Titanii - Leila Meacham

Titanii, de Leila Meacham – Colecţia Iubiri de poveste 2019

Titanii

Titans

Leila Meacham

Colecţia Iubiri de poveste

Editura Alma/Litera

   Titanii – Leila Meacham – Titans

Sâmbătă – 19.01.2019 – Titanii, de Leila Meacham , la chioșcurile de presă alături de ziarul Libertatea

   De la autoarea romanului TRANDAFIRI, vine o nouă poveste de iubire, dramă, pierdere și trădare din Texasul anilor 1900.

   Texas, la începutul anilor 1900, locuitorii săi care se deplasau încă călare și abia erau familiarizați cu telefonul, se aflau la vârful unui boom petrolier care, fără să știe ar declanșa o perioadă de schimbări dramatice și de creștere economică. În mijlocul acestor vremuri tulburătoare în istoria sudică, două personaje de neuitat se descoperă și își găsesc soarta în mod irevocabil: Samantha Gordon, moștenitoarea privilegiată a fermei de vite Las Tres Lomas, în apropiere de Fort Worth, și Nathan Holloway, un fermecător băiat din nordul Texasului. Pe măsură ce schimbările fac ravagii în peisajul rustic rural, Samantha şi conexiunea cu Nathan conduc această poveste compulsiv înainte, în timp ce iubesc, pierd şi trădează. În acest roman grandios, dar intim, Meacham oferă din nou o poveste inimaginabilă, plină de răsturnări de situaţii surprinzătoare și o resonanță emoțională profundă.

În Texasul anilor 1900, drumurile a doi gemeni separați la naștere se întrepătrund într-o poveste care îmbină suferințele și dragostea cu răsturnări de situație spectaculoase și cu rezonanțe emoționale profunde.

O iubesc, am iubit-o întotdeauna și o voi iubi mereu. N-aș putea să-ţi zic de ce. M-am săturat să mă străduiesc a pricepe de ce o persoană o iubește pe alta în ciuda caracterului ei urât și de ce un om care o merită nu are parte de dragoste. Nu există potrivire și raţiune în iubire, după cum vei afla într-o zi, cu toate că eu sper să nu ai niciodată parte de latura sa neplăcută.”

Trandafiri, de Leila MeachamTrandafiri de Leila Meacham

   La începutul secolului XX, într-o vreme în care onoarea și sacrificiul sunt încă principii călăuzitoare, micuțul oraș Howbutker, din zona estică a Texasului, este guvernat de două familii cu origini străvechi: Toliver, stăpâna celei mai mari plantații de bumbac din zonă, și Warwick, care are în proprietate hectare întregi de păduri cu lemn pentru cherestea. Copiii celor două familii, frumoasa și încăpățânata Mary Toliver, și delicatul, dar puternicul Percy Warwick, sunt eroii unei povești de dragoste dramatice. Percy o iubește pe Mary de când se știe și își dorește cu ardoare să o ia în căsătorie, dar în inima lui Mary nimic nu este mai presus decât plantația de bumbac lăsată moștenire de tatăl ei. Atracția dintre ei este însă de neevitat, iar consecințele despărțirii lor se resimt de-a lungul anilor, dând naștere unui șir nesfârșit de minciuni, dezamăgiri, secrete și tragedii.
În această „saga minunată și captivantă, cu ecouri din Pe aripile vântului“ (Publishers Weekly), Leila Meacham oferă cititorilor un splendid buchet de sentimente de familie, în care se împletesc pasiunea, răzbunarea și o mulțime de „ce-ar fi fost dacă“.

Verifică disponibilitatea colecţiei în librăriile online: libris, elefant, cartepedia, Divertalibrărie.net şi cărtureşti

Colecţia Iubiri de poveste – ianuarie 2019

1 COMMENT

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.