Seria CIA's Spies de Linda Howard-adrenalină şi suspans

Seria CIA’s Spies – Linda Howard -adrenalină şi suspans

   Seria CIA’s Spies te duce cu gândul la un film de acţiune în care agenţii secreţi sunt la tot pasul, suspansul atinge cote alarmante, iar romantismul este nelipsit. Veţi resimţi alături de personaje ce înseamnă riscul şi adrenalina. Momentele sunt îmbinate pentru a se pune în valoare riscurile la care se expun, dar şi talentul cu care ies cu brio din situaţii limită. 

1. Periculos de îndrăgostită – Kill and Tell (Editura Miron)

Seria CIA's Spies - Linda Howard - adrenalină şi suspans

    Cartea Periculos de îndrăgostită este o introducere în lumea spionajului. Sunt expuse pas cu pas implicaţiile celor care îşi aleg o meserie riscantă şi cum se răsfrâng consecinţele asupra familiei. Printre emoţii şi suspans se va resimţi tensiunea şi legătura strânsă dintre personaje. 

     Aflată în în doliu după mama ei, Karen Withlaw primește de la înstrăinatul ei tată un pachet cu un jurnal misterios. Își văzuse tatăl cu zeci de ani în urmă, când el se întorsese din războiul din Vietnam. Acum primeşte un telefon șocant – tatăl ei fusese ucis pe stradă, în New Orleans. Pentru detectivul Marc Chastein ceva nu se leagă în cazul omului fără adăpost, ucis mai ales după ce o cunoaște pe fiica acestuia. 

    Karen Withlaw este o femeie caldă și pasională. Și este în pericol. O serie de accidente o sperie și o aruncă în brațele fermecătorului detectiv căruia a jurat să îi reziste. Împreună vor dezlega ițele unei povești despre politică, putere și crime și vor înfrunta un ucigaș care nu se va da în lături de la nimic pentru a afla tainele tatălui ei.

   „O scriitoare incredibil de talentată… Linda Howard știe ce-și doresc cititoarele de romance” – Affaire de Coeur

„13 februarie, Washington D.C.

Dexter Whitlaw sigilă atent cutia, astupând fiecare crăpătură cu bucăţi de bandă adezivă furată cu o zi înainte dintr-un magazin. Tot de acolo luase şi o cariocă neagră. Scrise cu grijă adresa de livrare, direct pe cutie. Lăsă jos carioca şi banda adezivă, luă cutia sub braţ şi merse la cel mai apropiat oficiu poştal, la numai o stradă distanţă. Nu era prea frig pentru o zi de februarie în Washington. Erau, probabil, minus şase grade. Dacă ar fi fost politician, se gândi cu obidă, nu ar fi fost nevoit să plătească timbrul. Trotuarul era scăldat într-o lumină rece, de iarnă. Pe lângă Dexter treceau grăbiţi funcţionari cu aer important, îmbrăcaţi în pardesie negre sau gri. Dacă îi întrebai, niciunul nu spunea că e contabil sau secretar, deşi chiar asta erau. Nu. În acest oraş, în care statutul era atât de important, toţi spuneau că lucrează la stat, la trezorerie sau, dacă erau cu adevărat mândri de ei înşişi, spuneau numai iniţialele. ”Lucrez la M.A.I.” şi toată lumea trebuia să ştie că era vorba despre Ministerul Afacerilor Interne. Dexter era de părere că toţi ar fi trebuit să aibă legitimaţii pe care să scrie clar că lucrează la M.A.P. – Ministerul Afacerilor Prosteşti.”

„Haina îi servea ca echipament de camuflaj. Lunetiştii erau învăţaţi să se piardă în fundal. Când ajunse la ghişeu, aşeză cutia pe cântar şi scoase nişte bancnote din buzunar. Pachetul îi era adresat lui Jeanette Whitlaw, din Columbus, Ohio. Soţia lui. Se întrebă din nou cum de ea nu divorţase până acum. Sau poate că o făcuse. Nu mai vorbiseră de vreo doi ani. Poate mai mult. Încercă să se gândească la ultima dată când…

— Un dolar şi patruzeci şi trei de cenţi, spuse funcţionarul fără să-l privească. Dexter îi dădu două bancnote de un dolar. Băgă restul în buzunar şi plecă aşa cum venise. Când vorbise ultima dată cu Jeanette? Poate în urmă cu trei ani. Sau poate cu cinci. Nu era prea atent la trecerea timpului. Încercă să-şi amintească ce vârstă avea copilul. Douăzeci? Se născuse în anul cu ofensiva Tet. Sau poate că nu.”

 

„Se apropiaseră precum ogarii de un iepure, dar în ultima secundă animalul mai mic se transformase cu totul şi părea brusc foarte treaz. Cuţitul din mâna lui avea o lamă neagră, care nu reflecta lumina. Probabil că vietnamezii nici nu-l văzuseră. Nu ştiau decât că, dintr-o dată, corpurile lor erau atinse de foc, fiindcă mâinile lui Medina se repeziseră şi lăsaseră în urmă tăieturi usturătoare, nu suficient de adânci încât să omoare. Cel puţin nu încă. Îi făcuse chiseliţă în timp ce le şoptea în limba lor, ca să ştie exact ce li se întâmplă şi de ce. Cei doi încercaseră să fugă, dar aleea era blocată de câţiva americani nemişcaţi, cu pistoale în mână. Prinşi în capcană şi disperaţi, ei se întorseseră spre Medina, ca să lupte. Mare greşeală. Rick fusese în formă de zile mari. Îi tăiase şi-i feliase cu precizie mecanică.” 

2. Între dorinţă şi pericolAll the Queen’s Men (Editura Lider)

 Seria CIA's Spies - Linda Howard - adrenalină şi suspans

   Între dorința și pericol este un bestseller apreciat, plin de suspans și acțiune în stilul deja cunoscut al autoarei Linda Howard. Adrenalina, acțiunea, suspansul și situațiile absolut imposibile te ţin în gardă și cu greu se poate remarca trecerea timpului.

    Dacă vrei să pătrunzi în lumea secretă a agenților CIA și să descoperi pas cu pas de ce sunt în stare, atunci sigur vei citi cu sufletul la gură ceea ce se întâmplă.

  Veţi găsi personaje foarte puternice antrenate să își gestioneze impulsurile și sentimentele. Într-o lume în care totul este în alertă și trebuie să fie cronometrat pentru a se desfășura la secundă, nu sunt admise greșeli, iar dacă apar ele vor fi folosite ca o armă împotriva dușmanului pentru ca misiunea să fie un succes.

    Acest al șaselea roman al reputatei autoare LINDA HOWARD, inclus în topul bestseller-urilor din ziarul New York Times, dezvoltă o temă deosebit de interesantă: personaje foarte puternice, capabile să-și controleze sentimentele – precum cei care lucrează în temute servicii secrete – sunt, în ultimă instanță, și ei oameni ca toți oamenii, astfel încât atunci când sunt prinși în mrejele iubirii adevărate nu mai au nici o scăpare.

    Frumoasa agentă Niema participă la o misiune extrem de periculoasă, fiind infiltrată într-o rețea teroristă, alături de John Medina, un celebru agent CIA. În vârtejul unor evenimente de-a dreptul dramatice, cei doi înțeleg că nu pot trăi unul fără celălalt. O carte plină de suspans și pasiune, în stilul binecunoscut al Lindei Howard.

Niemei aproape că nu-i venea să creadă că era măritată, şi nu cu fitecine, ci cu un bărbat ca Dallas. Îl cunoscuse cu exact cinci luni în urmă, îl iubea cam tot de atâta vreme, dar din multe puncte de vedere era un străin. Ei doi învăţau încet să se descopere reciproc, instalându-se în rutina căsniciei – mai bine zis în atâta rutină câtă îşi puteau permite, date fiind slujbele lor de agenţi plătiţi, pentru diverse afaceri, în special de către CIA.”

„Bărbatul ţinea neapărat să primească un răspuns, iar Niema intuia că, de obicei, obţinea ceea ce voia. În ciuda acestei convingeri, Niema nu se simţea câtuşi de puţin intimidată. Într-un fel, această discuţie explicativă cu Tucker, care scotea la iveală animozitatea dintre ei, îi făcea plăcere.

— Ce importanţă are? Niema îl privi cu răceală. Indiferent de bănuielile pe care le am în privinţa ta, eu îmi văd de treaba mea şi nu vorbesc în plus. Nu sunt obligată să-ţi dau socoteală, însă pun pariu că numele tău real nu este Darrell Tucker.”

„— Şefule… Şoapta lui pluti în toată coliba.

— Sunt aici. Tucker rămăsese cu faţa la Niema, fixând-o cu privirea.

— Este… Mă aude Niema? Dallas trebuie să fi intrat în stare de şoc, dacă întreba aşa ceva. Ştia că ea auzea totul. Privirea lui Tucker nu o slăbea nicio clipă. El răspunse:

— Nu. Mai multe împuşcături. Sunetul respiraţiei accelerate a lui Dallas.

— Bun. Mai… mai am la mine detonatorul. Nu pot să-i las să plece cu… rahatul ăla.

— Nu, nu poţi, rosti din nou Tucker. Glasul acestuia era aproape tandru.

— Să… să ai grijă de ea. Faţa lui Tucker era doar o mască imobilă, în timp ce o privea pe Niema.

— O să am, spuse Tucker, iar după o pauză adăugă: Fă-o!

Explozia zgudui coliba, făcând să cadă moloz din crăpăturile tavanului.” 

„Motivele, dacă nu să-l urască, cel puţin să-l evite. În definitiv, ea îl auzise spunându-i soţului ei să se sinucidă. În acea clipă Niema îl privise încremenită, palidă de groază, auzind cum îl îndeamnă pe Dallas să apese pe butonul care avea să-i pună capăt vieţii, ca să asigure succesul misiunii lor. Nu era un lucru pe care o femeie să-l poată uita sau ierta vreodată.

Acum ea era aproape la fel de palidă ca atunci. O clipă, John se gândi că ar fi fost mai bine ca Niema să nu mai fi auzit niciodată nimic despre el. În fond, el lucra numai în cadrul unor acţiuni „inexistente”, iar numele lui era rostit doar în şoaptă de către participanţii la diverse misiuni. Ea lucra în cadrul departamentului tehnic şi intra arareori în contact cu oamenii care activau în teren.

— John Medina nu este… decât o legendă, rosti Niema cu o voce încordată, iar bărbatul îşi dădu seama că ea auzise de el.

— Îţi mulţumesc, replică el pe un ton degajat, deşi nu prea agreez cuvântul „decât”. Sunt un om cât se poate de real. Vrei să muşti din mine, ca să te convingi?

3. Sărută-mă în timp ce dorm-Kiss Me While I Sleep (Editura Miron)

Seria CIA's Spies - Linda Howard - adrenalină şi suspans

   Eficientă și nemiloasă, Lily Mansfield este o asasină plătită care lucrează sub contract, ca agent pentru CIA. Țintele ei sînt cei care nu pot fi atinși de brațul legii, cei corupți, cei puternici și răi. Acum, Lily pune la cale un joc mortal, neautorizat, căutînd să se răzbune. În acest joc compromițător, ea pune în pericol atît viața ei, cît și pe cea a superiorilor ei. Agentul Lucas Swain, colegul ei, dă următorul ordin: fie o aduceți pe sus, fie o răpuneți. Totuși el este prea atras în acest joc cu Lily Mansfield și dansează pe o sîrmă suspendată, încercînd să evite un incident internațional major, în timp ce se luptă cu un dușman feroce care le calcă pe urme pas cu pas.

Lily este vigilentă și își protejează spatele, dar nu vede pericolul mortal care se află în calea ei… sau că loialitatea are și ea un preț…

Verifică disponibilitatea cărţilor în librăriile online: libriselefant şi cărtureşti

Recenzii cărţi Linda Howard

Lista cărţi Linda Howard

Serii Cărţi

CIA’s Spies Series

Sursa foto Pinterest

4 COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.