Dubla tentatie de Tessa Dare

Dublă tentație de Tessa Dare

Titlul original: Twice Tempted By A Rogue
Editura Alma/Litera
Traducere: Bianca Paulevici
Anul apariţiei: 2015
Nr. pagini: 307
Cotaţie Goodreads: 3.64

Seria Clubul Armăsarilor / Stud Club

1 One Dance with a Duke – Un dans cu un duce
2 Twice Tempted by a Rogue – Dublă tentație
3 Three Nights with a Scoundrel – Trei nopți de dorințe

Dubla tentatie – Tessa Dare

Tentația vieții și a dragostei poate fi salvarea pentru un suflet pustiit…
Norocul e o sabie cu două tăișuri pentru eroul de război Rhys St. Maur, moștenitor al titlului de Lord Ashworth. Îndrăzneț și nesăbuit, acesta sfidează moartea pe câmpul de bătălie, în încăierări și oriunde altundeva crede că o poate găsi, dorindu-şi să pună capăt unei vieţi nefericite pe care consideră că nimic nu o poate schimba.
Cum căutările sale rămân fără răspuns, lordul Ashworth se întoarce la domeniul strămoşesc, în mlaștinile din Devonshire, așteptându-se la orice în afară de a găsi salvarea în brațele unei frumoase hangițe care îl provoacă să lupte cu demonii dinăuntrul său – şi cu dulcea tentaţie a iubirii.
Spre deosebire de înneguratul lord, Meredith Maddox nu crede în soarta implacabilă, ci în munca grea, iar romantismul nu intră în planurile ei. Dar când Rhys se întoarce, plin de cicatrici, sătul de lume și periculos de atrăgător, încântătoarea hangiță văduvă se trezește sfâșiată între dorință și pragmatism.
În vreme ce un mister adânc din trecut și pericole din prezent amenință mai mult ca oricând șansa lui Rhys la o viață fericită, Meredith se vede nevoită să mizeze totul pe un pariu pe care inima sa l-a pus cu mult timp în urmă.

Am început să citesc cu entuziasm, aveam nevoie de ceva relaxant care să mă scoată din impresiile unei lecturi sângeroase (v-am povestit zilele trecute de Furie oarbă). Mă tot gândeam la precedenta din serie, Un dans cu un duce, mi-a plăcut foarte mult şi în mintea mea am crezut că Dublă tentaţie va fi la fel, numai că n-a fost aşa.
Rhys St. Maur, Lord Ashworth este un erou, numeroasele cicatrici obţinute în război îl fac fioros, dar are un suflet chinuit, caută moartea cu orice preţ, numai că întotdeauna scapă cu zile spre stupoarea lui. Vizita neprevăzută în Devonshire, dorinţa de a vedea pentru ultima dată conacul Nethermoor sau mai exact ruinele rămase din casa părintească suferite în urma incendiului, îl duc în faţa frumoasei hangiţe, o amintire frumoasă din copilăria lui. Acum era văduvă şi se străduia să păstreze Three Hounds, un popas ideal pentru localnicii dornici să bea un rachiu bun, dar şi o sursă bună de venituri pentru întreaga zonă. Mulţi oameni depindeau de acest loc, aducea profituri, locuri de muncă şi de multe ori voie bună. Meredith Maddox optase în disperare de cauză să renunţe la feciorie şi se căsătorise de tânără cu un bărbat mai bătrân decât tatăl ei. Se maturizează rapid, dar rămâne la fel de echilibrată şi dornică de viaţă. Rhys este lovit de cupidon când o vede cum sparge o sticlă în capul unui bărbat dornic de scandal şi după mulţi ani de castitate parcă îşi doreşte brusc să se căsătorească cu frumoasa Merry, să uite trecutul şi să arate celor din jur că merită să se încreadă din nou în titlul său. Amuzant este că el tot insistă să îl accepte de soţ, iar ea nu şi nu. Ar fi mulţumită doar să şifoneze împreună cu acest bărbat atrăgător aşternuturile numai că el vrea să se păstreze pentru momentul de după căsătorie. Vor fi destule clipe ciudate, mai ales că localnicii nu-l văd cu ochi buni, nu pot accepta intenţiile lui de a rămâne în sat şi de a reconstrui căminul părintesc, dar speră ca Merry să îl sprijine în totalitate. Lipsa ei de încredere este normală, îndrăgostită până peste cap de băiatul năzdrăvan şi rebel din copilărie, i s-a părut ca un fruct interzis mulţi ani, numai că acum îl are aproape şi nu ştie ce să  de facă. Îl vrea şi nu-l vrea, îl doreşte, dar ar vrea să nu fie pentru mult timp. Rhys crede că dacă frumoasa hangiţă va spune da, el îşi va plăti toate păcatele, va fi iertat de lume, va lua totul de la zero şi viaţa lui va avea sens, numai că trebuie să afle anumite lucruri care nu-i dau pace şi să uite coşmarurile nocturne.

Mi-aş fi dorit mai mult de la această carte, nu doar idei lansate şi abordate superficial, dar şi o luptă continuă de-a şoarecele şi pisica. Ar fi dat bine în ochii mei să aducă din trecut şi alte personaje, nu doar pe Belamy. Acum am mai aflat câteva detalii despre faimoasele monede, moartea lui Leo, mărturiile prostituatei care era cu el şi dorinţa lor de a pune mâna pe armăsarul Osiris. În următoarea carte Three Nights With A Scoundrel descoperim adevărul şi aflăm ce se întâmplă cu adevărat între Julian Bellamy şi Lily, sora lui Leo. O altă poveste cu … nu te vreau 🙂

Dublă tentaţie este o lectură de week-end şi sincer, nu am înţeles de ce a fost ales acel titlu, dar nici că mai contează restul atunci când scopul este atins, iar starea mea de bine a ajuns la cote rezonabile. Dacă nu sunteţi pretenţioşi din punct de vedere literar, atunci abordaţi o carte historical romance.

8 COMMENTS

  1. locco_smiley_46
    Cel mai mult mi-a palcut vol. 1 urmat de 3. Doi a fost asa si asa. M-a enervat ca ea purta pantaloni si el facea pe pudicul, tot refuza sa-i cedeze.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.