Seria Minciuni periculoase - Joanna Shupe

Seria Minciuni periculoase – Joanna Shupe – O minciună, o dragoste eternă! – Colecția Iubiri de poveste

Seria Wicked Deceptions

   Joanna Shupe a avut un debut fulminant cu seria „Minciuni periculoase“, impunându-se ca una dintre cele mai bune noi scriitoare de historical romance. Valoarea romanelor sale a fost confirmată prin câștigarea premiului Golden Heart din partea Asociației Scriitorilor de Dragoste din America.

   Seria Wicked Deceptions – O lectură plăcută cu personaje interesante, personaje cu defecte și greșeli ceea ce le fac să fie umane și nu fictive. Povești pasionale din epoca georgiană. Cărțile pot fi citite și independent, dar cel mai bine ar fi să urmăriți firul narativ construit de autoare, motivul fiind personajele care vor apărea sporadic, fiecare în funcție de poveste.

O minciună poate duce la o dragoste eternă? Descoperiţi poveşti incendiare citind trilogia ,,Minciuni periculoase”

1.Ducesa curtezană – The Courtesan Duchess

   Cum să-ţi recucereşți soţul înstrăinat şi să scapi de datorii în patru paşi extrem de provocatori şi uimitor de plăcuţi:

  1. Află secretele intime ale celei mai bune curtezane din Londra.
  2. Prefă-te că eşți chiar tu o curtezană, cu numele de Juliet Leighton.
  3. Călătoreşte spre Veneţia şi localizează-ţi soţul.
  4. Sedu-ţi bărbatul, concepe-i un urmaş, şi voilà – ţi-ai asigurat viitorul!

   Pentru Julia, ducesa de Colton, acest joc nu poate să dea greş. Până la urmă, soţul ei nu s-a deranjat nici măcar să dea ochii cu ea în opt ani întregi, din ziua nunţii lor organizate în grabă, când ea avea doar fragedă vârstă de şaisprezece ani. Dar ceea ce începe că un flirt seducător se transformă repede în pasiune mistuitoare, iar sentimentul este reciproc. Este oare posibil că bărbatul cu care s-a măritat ducesa curtezană să se dovedească a fi iubirea vieţii ei?

 

,,Deci asta se întâmpla în mod curent? După ce femeia îşi trase sufletul, se aplecă să îi şoptească lui Colton ceva la ureche. El zâmbi, o ajută politicos să se dea jos din poala lui şi o plesni uşor peste fund înainte să o gonească. Îşi îndreptă din nou atenţia spre jocul de cărţi. Simon Barett, contele de Winchester, un bun prieten de-al Juliei, apăru lângă ea.

-Eşti sigură în această privinţă? Nu este prea târziu să te re­tragi, să ştii. Ea clătină din cap. – Nu. Am ajuns prea departe ca să renunţ acum. Şi Simon era un bărbat destul de chipeş, chiar mai chipeş în această seară, cu părul lui blond şi ochii albaştri scoşi în evidenţă de hainele negre. Insistase să vină cu ea la Veneţia, să se dea drept iubitul ei, pentru a putea să o însoţească şi să o protejeze. În sinea ei, Julia îi era recunoscătoare pentru ajutor. Ea îi zâmbi.

– Şi, după ceea ce tocmai am văzut, aş spune că planul meu este perfect. – Mă temeam că vei spune asta. Ea îşi reveni brusc. Aceasta nu era lupta lui Simon, şi era corect să îi ofere şi lui aceeaşi şansă de scăpare.

– Simon, am spus de multe ori: mă pot descurca singură. Prie­tenia ta cu Colton nu trebuie să fie afectată de participarea ta la acest plan. Simon se uită la duce.

-Am motivele mele pentru care te ajut. Am să mă descurc cu supărarea lui Colt, dacă va fi cazul. Ea se ridică pe vârfuri şi îl pupă pe obraz.

– Eşti un prieten bun. Călcâiele ei atinseră din nou podeaua în timp ce îi aminti: Acum sunt incomparabila domnişoară Juliet.”

2.Contesa libertină – The Harlot Contess

   Maggie, Lady Hawkins, a avut parte de un debut în înalta societate pe care ar preferă să îl uite – laolaltă cu prima ei căsătorie. Victima unei minciuni mârşave, Lady Margaret a căzut în dizgraţie și, în ciuda aşteptărilor ei, bărbatul pe care îl iubea şi despre care credea că îi împărtăşeşte sentimentele, Lord Simon Barrett, conte de Winchester, i-a întors spatele în loc să-i ofere sprijinul. Din acea clipă, Maggie nu  mai fost o lady, ci a devenit în ochii societății Târfa pe Jumătate Irlandeză.

   După zece ani, la scurt timp după moartea bărbatului cu care fusese constrânsă să se mărite pentru a-şi salva familia de la ruşinea absolută, se întoarce o femeie total schimbată, lipsită de orice prejudecată și o pictoriţă de succes în societatea londoneză. Curând însă, faptele trecutului încep să iasă la iveală, și Maggie își dă seama că trădarea lui Simon se datorase unui complot mârșav, în ciuda faptului că ea era femeia de care fusese mereu fermecat. Oare de această dată dragostea și pasiunea lor vor reuși să învingă bârfele și intrigile distrugătoare ale  înaltei societăți?

,,-De ce a amuţit toată lumea? îi şuieră mama în ureche. Margaret, ce ai făcut? ,,Fugi, îşi striga în gând. Pur şi simplu fugi şi prefă-te că nimic din toată seara asta nu s-a întâmplat vreodat㔑. Dar ea nu făcuse nimic rău. Tot ce trebuia să facă era să explice ceea ce se întâmplase în grădinile Lockheed.”

3. Un viconte pentru o lady – The Lady Hellion

   Lady Sophia Barnes nu acceptă să i se spună „nu“ – mai ales atunci când se aventurează prin zonele rău famate ale Londrei, deghizată în bărbat.

   Sophie își pune spiritul justițiar și energia în slujba oamenilor săraci și lipsiți de protecție, printre care se numără și prostituatele din bordelurile londoneze, renumite și pentru jocurile de noroc. În încercarea de a-l descoperi pe criminalul în serie care face victime în rândul femeilor decăzute, ea ignoră pericolele care o amenință la fiecare pas și nu ezită să accepte provocarea la duel a unor bărbați, că și când ar fi egală lor. Pentru această însă are nevoie de ajutorul lordului Quint, care să o învețe să mânuiască armă, deși el este bărbatul care i-a frânt inima cu ani în urmă.

  Dar ultimul lucru de care Damien Beecham, vicontele Quint, are nevoie acum este intrarea în viața lui a frumoasei și exasperantei Sophie – o femeie pe care nu a încetat vreodată să o iubească şi care acum îi adresează o cerere absurdă şi periculoasă. După ce drumurile lor se intersectează din nou, Quint duce o luptă atât cu el însuși, cât și cu sentimentele pe care le nutrește față de Sophie. Însă această luptă este la fel de zadarnică precum împiedicarea planului neobişnuit al atrăgătoarei femei. Astfel, nu va dura mult până când Quint se vede nevoit să accepte inevitabilul adevăr – viaţa lui nu mai are valoare dacă nu o poate trăi alături Sophie…

„În seara aceea, Sophie reuşise să pătrundă în camera Nataliei şi să caute printre lucruri. Singura scrisoare pe care o găsise era în limba rusă.

Sophie îşi întinse fără reţinere picioarele în micul spaţiu din interiorul trăsurii, iar aceasta porni, hurducându-se, în noapte. Pantalonii erau cu adevarat o invenţie spectaculoasă.

-Aş vrea să ştiu ce spune. Beth nu vorbeşte decât engleză.

-Va trebui să găsim pe cineva care ştie rusa, milady. Îi veni în minte un nume. Un nume la care încerca să nu se gândească de mai mult de cinci-sau zece – ori pe zi. Însă nu-i ieşea tot timpul.

-Cunosc pe cineva care vorbeşte rusa, lordul Quint. A ţinut o prelegere la o reuniune de la ambasada rusă, acum trei ani….Alice plescăi din limbă.

-Oh, Domnia sa nu va mai vorbi prea multă vreme, asta-i sigur.

-Ce vrei să spui? Tonul ei aspru îi atrase atenţia lui Alice.

-Credeam că stiţi. Lordul este cu un picior în groapă. M-am întâlnit cu una dintre angajatele de la bucătărie ale domniei sale acum trei…nu poate patru zile. L-a cuprins febra. Domnia sa nu lasă niciun servitor să-l îngrijească şi nu îngăduie vizita niciunui medic. Vestea îi întoarse Spohiei stomacul pe dos în timp ce înaintau pe străzile murdare din Southwark… Quint… pe moarte. O, Doamne! Ştia că fusese atins de glonţ în seara aceea, la Maggie, dar presupusese că îşi revenise. La naiba. Bătu cu pumnul în acoperiş. Birjarul deschise ferestruica, iar Sophie strigă cu vocea ei groasă: 

Opreşte pe colţul de sud-vest din Berkley Square. Quint locuia în piaţă, aproape de casa tatălui său, aşa că avea să coboare, lăsând-o pe Alice să-şi continuie drumul.

-Ce veţi face, milady? Nu era limpede?

-Îl voi salva.”

Goodreads Wicked Deceptions Series

Verifică disponibilitatea cărţilor în librăriile online: libris, elefant, cartepedia şi cărtureşti

Colecţia Iubiri de poveste – listă cărţi – ordonate alfabetic- 2013-2018-2019

 

Serii cărţi

Sursa foto> Pinterest

14 COMMENTS

  1. Imi place prezentarea voastra, felicitari! Dati dovada de bun gust , agerime si sentimente profunde…

  2. Joanna Shupe scrie diferit, probabil de aceea intriga. Ii indragesc foarte mult cartile.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.