Seria Waite

Seria Waite – Mary Balogh – Colecţia Cărţi Romantice

  Seria Waite – Mary Balogh 

1. Între decență și dorință (prezentare) – The Trysting Place (1986) – Colecția Cărți Romantice -Editura Lira/Litera

ÎNTRE DECENȚĂ ȘI DORINȚĂ

  Felicity, Lady Wren, s-a căsătorit mânată de simțul datoriei, cu un bărbat mult mai în vârstă, pentru a-și salva familia de perspectiva sărăciei. Acum însă este văduvă și hotărâtă să încheie o căsătorie strălucită. Așa că pornește spre Londra în căutarea unui soț fermecător, chipeș, tânăr, bogat, de rang înalt și alături de care să se bucure de viața înaltei societăți.
   Lordul Edmond Waite pare să întrunească toate calitățile. Din momentul în care se întâlnesc, atracția este reciprocă. Însă există o singură problemă – în timp ce Felicity îl dorește ca soț, el este interesat să o aibă doar ca amantă. Dar Felicity nu se dă bătută și cere ajutorul vechiului ei prieten, Tom Russell, pentru a stârni gelozia lui Waite.

Tom și Felicity au împărtășit o pasională poveste de dragoste înainte ca ea să fie silită să se mărite cu bătrânul Lord Wren. Dar acum Tom nu se potrivește cu noile planuri ale lui Felicity, căci e un simplu gentleman fermier, nu are un rang înalt și nici nu e interesat de societatea londoneză.

Șarada lor trezește în amândoi sentimente ce păreau uitate. Iar în războiul dintre decență și dorință, Felicity își dă seama că adevărata câștigătoare este, de fapt, dragostea…

 

„Edmond – savură numele în mintea ei, deşi nu îl rostise niciodată cu glas tare – era bărbatul cu care dorea să îşi petreacă restul vieţii. Era frumos în modul lui special, avea un titlu, era bogat, inteligent, influent, şi lista putea continua. Dar mai mult decât toate acestea, era atractiv. O făcea să se simtă vie, plină de vitalitate. Viaţa i se păruse infinit de incitantă în ultimele două dimineţi, când se trezise cu gândul la el.”

„– Oh! spuse ea, cu faţa luminându-i-se dintr-odată. Am o idee splendidă, Tom. O să-l fac gelos. O să pretind că sunt foarte atrasă de tine şi tu de mine. Să-l las să creadă că eşti iubitul meu, poate. Da, aşa ar trebui. O să-l scot din minţi. O să faci asta pentru mine, Tom, nu-i aşa? O să joci puţin teatru de dragul meu? Oh, te rog, scumpul, scumpul meu Tom? 
– Dumnezeule mare! spuse el.”

„Necazul cu ea, se gândi, era că fusese mult prea impulsivă. Să îi sugereze lui Tom un simplu flirt era una, şi să îi ceară să meargă până la capăt cu o falsă logodnă era cu totul alta. Pentru ca logodna să fie convingătoare, nimeni nu trebuia să ştie că nu era reală, în afară de ea şi Tom. De fapt, hotărâseră asta deja.”

„Privind în urmă, realiză că doar prezenţa lui îi înfrumuseţase zilele. Tom venind în vizită şi însoţind-o, Tom vorbind şi râzând cu ea, Tom atingând-o şi sărutând-o. Oh, sărutul acela! Apărarea ei trebuie să fi fost foarte puternică, de nu îşi dăduse seama de tot adevărul acolo, în grădina familiei Townsend. Ar fi ştiut atunci, în mod sigur, că găsise partea care lipsea din viaţa ei, că se afla acolo unde îi era locul şi unde voia să rămână tot restul vieţii. Tom! Iubirea şi viaţa ei.” 

2. Iubirea e un joc periculos (prezentare) – A Counterfeit Betrothal (1992) – Colecția Cărți Romantice – Editura Lira/Litera

 

Iubirea e un joc periculos de Mary Balogh- Cărţi Romantice

   Lady Sophia Bryant nu are de gând să se mărite vreodată. Părinții ei, Marcus și Olivia, sunt înstrăinați de paisprezece ani, de când Marcus a făcut o greșeală prostească pe care Olivia nu a putut s-o ierte. Acum, dorința cea mai mare a Sophiei, de a-i aduce din nou împreună – și de a-i face să reaprindă pasiunea și dragostea care i-au unit odinioară –, poate în sfârșit să se materializeze.

   Iar o metodă sigură ar fi să-și anunțe logodna – chiar și una falsă – în speranța că astfel părinții ei vor fi nevoiți să se revadă, în sfârșit. Lord Francis Sutton este perfect pentru această înșelătorie. Diavolesc de chipeș și un crai notoriu, i-au plăcut întotdeauna jocurile pasiunii, mai ales cele în care nu are nimic de care să se teamă și nimic de pierdut. Și astfel capcana e întinsă. Spre satisfacția Sophiei, planul ei pare să dea roadele așteptate. Însă tot ce mai trebuie este să reușească să își ferească inima nesăbuită să cadă în cursa pregatită cu atâta măiestrie pentru alții…

,,Nimeni nu dezvăluie secrete mai bine ca Mary Balogh” Library Journal

Se aşeza în grădina de pietre, gândindu-se sau doar visând, desfătându-şi privirea cu frumuseţea şi culoarea florilor, respirând cu nesaţ mireasma îmbătătoare a trandafirilor. Uneori îşi lua cartea cu ea şi citea. Alteori se întindea pe iarbă, la umbra unui copac, şi privea norii plutind pe cerul albastru şi lăsa pacea naturii să îi ajungă în suflet. O dată adormi. Era un loc special, o lume de vis, un colţ de rai pe pământ.

„Când vedea ce mult se iubeau cei doi, se îngrozea. Îşi dorea să îi îndemne să se ţină de iubirea lor, să nu lase nici cea mai puternică furtună să o clatine. Voia să îi avertizeze să nu se aşeze unul pe altul pe un piedestal, să nu se aştepte la perfecţiune doar pentru că erau îndrăgostiţi.
Voia să le spună să recunoască fragilitatea umană. Când vedea cât erau de îndrăgostiţi, o cuprindea o teamă disperată.”

„Şi vremea era splendidă – o zi perfectă, însorită şi călduroasă. Era o după-amiază făcută anume pentru iubire.
Iar el o iubea. Nu se îndoise niciodată de asta, şi în toţi anii aceştia de separare nu încetase niciodată să o mai iubească. Olivia era soţia lui, femeia cu care alesese să îşi petreacă viaţa.”

3. Faimosul libertin – The Notorious Rake (1992) -Colecția Cărți Romantice – Editura Lira/LiteraFaimosul libertin de Mary Balogh-Colecţia Cărţi Romantice

   Lordul Edmond Waite întruchipează tot ce disprețuiește Lady Mary Gregg. E destrăbălat, lasciv, ironic – cel mai faimos și mai căutat libertin din regat.

  Din fericire, Mary nu are de ce să se teamă de acest prinț al dezmățului. O văduvă intelectuală ca ea nu poate reprezenta o tentație pentru un bărbat care caută frumuseți prostuțe pe care să le ducă în patul lui.
Mary este pedantă, nu îndeajuns de frumoasă, cu o reputație nu tocmai ireproșabilă și trecută binișor de prima tinerețe – sau cel puțin așa o vede Edmond, un mare cunoscător în materie de femei. Dar el este în căutarea unei amante, și întâlnirea lor surprinzătoare îi arată că Mary pare să aibă talente nebănuite. Însă nu întotdeauna lucrurile sunt așa simple cum par la prima vedere, căci Mary nu este deloc prada ușoară cu care Edmond e obișnuit.

Voia să îşi înceapă ziua cu ea, voia ca ea să fie desertul de la prânz, exerciţiul de după-amiază, aperitivul serii, cântecul de leagăn al nopţii şi drogul din miez de noapte.”

„El nu credea în dragoste. Dragostea aducea numai durere şi amărăciune. Dragostea ruina viaţa, lipsind-o de orice înţeles şi orientare. El credea doar în poftă, în satisfacerea pornirilor trupului. Şi da, ea avusese dreptate. Numai fizicul conta. Nimic altceva. Nu mintea. Nu conştiinţa. Ce îi păsa lui de conştiinţă?”

Waite Series Goodreads

Colecția Cărți Romantice – listă cărți – ordonate alfabetic – autori şi serii – 2013-2018

Verifică disponibilitatea cărților autoarei Mary Balogh apărute în Colecţia Cărţi Romantice/Editura Litera în librăriile online: libris, elefant, cartepedia, Divertalibrărie.net şi cărtureşti

Seria Waite – Mary Balogh

3 COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.