Soluția Dumnezeu de Neale Donald Walsch – Editura For You – recenzie

Soluția Dumnezeu de Neale Donald Walsch – Editura For You – recenzie

Soluția Dumnezeu de Neale Donald Walsch - Editura For You

Soluția Dumnezeu, de Neale Donald Walsch – Editura For You – recenzie

Soluția Dumnezeu

Autor: Neale Donald Walsch

Editura: For You

Anul publicării: 2021

Pagini: 208

Este imperios ca toți oamenii să se pună acum de acord asupra celui mai important subiect din istoria omenirii!

Am produce rezultate spectaculoase dacă am face acest lucru, schimbând viața pe Pământ în bine – pentru totdeauna. Iar acest lucru nu este ceva ce ne-ar depăși puterile.

Chiar putem să punem capăt furiei, violenței, dezacordurilor dintre oameni și națiuni, greutăților financiare, sărăciei, foametei și suferinței, care afectează milioane de oameni. Chiar putem să asigurăm pacea, prosperitatea, securitatea și bucuria pentru oamenii din întreaga lume.

Tot ceea ce omenirea a sperat sau a visat vreodată și ceea ce am fost cu adevărat meniți să trăim chiar poate să fie al nostru. Nu este nevoie de eforturi, este suficient să îmbrățișăm cu toții o singură idee…

„Specia noastră este invitată chiar acum să decidă – și este invitată urgent de valul evenimentelor (nu în ultimul rând, pandemia de coronavirus din 2020) – în ce fel de Dumnezeu vrem să credem.

Eu chiar cred că este posibil ca noi toți să cădem de acord asupra unei idei unice despre Dumnezeu, care să unifice toate culturile și pe care întreaga omenire să o îmbrățișeze.

Cred că decizia de a îmbrățișa o asemenea idee (pe care o numesc Soluția Dumnezeu) ar reprezenta acel pas final care ne va ridica la nivelul unei adevărate Civilizații Avansate.

Neale Donald Walsch

  Neale Donald Walsch nu este un simplu scriitor. Dincolo de arta de a mânui condeiul, acesta are darul înțelegerii profunde a unor concepte fundamentale. Dacă, de-a lungul timpului, oamenii s-au aflat mereu în căutarea de răspunsuri legate de divinitate, Neale Donald Walsch oferă o perspectivă amplă și profundă, o soluție care să cuprindă toate formele construite de către om, dar care duc, inevitabil, spre o unică ființă supremă, percepută diferit în funcție de circumstanțele culturale, tradiționale sau individuale. Fără îndoială, în unicitatea sa Dumnezeu a permis omului să îi descopere imensitatea și mai ales, i-a permis să scoată la suprafață adevărata sa esență și menire în această existență – iubirea pură.

  Când am citit „Conversații cu Dumnezeu” am realizat cât de importante sunt cuvintele simple în transmiterea unui mesaj colosal. Mesajul acestei cărți a fost pentru mine, la momentul respectiv, unul care a determinat schimbarea perspective asupra întregii vieți… și nu e de mirare, întrucât, așa cum se specifică pe coperta cărții „Soluția Dumnezeu”, Neale Donald Walsch „a schimbat modul în care gândesc milioane de oameni de pe întregul Glob.”

  Publicată la editura For You (una dintre editurile mele preferate, întrucât aici am găsit nenumărate cărți pe care le-am citit atunci când eram în căutarea de răspunsuri despre viață și ceea ce se întâmplă atunci când vrei să știi cine ești cu adevărat).

  Așa cum se sugerează și în titlu, omul a are și a avut dintotdeauna, o soluție supremă la toate întrebările și la tot ceea ce a fost curios să afle – Dumnezeu. Acesta apare altfel decât am fost învățați până acum. Dincolo de religie, Dumnezeu este iubire pură, iar această iubire pură este necesar să o descoperim chiar acolo unde a lăsat-o creatorul, adică în inimile noastre.

  Dacă pare foarte simplu să îl găsești pe Dumnezeu în inimă, ei bine, ritmul alert al acestei epoci, tehnologia care pare să ne fi acaparat, toate acestea n-au făcut decât să ne deconecteze de la sursă, adică de la iubirea pură care se află în noi.

  Atât de mult ne-am îndepărtat de sursă, încât a te reapropia pare un act de eroism, iar cei care se încumetă la a gândi dincolo de cutia îngustă a concretului și a zonei de confort, sunt considerați adevărați eroi ai gândirii. Iată, dacă în „Conversații cu Dumnezeu”, autorul a intenționat să trezească îndoieli asupra vechilor concepții legate de divinitate, ei bine, cu „Soluția Dumnezeu”, Neal Donald Walsch instigă la gândire… în condițiile în care „a gândi” cu propria minte, nealterată de diverse infiltrații nefaste, e un act de eroism.

  Așadar, fii un erou al gândirii! Acest îndemn îl regăsim în carte, alături de multe alte gânduri pe care autorul le reliefează după decenii de cercetare, de călătorii, de descoperiri, de răspândire a iubirii pure.

  Această adevărată putere, a iubirii pure, stă ascunsă în inima omului, așteptând descătușarea, iar atunci când se întâmplă, omul percepe totul în jurul său din prisma iubirii, iar întreaga existență se schimbă. Atunci când ajungi la performanța de a-l vedea pe Dumnezeu în ceilalți (chiar dacă aspectele contactului cu aceștia nu fac parte din zona de confort), atunci ai ajuns la un nivel de înțelegere a vieții din care totul are un sens.

… și tocmai sensul vieții îl căutăm, nu-i așa?

  Inevitabil, mintea generează constant gânduri și frământări. Te întrebi cum poate Dumnezeu să permită consumarea atrocităților, în condițiile în care ar putea oricând să le oprească. Te întrebi de ce permite atâtea dezechilibre în lume… te întrebi câte și mai câte… și este un proces absolut natural, însă citind cartea „Soluția Dumnezeu” poți căpăta o viziune amplă, poate chiar o schimbare de perspectivă sau, de ce nu, o activare a conștiinței. Pentru cei care se întreabă de ce Dumnezeu permite întâmplarea dezastrelor, iată un citat din carte:

  „Cât carbon putem să emitem înainte să supraîncărcăm mecanismul natural de sera al Pământului și să provocăm încălzirea considerabilă a planetei, astfel încât temperaturile în urcare ale masivelor întinderi de apă să cauzeze condiții geotermale care generează variații ale vântului, sufficient de puternice încât să le numim uragane și tornade?

  În timp ce facem aceste lucruri, este logic să ne punem întrebarea: „De ce un Dumnezeu iubitor permite ca aceste cutremure, tornade și uragane să se intensifice?

  Așadar, aruncăm vina pe forța divină, însă ascundem adesea faptele noastre. Dacă fiecare dintre noi și-ar revizui atitudinea față de el însuși, față de semeni și față de mediul înconjurător, atunci întreaga lume ar fi un spațiu minunat. Pare o viziune ideatică… oamenii susțin adesea că atitudinea lor este una impecabilă, însă o căutare asuduă în interiorul propriei finite poate scoate la suprafață elemente nebănuite. Poate tocmai de aceea, omului îi este greu să călătorească în interior, de teamă să nu dea peste aspecte pe care le ingnoră.

  Dumnezeu este, cu siguranță, soluția. Soluția pentru liniște, pentru armonie, pentru echilibru. Indiferent de cum am ales să îl percepem, Dumnezeu este acolo, aici, pretutindeni și mai ales în inimile noastre, ascuns în iubirea pură și așteptând să fie descoperit.

  Cei care au mai citit cărțile lui Neale Donald Walsh vor fi, cu siguranță, încântați de această nouă publicație, iar cei care nu au mai citit, vor descoperi poate un punct de schimbare a perspectivei.

Carte disponibilă pe site-ul Editura For You

Verifică disponibilitatea cărţii în librăriile online: libris, elefant, cartepedia, Divertalibrărie.net şi cărtureşti

recenzii cărți

 

 

 

***Rodica Pușcașu***Sunt o visătoare și așa am de gând să rămân. Cititul e un privilegiu pe care l-am descoperit pentru a evada în alte lumi, pentru a descoperi poveștile unor oameni pe care nu i-ai cunoscut niciodată. Cărțile sunt lumi fascinante, care te fac să râzi, să plângi, să trăiești. Nu-mi imaginez lumea fără cărți... pentru că nu ar exista. În viața reală sunt un om simplu, care se bucură de aroma cafelei în diminețile de vară, sunt o mamă preocupată (uneori excesiv) de copilul meu și o soție iubită care mai arde din când în când mâncarea... pentru că timpul de preparare nu coincide cu timpul poveștii pe care o citesc. Vedeți voi, în cazul meu, totul se reduce iremediabil la citit... O altă pasiune de-a mea este scrisul. Scriu și ajung să-mi iubesc personajele atât de mult, încât mi le consider prieteni. În 2010 am publicat cartea de povești pentru copii „Maria și fulgii de nea”, iar în 2016 a ieșit de sub tiparul editurii PIM, cartea „Povestea secretă a Cezarei”... și nu mă voi opri aici.

9 COMMENTS

  1. Bună! Am văzut că ai făcut acun 5 ani o recenzie a cărții A Thousand boy kisses și voiam să te întreb de unde ai luat-o sau dacă ai citit-o în română.

    Mulțumesc!

    • Bună, Cristina! Pe Literatură pe tocuri a apărut un material în martie 2016, cu recomandări literare de la noi și din afară, iar această carte a fost menționată în cadrul acelui material realizat de către una dintre colegele mele. Cred că atunci am citit și eu cartea în format electronic și în limba engleză.

  2. Felicitări pentru recenzie. Si mie mi-a plăcut Conversații cu Dumnezeu. O sa citesc si cartea aceasta

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.