Tărîmul morților – Jean-Christophe Grangé – cartea lunii la editura Crime Scene Press
Tărîmul morților – Jean-Christophe Grangé – cartea lunii
Tărîmul morților, cel mai recent roman al scriitorului francez Jean-Christophe Grangé, a fost publicat în Franța anul trecut și este primul său roman care apare la editura Crime Scene Press.
Două crime cumplite. Același mod de operare – shibari, o străveche tehnică japoneză de legare a prizonierilor.
Comandantul Stéphane Corso se vede nevoit să descindă în lumea tenebroasă a sado-masochismului ca să dezlege misterul. În același timp, trebuie să câștige custodia fiului său după un divorț urât.
Dar ceea ce începe ca o simplă anchetă capătă o amploare pe care Corso nu o prevăzuse. Pentru că suspectul principal nu e un infractor de rând, ci un adevărat geniu, și în artă, și în crimă. Un monstru care vânează de mult timp, așteptând momentul prielnic să lovească o dată pentru totdeauna.
Ancheta îl aruncă pe Corso într-un vârtej negru al violenței și depravării. Într-o lume în care oamenii se desfată în Rău, Binele devine doar o minciună de consolare.
Traducerea din limba franceză a fost realizată de Horia Nicola Ursu.
Un roman fascinant și profund, la sfârșitul căruia pe cititori îi așteaptă o lovitură de maestru.
Cartea Tărîmul morților poate fi cumpărată de pe http://crimescenepress.ro/
Despre autorul Jean-Christophe Grangé
Jean-Christophe Grangé (n. 15 iulie 1961 la Boulogne-Billancourt) este un jurnalist, reporter, scriitor, scenarist, și autor de benzi desenate francez. Opera sa a fost tradusă în peste treizeci de limbi.
După ce termină Facultatea de Litere la Sorbona (cu o lucrare despre Gustave Flaubert), Jean-Christophe Grangé devine redactor publicitar, apoi, la vârsta de 28 ani, îl cunoaște pe fotograful Pierre Perrin, care îi devine mentor și care îl va forma în meseria de jurnalist. Această colaborare începe în 1989 cu un reportaj de un an despre viața ultimelor popoare nomade din lume, care se prelungește pe o perioadă de zece ani. Grangé și Perrin străbat lumea împreună, realizând reportaje pe care le vor vinde apoi mai multor reviste, cum ar fi Paris Match, Sunday Times sau National Geographic.
Cei doi jurnaliști lucrează independent și își finanțează singuri călătoriile. Vor produce astfel unele dintre cele mai originale materiale din anii ‘90 (care au constituit o importantă sursă de inspirație pentru viitoarele scrieri literare ale lui Grangé) și vor primi Premiul Reuter (1991) cu Péril en la forêt (despre defrișările de pe glob) și premiul World Press (1992) cu La Balade du cormoran (despre populația chineză care folosește cormoranii la pescuit).
În 1994, Jean-Christophe Grangé scrie primul său roman – Le Vol des cigognes, care a fost mai bine primit de criticii literari (care îi laudă imaginația bogată) decât de public. Totuși, al doilea său roman, apărut în 1998, Les Rivières pourpres, devine bestseller absolut. În 2000, Les Rivières Pourpres e adaptat pentru cinema de către Mathieu Kassovitz. Un alt succes răsunător: filmul depășește 3,5 milioane de bilete vândute în Franța și are încasări importante cam peste tot în Europa, dar mai ales în Italia.
Tot în anul 2000 apare Le Concile de pierre, care, deși este mai degrabă o incursiune în lumea fantasticului, obține aceleași rezultate pozitive. Poziția lui Grangé ca maestru al genului thriller nu se va mai clătina niciodată.
În anul 2004, Jean-Christophe Grangé s-a lansat în scrierea unei povești originale – de fapt, un prolog al romanului Le Concile de pierre – pentru o serie de benzi desenate în trei volume, La Malédiction de Zener, desenată de către Philippe Adamov.
La Terre des morts (Tărîmul morților) a fost publicat în Franța în mai 2018 iar în România a apărut în aprilie 2019, la editura Crime Scene Press.
Despre Crime Scene Press
Crime Scene Press este singura editură din România cu un program dedicat în exclusivitate literaturii mystery & thriller. Printr-o selecție riguroasă a titlurilor, girată de către George Arion, cel mai bun scriitor de suspans din România, noul proiect urmărește promovarea genului în rândul cititorilor, arătând faptul că mystery & thriller este, de multe ori, o expresie literară la fel de valoroasă ca oricare alta. Planul editorial cuprinde atât autori români cât și străini, clasici, dar și contemporani, care reprezintă repere de valoare pentru timpul sau spațiul cultural din care provin. Detalii pe www.crimescenepress.ro
Chiar suna bine 🙂
O carte pe care vreau s-o citesc.Nu m-a dezamagit nici o carte citita de la editura Crime Scene Press.
Merita citita, este foarte buna cartea.
Și eu apreciez foarte mult această editură. Am citit câteva cărți care m-au ținut cu sufletul la gură!
Pare interesanta cartea.