”Voi lupta pentru tine, voi găsi o modalitate să mai stau pe aici şi să te enervez multă vreme.” ”Gândurile mele sunt stele pe care nu le pot aduna în constelaţii.”

Sub aceeași stea de John Green - Editura Trei

Sub aceeași stea de John Green

Titlul original : The fault in our stars
Editura Trei
Traducere: Shauki Al-Gareeb
Anul apariției: 2013
Nr. de pagini: 312

John Michael Green (nascut. 24 august 1977) este un scriitor american de literatură pentru tineret și vlogger pe YouTube. Impreuna cu fratele sau, creand Brotherhood 2.0, cel mai popular proiect video online, accesat pe YouTube de peste 30 de milioane de fani Nerdfighter din întreaga lume. A câștigat Premiul Printz pentru romanul său de debut, Looking for Alaska,[1] și cel mai recent roman, The Fault in Our Stars, a fost locul 1 în The New York Times Best Seller list în luna ianuarie 2012, și s-a realizat un film bazat pe acesta, numit Sub aceeași stea. În 2014, Green a fost inclus în lista celor mai influente 100 de persoane din lume, realizată de revista Time.

Nu ai posibilitatea să alegi dacă să fii rănit în această lume, dar ai un cuvânt de spus legat de cine te răneşte.”
”Iubirea adevărată se naşte în timpuri grele.”
”- De ce mă priveşti în felul ăsta?
 – Deoarece eşti frumoasă. Îmi face plăcere să privesc oameni frumoşi şi, cu ceva timp în urmă, m-am hotărât să nu-mi interzic plăcerile mai simple ale vieţii.”
”Voi lupta pentru tine, voi găsi o modalitate să mai stau pe aici şi să te enervez multă vreme.”
”Gândurile mele sunt stele pe care nu le pot aduna în constelaţii.”

   Sub aceeași stea de John Green, este un roman pentru adolescenți, care ne prezintă povestea dintre doi tineri bolnavi de cancer, amândoi aflându-se într-o stare destul de gravă.
   Ca personaj principal o avem pe Hazel Grace, o fată de 16 ani, care are cancer la plămâni și este în faza terminală. Însă un medicament miraculos îi încetinește evoluția bolii de care suferă.

   În cadrul Grupului de Sprijin la care s–a înscris îl întâlnește pe Augustus Waters, un băiat inteligent, atrăgător, cu un zâmbet care te vrăjește. Se înfiripă o poveste de dragoste pură între cei doi adolescenți.
Fiecare copil bolnav de cancer din Grup, avea o dorinţă care o îndeplineau cei de la Fundaţia Djinnilor. Hazel îşi irosise dorinţa la 13 ani pe un lucru ce nu şi-l dorea de fapt. Aşa că, Augustus, care avea şi el o dorinţă si-o sacrifică în favoarea lui Hayel. Este îndrăgostit şi vrea să o facă fericită. Dorinţa ei este să îşi întâlnească autorul preferat. Tânărul este cel care va face posibil acest lucru. Dorinţa ei, devine dorinţa lui.
   După ce petrec niște clipe frumoase în Amsterdam, când se întorc acasă, Augustus îi povestește că are din nou cancer, și nemiloasa boală i-a infectat tot corpul.
   Îi este din ce in ce mai rau, iar Hazel este alături de el tot timpul. Nu vă spun mai multe, vă las pe voi să aflaţi, nu vreau să dau spoilere. Dacă nu aveţi posibilitatea de a citi cartea, puteţi viziona filmul ce poartă acelaşi nume.

the-faults-in-our-stars - Sub aceeași stea de John Green - Editura Trei   Părerea mea: Cartea ne duce direct în centru acţiunii, având şi părţi destul de detaliate. Mi-a plăcut foarte mult, am simţit că sunt „acolo” cu personajele şi particip la tot ce se întâmplă. Cel mai mult m-a impresionat sfârşitul, atunci când cei doi îşi dau seama că se iubesc şi au nevoie unul de altul .

   Sper să vă fi plăcut „recenzia” mea și dacă ați citit cartea spuneți-mi cum vi s-a părut.

10 puncte/10

Autor: Denisa-Florinela

Sub aceeași stea de John Green

10 COMMENTS

  1. Mi-a plăcut la nebunie cartea, deși nu sunt o mare fană teen fiction (parcă așa îi spune acestui gen). Iar recenzia ta mi se pare foarte bună, felicitări! locco_smiley_10

  2. Am vazult filmul si m-a emotionat foarte mult. Tocmai ce am facut comanda si la carte, dar asta dupa ce bineinteles am citit aceasta recenzie. Abia astept sa o citesc. Felicitari pentru recenzie.

  3. Este o poveste de dragoste care m-a emotionat enorm, iar cartea, este o carte ce merita sa fie citita!

  4. Am ocolit cartea datorita subiectului foarte dureros: cancer. Stiu ca este o poveste de dragoste dar boala isi spune cuvantul. Poate imi fac curaj sa citesc cartea sau sa vad filmul 🙂

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.