Seria Regency de Mary Jo Putney-spionaj, pasiune și iubiri imposibile

Seria Regency de Mary Jo Putney-spionaj, pasiune și iubiri imposibile

   Seria Regency are suspans, pasiune și adrenalină. Personajele își asumă riscuri, dar luptă cu propriile arme împotriva lui Napoleon. Spionajul este singura soluție pentru a ajuta Anglia, dar printre pericole apar și obstacole de neoprit. Atunci când emoțiile vin în valuri, războiul interior este pe jumătate câștigat/pierdut. 

  Mary Jo Putney este unul dintre cei mai bine vânduți autori americani de ficțiune romantică, bucurându-se de o prezență permanentă în topurile New York Times, Wall Street Journal și Publishers Weekly. Printre distincțiile primite se numără premiul RITA al Asociației Scriitorilor de Romane de Dragoste din America, Premiul Golden Leaf, pentru cel mai bun roman istoric de dragoste și Premiul pentru întreaga carieră acordat de Romantic Times

1. Compromisul inimii – The Would-be Widow aka The Bargain 

Compromisul inimii – The Would-be Widow aka The Bargain 

  Lady Jocelyn Kendal, o tânără nonconformistă și independentă, apelează la o soluție scandaloasă pentru a-și păstra moștenirea: să se mărite cu maiorul David Lancaster, un ofițer care își așteaptă moartea din cauza rănilor grave suferite în bătălia de la Waterloo. În schimbul acceptării acestei căsătorii de formă, David nu cere decât ca sora lui să primească o slujbă de guvernatoare. Însă lucrurile iau o întorsătură neașteptată după încheierea căsătoriei, când maiorul își revine miraculos. Deși cei doi cad de acord să anuleze mariajul, astfel de lucruri necesită timp – suficient ca David să își dea seama că este îndrăgostit iremediabil de soția sa.

  Bântuită de propriul trecut, Jocelyn refuză să cedeze dorinței pe care soțul ei i-a trezit-o pe neașteptate, căci întotdeauna a considerat această căsătorie o simplă afacere. Însă unele înțelegeri sunt făcute să fie încălcate atunci când inima își urmează propriul drum spre fericire.

Testamentul nu aduse nicio surpriză – până la final.
Domnul Crandall îşi drese glasul şi aruncă o privire agitat înspre frumusețea sculpturală din primul rând înainte de a da citire ultimelor prevederi.
— Iar dragei mele fiice, Jocelyn, îi las moştenire și hotărăsc…
Vocea răsunătoare a avocatului umplu încăperea, pironindu-i pe ascultători. Când termină, se auzi un murmur de voci surprinse și oftaturi, iar capetele se întoarseră către Lady Jocelyn.
Aceasta stătu complet nemişcată timp de o clipă nesfârşită. Apoi sări în picioare, îşi dădu la o parte voalul negru de pe față şi lăsă vederii furia aprinsă din frumoşii săi ochi căprui.
— Ce a făcut?

2. Taina contesei – The Controversial Countess 

Taina contesei – The Controversial Countess

   Un adevărat maestru al senzualității, Rafael Whitbourne, duce de Candover, și-a căpătat reputația de cuceritor în budoarele elegante ale aristocratelor din Anglia, fără însă să-și dăruiască vreodată inima sau mâna.

   Pe neașteptate, o misiune vitală pentru un prieten îl duce la Paris, unde trebuie să colaboreze cu contesa Magda Janos, „cea mai frumoasă spioană din Europa“. Spre uluirea lui, fermecătoarea femeie nu este deloc o contesă adevărată, ci prostituata care l-a trădat cu mulți ani în urmă – singura femeie pe care a iubit-o cu adevărat și, totodată, singura pe care a urât-o din toată inima.

   Margot Ashton, cum cunoscută de toată lumea bună drept contesa Janos, nu-și dorește decât să uite trecutul dureros și pe bărbatul care, cu cruzime, a nedreptațit-o.

Pe fundalul intrigilor și al comploturilor care pot arunca un continent în război, povestea de dragoste și ură dintre cei doi își găsește deznodământul pasional.

,,- Ce naiba se întâmplă aici?
Era strigătul de luptă al unui soţ furios; Rafe l-ar fi recunoscut oriunde. Oftă. Se părea că urma o scenă emoţională enervantă, dintre cele pe care le ura cel mai mult. Lăsând-o din braţe pe doamna cea fermecătoare, se întoarse cu faţa către bărbatul care intrase valvârtej în salon. Era cam de aceeaşi înălţime şi vârstă cu Rafe, undeva pe la treizeci şi cinci de ani. Cu toate că probabil ar fi fost plăcut în altă
situaţie, în acel moment părea gata să comită o crimă.”

,,Rafe se gândi sumbru la cuvintele prietenului său.
– Şi de aceea vrei ca eu să o conving pe doamna ta spion să continue să îţi trimită informaţii până se descoperă complotul sau conferinţa ia sfârşit.
– Exact.
– Spune-mi câte ceva despre ea. E franţuzoaică?
– Povestea se complică, se strâmbă Lucien. Am cunoscut-o pe Maggie prin altcineva şi nu ştiu aproape nimic despre trecutul ei, însă am crezut întotdeauna că este englezoaică. Vorbeşte şi arată ca o
englezoaică. Nu am căutat să aflu mai multe amănunte, întrucât ceea ce conta era că îl ura pe Napoleon şi îşi considera misiunea drept o cruciadă personală. Informaţiile ei au fost întotdeauna preţioase şi nu
mi-a dat vreodată motive să mă îndoiesc de ea.
– Dar s-a întâmplat ceva care ţi-a zdruncinat încrederea, completă
Rafe, simţindu-i rezerva nerostită.
– Tot nu-mi vine să cred că Maggie ne-ar trăda, însă nu ştiu dacă mă pot bizui pe propria mea judecată. Poate să-l convingă pe un bărbat de orice, acesta fiind unul dintre motivele pentru care e atât de
eficientă.”

3. Călătorie spre iubire – The Rogue and the Runaway

 Călătorie spre iubire – The Rogue and the Runaway

   Un maestru al spionajului cu chip de înger păcătos și un trecut eroic, dar întunecat, Lord Robert Andreville se întoarce la căminul strămoșesc din Yorkshire după doisprezece ani în care a desfășurat operațiuni extrem de primejdioase împotriva lui Napoleon.

   Pe jumătate indiancă mohawk, Maxima Collins nu reușește să-și găsească locul în Anglia, dar nimic n-o va opri din călătoria spre Londra, unde vrea să afle adevărul despre moartea subită a tatălui său, vlăstarul unei familii nobile englezești care a dus mereu o viață aventuroasă.

   Împreună vor străbate Anglia, încercând să scape de urmăritori și tatonându-se reciproc într-un dans al dorințelor în care adevărul rămâne greu de stabilit și singurul lucru cert este pasiunea. Un secret cumplit le zguduie idila ‒și numai dragostea are puterea de a vindeca rănile trecutului.

 „Magie pură… o călătorie incredibilă a imaginației oferită de una dintre cele mai bune scriitoare de romane de dragoste a acestor vremuri.“ – Romantic Times

Ar fi trebuit să-l anunţe pe fratele lui că venea, dar nu o făcuse. Astfel, nu risca să audă că era nedorit.
Lacheul care traversase holul pardosit cu marmură era tânăr şi nu-l recunoscuse pe oaspete până ce nu se uită la cartea sa de vizită. Cu ochii măriţi de mirare, bâigui:
– Lord Robert Andreville?
– în persoană, zise cu blândeţe Robin. Oaia neagră se întoarce. Lordul Wolverton primeşte vizite?
-Mă voi interesa, răspunse lacheul, faţa redevenindu-i inexpresivă. Doriţi să aşteptaţi în salon, milord?
– Mă descurc şi singur, murmură Robin atunci când lacheul dădu să-l conducă. La urma urmei, m-am născut aici. Promit că nu voi fura argintăria.
Roşind, tânărul se înclină, apoi dispăru în inima casei.

Ştia că înfăţişarea nu i se schimbase prea mult, deşi acum avea treizeci şi doi de ani în loc de şaisprezece. În mod ciudat, nu-şi pierduse acea privire de băietan, deşi se simţea mult mai bătrân decât era, din cauza unor experienţe pe care mai bine le-ar fi dat uitării.
Se duse către fereastră şi privi de-a lungul parcului deluros, ca o catifea verde, impecabil până şi acum, în toamna târzie. Începuseră să cadă primii fulgi de zăpadă. Ce făcea el acolo? Locul mezinului ştrengar nu era la Wolverhampton. Pe de altă parte, nu-şi găsise liniştea nicăieri altundeva.

Regency Series Fantastic FictionSeria Regency de Mary Jo Putney

Verifică disponibilitatea cărţilor în librăriile online: libris, elefant, cartepedia, librărie.net şi cărtureşti

Serii cărţi
Cărţi Romantice
Romanele din Colecţia Iubiri de poveste publicate în luna iunie 2018

Sursa foto Pinterest

 

8 COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.