Seria Simply Quartet de Mary Balogh-intrigi și prejudecăți

Seria Simply Quartet de Mary Balogh-intrigi și prejudecăți

Indiferent de defecte, cu toții avem sufletul pereche. Iubirea învinge.

1. Pasiune şi prejudecată – Simply Unforgettable

Pasiune şi prejudecată – Simply Unforgettable

   Apreciata autoare MARY BALOGH, laureată a prestigiosului premiu Romantic Times, revine în atenţia cititorilor cu o poveste de dragoste, a cărei acţiune se desfăşoară în Anglia secolului al XVIII – lea.

   Un tânăr şi irezistibil viconte, Lucius, ajunge, în timpul unui viscol puternic, în acelaşi han cu frumoasa şi impetuoasa profesoară Frances. între cei doi străini dorinţa se aprinde instantaneu, niciunul dintre ei neputându-i rezista… Ea este conştientă de barierele ce o despart de lumea aristocratică şi încearcă din răsputeri să-şi stăvilească năvalnica pasiune pentru acesta.

  Numai că Lucius este departe de a accepta să o piardă. Mai mult, va reuşi să o determine să-i dezvăluie toate secretele vieţii sale, cu excepţia unuia singur… Un roman fascinant despre o femeie şi un bărbat, în stare să rişte totul pentru o iubire de neuitat, într-o lume dominată de prejudecăţi.

„Aproape niciodată nu ningea de Crăciun. Şi dacă totuşi se întâmpla, ningea înainte, atunci când călătorea pentru a ajunge la diferite întruniri de familie sau la petreceri private, ori mult după, ceea ce constituia doar o pacoste pentru oamenii care îşi reluau obişnuitele treburi zilnice.

În asta consta realitatea neplăcută pentru locuitorii din Anglia. Nici în acel an nu se înregistrase o excepţie de la regulă. Cerul rămăsese cu încăpăţânare cenuşiu şi întunecat de o promisiune pentru ceva cumplit pe toată perioada sărbătorilor, iar vrem ea fusese geroasă şi furtunoasă şi câtuşi de puţin plăcută. Cu toate astea, pământul rămăsese cu perseverenţă dezgolit şi la fel de anost ca şi văzduhul.

La drept vorbind, din acest punct de vedere fusese un Crăciun destul de jalnic.”

Se întrebă în sinea ei cât timp va fi nevoită să suporte această situaţie intolerabilă. Nu obişnuia să urască şi nici măcar să deteste oamenii de la prima vedere. însă gândul de a-şi petrece măcar o jumătate de oră în apropiata companie a acelui arogant, irascibil, sarcastic şi batjocoritor domn era deosebit de neatrăgător. Simplul gând o irita cumplit.”

2. Suflete pereche – Simply Love 

Suflete pereche – Simply Love

  Pentru Anne Jewell, Sydnam Butler este un bărbat puternic, marcat însă de urmările unei tragedii. Soarta îi aduce împreună și, incapabili să reziste pasiunii, cei doi împărtășesc o după-amiază de dragoste paradisiacă. Numai că scandalul plutește în aer, iar mama nemăritată și veteranul din război se văd dintr-o dată nevoiți să ia o decizie care le-ar putea schimba viețile pentru totdeauna.

  Suflete pereche este o carte care mi-a adus bucăți din realitatea personală în fața ochilor, este povestea care m-a determinat să stau nemișcată minute în șir, cartea pe care nu mi-am dorit să o terminMesajul cărții este atât de simplu, dar real complet și complex. Și atât de bine se pliază pe realitatea noastră, încât, și numai pentru atât și merită să citești cartea: Nimeni nu s-a născut ca să fie singur pe pământ. Indiferent de defecte, cu toții avem sufletul pereche. Cel mai mare defect uman, nu este cel de pe corp, nu e lipsa, ci limita.Laura

„Îi fusese prieten, într-o vreme când întreaga lume se întorsese împotriva ei – sau, cel puţin, aşa se părea. Îi oferise chiar şi sprijin financiar timp de câţiva ani, când ea ajunsese aproape în sapă de lemn, dând naştere zvonului foarte incomod şi cât se poate de fals că ar fi fost tatăl lui David. A spune că fusese „bun“ cu ea ar fi însemnat să descrie situaţia cu cele mai mari menajamente.”

Îşi aminti iar de Cornwall. La poala falezei se întindea o plajă lată, aurie. Părăsi cărarea şi se aşeză într-o adâncitură ferită, de unde putea privi marea, care era calmă şi aproape translucidă în lumina înserării, deşi în apropierea malului se unduiau valuri mici, câteva dintre ele spărgându-se înspumate înainte de a întâlni plaja. Aceasta se întindea ca un arc lat şi strălucitor. La stânga, malul se arcuia înainte, spre mare, după care se pierdea între nişte stânci uriaşe, colţuroase, care puneau brusc capăt plajei. La dreapta, nisipurile se mai întindeau cale de câteva mile, înainte de a le întrerupe o limbă de pământ cu contur neregulat, acoperită cu iarbă, care se repezea în mare ca un dragon cocoşat ce ridica sfidător capul, mugind spre larg.”

3. Iubire magică – Simply Magic

 Iubire magică – Simply Magic

   Romanul de față, a cărui acțiune se petrece în Anglia, în epoca Regenței, o are ca eroină pe frumoasa și sfioasa Susanna Osbourne, profesoară la o școală de fete.

   Într-o minunată zi de august, ea îl întâlnește pe chipeşul și fermecătorul viconte de Whitleaf, care i se pare frivol și periculos. Cu toate că cei doi devin prieteni, Susanna își dă seama că acest nobil îndrăzneț este o amenințare pentru inima ei și pentru secretele pe care le păstrează cu strășnicie. În ciuda oricăror principii și precauții, ei ajung să petreacă împreună o după-amiază romantică superbă, în care dragostea lor se împlinește.

   Din păcate însă, societatea a așezat între ei o prăpastie de netrecut: cei doi tineri fac parte din clase sociale diferite și mai mult, o întâmplare tragică din trecutul Susannei o împiedică să fie cu Peter. Dar destinul se poate juca cu viața lor. Ce le rezervă viitorul? – aflați la finalul cărții.

„- Fără îndoială că mama ta e nerăbdătoare să te însoare, spuse John. Nici nu-i de mirare, Whitleaf, având în vedere faptul că eşti singurul ei fiu şi ai trecut deja periculos de mult de douăzeci şi ceva de ani. -N-am decât douăzeci şi şase, protestă Peter, încruntându-se din nou.

– Şi ai cu cinci ani mai mult decât aveai atunci când mama ta a încercat ultima dată ceva similar şi a dat greş, îi reaminti zâmbitor Raycroft. Fără îndoială, se gândeşte că a venit momentul să facă o nouă tentativă. Dar să ştii că poţi să spui „nu“, aşa cum ai procedat şi data trecută.

– Hmmm, mormăi Peter din nou, fără să împărtăşească voia bună a prietenului său. Episodul acela nu fusese nicidecum amuzant. Reuşise să scandalizeze lumea bună, care îi atribuise statutul de logodnic al Berthei Grantham, ceea ce făcuse imposibilă o retragere onorabilă, chiar dacă logodna nu fusese anunţată oficial. Şi stârnise admiraţia tinerilor din înalta societate, care-l crezuseră un tip dat naibii pentru ca sfidase lumea civilizată şi reuşise să evite în ultimul moment ataşarea unei ghiulele de picior. La naiba, nu fusese deloc amuzant. Avea frageda vârstă de douăzeci şi unu de ani, era inocent ca un copil şi păşise bucuros pe calea pe care i-o trasaseră membrii familie şi cei care îi purtau de grijă. Doamne, Dumnezeule, ba chiar se şi îndrăgostise, ascultător, de Bertha, pentru că asta se aştepta de la el.”

4. Dragostea învinge – Simply Perfect 

Dragostea învinge – Simply Perfect 

   Autoarea bestsellerului IUBIRE MAGICĂ propune, acum, un nou roman istoric de dragoste.

   Eroina este proprietara şi directoarea unei şcoli de fete din Bath – Claudia Martin –, care acceptă ca Marchizul de Attingsborough s-o însoţească la Londra, unde trebuie să-şi conducă, spre un loc de muncă, două dintre fetele de caritate.

   Deşi este total împotriva aristocraţiei, din cauza unui duce care i-a frânt inima în trecut, Claudia sfârşeşte prin a se îndrăgosti de marchiz. Iar iubirea lor învinge, în cele din urmă, diferenţa de clasă.

Verifică disponibilitatea cărţilor în librăriile online: libris, elefant, cartepedia, librărie.net şi cărtureşti

Serii Cărţi

Cărţi de dragoste

1 COMMENT

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.