ești cel care stabilește din umbră regulile jocului și ești cel de la care partenerul are de învățat, atât cât îți va permite timpul să te bucuri de aranjamentul respectiv. Să fii cel sau cea care dă formă plăcerilor nebănuite și incomplet asumate ale unui spirit tânar și plin de pasiune. Descătușarea sexuală care se produce atunci când te simți încrezătoare în puterea ta de atracție, este capabilă să treacă peste orice barieră cauzată de timp și conjunctură. 

  O astfel de relaționare îți poate reda încrederea în sine și te poate ajuta să redescoperi fiorii tinereții pe care nu ai știut să o valorifici la vârsta potrivită. Dar la finalul serii este bine să îți reamintești că diferența dintre generații își pune amprenta atunci când vine vorba de extrapolarea relației în afara spațiului sigur al dormitorului. Satisfacția sexuală și bariera dintre generații – Rubrica La vie en noir 

   Ne maturizăm cu fiecare experiență trăită și asumată dar nu încetăm să ne dorim aventuri pasionale chiar și doar la nivel mental. Uneori le ducem la bun sfârșit, alteori doar visăm la ele, dar indiferent în ce parte înclină balanța alegerilor noastre, la final, mai mult ca sigur, nu vom fi scutiți de regrete. 

Rubrica La vie en noir

Facebook Literatura pe tocuri

Lifestyle

Photo credit cottonbro – Pexels

Satisfacția sexuală și bariera dintre generații – Rubrica La vie en noir

***Dana Nichițelea (Dana)*** – sunt absolventă de studii psiho-sociale, mamă, devoratoare de cărți, pasionată de filme și cești de cafea aromată, îmi plac plimbările lungi și singuratice pe care le alternez cu reuniuni vesele între prieteni dragi, prăjiturile cu ciocolată și diminețile leneșe. Aleg să mă mențin mereu ocupată desfășurând simultan activități diverse. Mă relaxează conversațiile cu persoane lipsite de false pudori, pentru care sarcasmul, ironia si o doză de cinism, nu reprezintă un punct de cotitură. Am debutat în februarie 2020 la Editura Heyday Books, Bacău cu volumul de proză scurtă “Povestea funcționarului care a devenit cuier”, sunt co-autor în cadrul colecţiei de nuvele "Nuanţe de piper şi ciocolată" - Editura Siono, Bucuresti, lansată în septembrie 2020, iar în februarie 2021 am publicat primul meu roman – La răsărit e ceață – Editura Heyday Books, Bacău. Pentru mine, Literatura pe tocuri reprezintă o comunitate de prieteni, un spațiu în care libertatea și curiozitatea se întrepătrund și un nou început alături de oameni pasionați de lectură.

2 COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.