Mia Sheridan

Te-am ales pe tine – Mia Sheridan – Editura Epica – recenzie

Te-am ales pe tine

Titlu original: Most of you all

Autoare: Mia Sheridan

Editura: Epica

Colecția: Epic love

Data apariției: 2018

Traducător: Adina Pintea

Număr de pagini: 384

   Mia Sheridan este o cunoscută și îndrăgită autoare de cărți romance. După cum apare și pe site-ul ei, poveștile pe care le scrie sunt despre oameni predestinați să fie împreună. Trăiește în Cincinnati, Ohio, împreună cu soțul ei. Împreună au patru copii. Este considerată o scriitoare foarte bună, iar romanele ei se vând ca pâinea caldă, fiind pe locul 1 în numeroase topuri.

   Te-am ales pe tine este o poveste de iubire sublimă, contrar genului pe care îl citesc cel mai des. Contrar așteptărilor, dragostea încă mă mai emoționează. Mai ales atunci când are și puteri tămăduitoare! Crystal este stripteuză într-un bar micuț și are traumele ei. În copilărie, mama sa a murit, lăsând-o în grija tatălui, pe care nu-l văzuse niciodată. Rămâne cu sechele psihice și cu o nevoie acută de dragoste, pe care nu o primește niciodată. Totuși, se resemnează cu existența ei monotonă și tot ce își dorește e să aibă cu ce plăti facturile, chiria, și reparațiile mașinii sale.

   Gabriel Dalton, pe de altă parte, este un tip cu alt gen de traume. În copilărie a fost răpit și ținut într-o pivniță timp îndelungat. Dar tocmai din această cauză, fiind privat atâta timp de libertate, acum știe să o aprecieze și să se bucure de orice lucru.

”-Când eram închis în subsolul ăla, pe perete, undeva sus, era o fereastră mică. Era zăbrelită și ar fi fost imposibil să treci prin ea, iar geamul era vopsit. Însă vopseaua era zgâriată într-un loc și fereastra dădea spre răsărit. În fiecare dimineață, lumina asta aurie pătrundea prin zgârietură și devenea din ce în ce mai strălucitoare. Era ca o rază de speranță , pur și simplu. un semn că, poate chiar și într-un loc ca acela, Dumnezeu mă vedea. Mi-am promis atunci că, dacă aveam să ies vreodată de acolo, o să-mi petrec fiecare dimineață privind răsăritul de soare numai pentru că voi putea să fac asta.

   Cei doi se întâlnesc după hotărârea lui Gabriel de a-și înfrunta teama de contact fizic cu oamenii. Așa că apelează la Crystal pentru a rezolva acest lucru. Doar că cei doi se îndrăgostesc unul de celălalt. Crystal, însă, îl respinge, fiind convinsă că nu este potrivită pentru o relație cu el, fiind o persoană prea bună. Viața ia o întorsătură nouă în momentul în care ea e atacată în parcarea barului în care lucrează.

  Gabriel o ia în casa sa, o îngrijește și are răbdare cu ea până se reface. Singurul care nu e de aceeași părere e Dominic, fratele lui. Și acționează atunci când apare Chloe, o tipă ce vrea să își facă lucrarea de licență bazată pe cazul lui Gabriel.

”-Știi de ce s-a dus la clubul de striptease în care lucrezi, nu-i așa? O voia pe Chloe, dare era al naibii de nesigur ca să facă primul pas. Se holba la fotografia ei, vorbea cu ea la telefon,se uita visător în gol. Avea nevoie de tine doar pentru exercițiu, Crystal. Pe ea o dorea. Apoi a trebuit să iei bătaie, iar Gabriel să intre în rolul de salvator.”

   Până la urmă, apropierea se produce, cu orice riscuri din partea celor doi. Și dragostea lor e atât de frumoasă… Simți un pic nostalgia primelor clipe dintr-o relație. Și trăiești fiorii alături de ei. Deși e clișeistic, e exact ce te aștepți să se întâmple, nu poți să-i reziști! Povestea e minunată și te bucuri că iei parte la ea. Cele mai simple și banale lucruri iau proporții atât de mari și de importante, iar clipele intime nu sunt descrise vulgar, ci cuminte. Contrar așteptărilor, nu vorbim de un roman erotic. Și contrar așteptărilor, deși e recomandat persoanelor peste 17 ani, perspectiva intimă este foarte delicată. Poate ăsta e un mare plus din partea mea, m-aș fi așteptat la ceva cuvinte și scene mai îndrăznețe. Dar nu, totul este menținut la ideea de iubire, nu de vulgar. La ideea de a te contopi unul cu celălalt.

Ea își sprijini brațele pe pieptul meu, zâmbindu-mi în față. Am râs.

– Ce e? am întrebat.

Ridică ușor din umeri și zâmbi mai larg.

-Nu știu…Sunt pur și simplu… fericită.

O frunză se scutură spre pământ și ateriză în părul ei, de unde i-am luat-o zâmbind și apoi m-am uitat în ochii ei. Căsătorește-te cu mine, îmi venea să spun. Rămâi cu mine pentru totdeauna.

-Și eu sunt fericit, i-am șoptit, în schimb.”

   Relația celor doi pare că se îndreaptă în direcția cea bună, până când Crystal își dă seama că trebuie să fie pe picioarele ei, să își ia viața în piept. Așa că cei doi se despart, promițându-și că se vor reîntâlni dacă ea se va simți capabilă de asta. Am stat cu sufletul la gură până la finalul cărții să văd cum evoluează Crystal – sau Eloise (numele ei adevărat). Și nu mi s-a părut rău deloc. Din femeia care era obișnuită să fie folosită de bărbați, devine o persoană capabilă, cu capul pe umeri, gata să ia mai mult din ceea ce îi oferă viața.

   ,,Te-am ales pe tine” e poate o carte previzibilă. Doar că te face să îți dorești și tu o asemenea iubire ca-n povești. Te face să îți dai seama că ești norocos că trăiești, că poți face toate lucrurile pe care vrei să le faci, că te poți bucura și de cele mai neînsemnate clipe. Înveți că viața nu e mereu cum pare, ci orice persoană pe care o cunoști poate aduce un suflu nou. Și în mod cert, aparențele nu dezvăluie mereu conținutul!

Verifică disponibilitatea cărţii în librăriile online: libris, elefant, cartepedia, Divertalibrărie.net şi cărtureşti

Recenzii cărţi de dragoste

recenzii cărţi

***Gabriela Bratu***Mămică de beagle, devoratoare de cărți, curioasă din fire. Sunt o tipă sociabilă, loială celor dragi, iubitoare de animale, dar și de oameni. Îmi place să cred că fiecare din noi are ceva frumos în interior. La fel, îmi place să cred că oricine poate să citească, trebuie doar să vrea! Poate că ingineria nu se pupă extraordinar cu literatura, dar cititul și scrisul sunt viața mea. Am răbdare, însă fără să mă calce cineva pe coadă. O dată ce sunt stârnită, chiar îmi pun ambiția să fac un lucru. Și mai ales, să-l fac bine!

10 COMMENTS

  1. Gabriela, ce bine ca te vad in alta postura. Stiu ca esti fana genurilor pline de adrenalina, dar acum ai reusit sa ne surprinzi cu alta latura. Am citit Vocea lui Archer si m-a prins destul de mult, insa de -Te-am ales pe tine -inca n-am avut timp. Abia astept sa o devorez.

  2. Gabi, nu ma mai tenta! Ai mila! :)) Recenzia ta mă îndeamnă să iau cartea la citit. Cat mai repede. Vocea lui Archer mi-a plăcut enorm de mult. Cred ca și aceasta va fi pe gustul meu.
    Felicitări!!!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.