Un examen chinuit de o cizmă

   – Aveți exemple din literatura de specialitate care să susțină această afirmație?

   O, Doamne! N-o să uit niciodată acel examen! O sesiune de iarnă, cu frig și nămeți cât casa, mai ceva ca-n „Crima din Orient Express”! Nici nu știu cum am reușit să ajung la facultate, în acea perioadă închiseseră școlile, numai noi eram mai „cu moț”! Zăpada îmi intrase în cizme, unde căldura a transformat-o ulterior în apă. Cred că nu există femeie care să nu știe cât de enervantă e apa în cizme, ghete, pantofi, adidași și orice articol de încălțăminte. „Drag ca sarea în ochi”? Ar trebui inventată o nouă vorbă, „drag ca apa în cizme”.

   N-o să vă vină să credeți ce am făcut până să-mi vină rândul! M-am așezat pe un scaun de pe hol, mi-am scos cizmele, apoi șosetele ude leoarcă, pe care le-am pus frumos la uscat pe calorifer. Colegii râdeau și-mi spuneau că nu sunt normală, cum stăteam eu cu foile și cărțile împrăștiate în jur, desculță, cu cizmele lângă mine și cu șosetele pe calorifer.

  – Hai, te cheamă!

   – Pe mine?

  – Da, da! Te-a strigat acum!

   – Spune-i să aștepte un pic!

   Cu părere de rău, mi-am îndesat la loc picioarele în șosetele încă jilave și în cizmele ude de-a binelea. Am intrat în sală, am încercat să mă concentrez la subiectul de pe bilet, însă atenția îmi era distrasă încontinuu de senzația de umezeală și răceală de la picioare. Îmi era frig, deși sala era încălzită, stăteam ca pe ace, de abia așteptam să se termine, ca să pot merge acasă, să scap de senzația incomodă, să-mi încălzesc picioarele.

   ,,Când ajung acasă, o să mă afund într-o baie fierbinte, după care o să-mi pun șosete groase, de lână, din care nu mai ies, orice ar fi! Iar cizmele astea… la gunoi cu ele, să nu le mai văd! Mare minune de nu m-oi pomeni cu o răceală!”

   – Domnișoară? Răspundeți sau trecem mai departe?

   – Îmi cer scuze, puteți repeta întrebarea?

   Noroc că proful a fost înțelegător, a văzut el că nu mă simțeam bine, o fi crezut că am emoții. Apa din încălțăminte îmi distrăsese atât de tare atenția, încât ratasem o întrebare. Și știam răspunsul! Dacă ar fi fost alt examinator, mai puțin răbdător, probabil m-ar fi depunctat. Până la urmă, a ieșit bine, dar cu chiu, cu vai. Mi s-a părut cel mai lung examen din viața mea, parcă nu se mai termina! Aveam senzaţia că proful se hotărâse să scoată de la mine toate informațiile pe acea temă, întorcea problema pe toate părțile… În realitate, era un examen de dificultate medie, iar întrebările erau cât se poate de rezonabile. În condiții normale, nu de picioare murate și înghețate.

   Anii au trecut, dar povestea a rămas de referință. Parcă mă și văd la bătrânețe, spunând-o și nepoților. Trebuie să menționez, totuși, că toate acestea se întâmplau înainte de noiembrie 2015, pe când Answear nu se extinsese în România. De când am început să comand de la ei, adio apă în cizme!

   Încălțămintea de la magazinul online Answear este foarte variată: cizme, botine pentru femei, ghete pentru bărbați, pantofi și sandale de toate felurile, pentru toate ocaziile, toate de cea mai bună calitate.

   Când optez pentru o ținută elegantă, o asortez cu botinele mele din piele întoarsă din colecția Hilfiger Denim, iar când vreau să mă bucur de o plimbare într-o zi frumoasă de toamnă, le aleg pe cele cu toc plat, din colecția Mustang. Iar dacă întrevăd o prognoză precum cea din sesiunea proverbială de iarnă, mă echipez cu cizmele îmblănite din colecția Bearpaw, de la Elle Tall. Sunt din piele întoarsă, au interiorul din lână și sunt atât de comode, încât atunci când ajung acasă, uit să mi le scot. Parcă aș purta papuci!

În sfârșit, iarna arată bine și pentru mine! Totul e călduț și confortabil.

   Eu şi acum mă gândesc cum voi povesti păţania nepoţeilor mei. Cred ca voi apela la varianta de poveste cu stil. 🙂

Orologiul bate, ziua-i la jumate
Cineva tot strigă la ușa din spate…
– Eu sunt, bună maică, fata ce-ai dorit,
Eu, și din examen mă întorc cumplit.
Soarta mă omoară de această dată:
Cizma mea e udă și eu sunt frustrată.
Dar deschide-mi ușa… azi nu am umor
Nu mă ține afară că mi-e frig de mor.
Auzind-o, mama fereastra deschise
Și cu voce blândă, fetei îi vorbise:
– Ce spui tu fetițo, că n-ai fost departe
Cizma îți e udă și vorbești de moarte?
Eu sunt a ta mamă, tu ești puiul meu,
De nu ai luat bac-ul vai de el liceu
Însă dacă vrei să știi, ca să ai cultură
Cizme noi să-ți iei, și-o să ai căldură!
Dacă tu ești fata mea cu adevărat
Caută să-ți ții piciorul curat şi uscat.
Apoi tu aice fără cizmuliță
Nu poți ca să intri cu a mea voință.
Du-te de găsește o cizmă mai bună
Că de n-ai luat testul de-aia, tre’ să fii nebună.

Fata intra-n casă şi rapid tastează

Cizme şi botine unde să găsească?

Lupta acum începe…

Rivalii-s zdrobiţi

Cad ca nişte spice de Answear loviţi.

Aşa mai merge, nu? 🙂
Aţi avut şi voi momente în care nu v-aţi simţit confortabil într-o ţinută?
Articol scris pentru competiţia SuperBlog 2017. Proba 20

Surse foto: Answear, Pexels.com

 

13 COMMENTS

  1. Stiiiuuuu cum e cu apa in cizme, credeti-mă! Ia sa incerc de la ei, par de calitate. As lua si niste haine.

  2. Eu vreau vreo doua-trei perechi. Frumos articol , la asa poveste nu m-as fi gandit. Felicitari!

  3. Felicitari!!Super articol,iar informatiile sunt valoroase!Am nevoie urgenta de o pereche de cizme,cele care le am sau dovedit ca iau apa de ploaie mai ceva ca robinetul de la chiuveta!

    • Mie imi spui, Nicol, stiu cum e! sunt mai mult decat patita! La mine e cascada Niagara, ce robinet :)) Dar daca zic ei ca au cizme bune la Answear, asa trebuie sa fie, chiar o sa ma uit.

  4. Oferta celor de la Answear este de-a dreptul cuceritoare 🙂

    Vă mulțumim pentru recomandare și pentru minunata poezie din final! M-a convins să cumpăr câte ceva de la Answear 😀

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.