Un om, o viață – Aurelia Grosu – învățător și scriitor motivațional

Aurelia Grosu are o experienta didactica de peste 30 de ani in invatamantul primar si ajuta copiii cu dizabilitati. Insa aceasta identitate profesionala spune prea putin despre un om care si-a construit o remarcabila filosofie a vietii, in urma confruntarii cu situatii limita care de multe ori pareau insurmontabile.
Cu o tenacitate si o perseverenta iesite din comun, Aurelia Grosu ne face martori la un veritabil exercitiu de credinta, prin care avem ocazia sa ne reintalnim cu propriul nostru potential nevalorificat. Ceea ce ne va surprinde si — in acelasi timp — ne va inspira de fiecare data este munca asidua si angajamentul mereu reinnoit care i-au permis autoarei sa faca pasul de la o experienta personala spre o atitudine cu adevarat luminoasa in fata vietii. „Esti mai puternic decat crezi” este o carte care motiveaza profund.  – editura
  
Numele meu ar putea fi al unui metal prețios  sau al unui ținut regesc , un  nume cu o semnificație puternică ca mine, un nume sonor de Soare sau Lumină.

    Sunt o femeie care a răzbit prin viață luptându-se , căzând după multe bătălii cu ea și ridicându-se din valurile înspumate ca dintr-un vis plin de nuanțe întunecate. Mă numesc Aurelia Grosu, născută în ținuturile vechi ale Dobrogei, o Dobroge bătrînă ca și timpul, o Dobroge istorică, dar îmbietoare in felul său unic.

      În prima mea carte ” Ești mai puternic decât crezi – Dacă am putut eu poți și tu ”, publicată în anul 2013, editorul meu mă caracteriza astfel:

” Aurelia Grosu are o experienta didactică de 40 de ani în învățământul primar și ajută copiii cu dizabilitati, profesând în ultimii 10 ani în învățământul special.

 Însă aceasta identitate profesională spune prea putin despre un om care și-a construit o remarcabilă filosofie a vieții, în urma confruntării cu situații limită, care de multe ori păreau insurmontabile. Cu o tenacitate și o perseverență ieșite din comun, Aurelia Grosu ne face martori la un veritabil exercițiu de credință, prin care avem ocazia să ne reîntâlnim cu propriul nostru potențial nevalorificat.

       Ceea ce ne va surprinde și — în acelasi timp — ne va inspira de fiecare dată este munca asiduă și angajamentul mereu reinnoit care i-au permis autoarei să facă pasul de la o experiență personală spre o atitudine cu adevărat luminoasă în fața vieții, După  o lungă luptă cu depresia, după  multe suferinte de tot felul, la vârsta de 56 de ani, când viața părea că nu mai vine cu o surpriză plăcută , care să schimbe traiectoria vietii sale,  Aurelia face un imens salt cuantic și ,spiritual , încât uimește țara prin reușita ei remarcabilă: în patru ani lansează cinci cărti care circulă în toată lumea și care motivează, ridică, resetează gândirea cititorilor ei, ajută copiii cu nevoi speciale, inițiază ateliere cu părinții,  merge la școli și susține copiii pentru a deveni scriitori, e invitată frecvent la televiziuni etc. Este un om care a învins moartea și mentorează mii de oameni. Este femeia de care Dumnezeu s-a atins în mod supranatural,  binecuvântând-o și făcând-o folositoare pentru alți semeni ai săi.” Scrisul e ceva care vine din interiorul meu, o eliberare şi un mod în care mă pot face auzită, fiindcă am o experienţă care îmi oferă subiecte vaste pe care le pot despacheta şi din care putem învaţă lecţii preţioase de viaţă!             Sunt omul care mă pun la dispoziţia celorlalţi, pentru a-i învăţa şi a-i îndruma în mod corect, să nu repete greşelile generaţiilor trecute şi cred cu toată inima că noi, românii, avem nevoie de o resetare majoră în modul de a gândi şi în dezvoltarea personală a fiecărui cetăţean din ţara noastră.   

 Scrisul este un dar și o misiune dată de Dumnezeu atât de târziu, încât l-am apucat cu mare responsabilitate, Dumnezeu vorbește românilor,  El are  ceva măreț de transmis cititorilor mei, am fost mâna Lui și cred că sunt o femeie binecuvântată,  care a primit ceea a cerut .

 Datorită vocației de învățător mi-am format o caligrafie și gândire ordonată, știindu-se că cele două sunt strâns legate ca două surori gemene. Susțin introducerea în școli a acestei cenușărese a programelor școlare românești. În anul 2012, am primit cadou un calculator mai vechi de la o prietenă care nu îl folosea. Așa a început aventura vieții mele, un moment unic care mi-a deschis larg porțile cunoașterii și transformării personale,fiindcă exact de acest lucru aveam nevoie.

Aveam cam 54 de ani și lumea virtuală mi-era complet necunoscută. Acel aparat uzat  mi-a dat  șutul necesar pentru a mă descoperi pe mine și lumea de dincolo de monitor. Am intrat în atmosfera  fascinantă a dezvoltării personale și spirituale, care mi-a influențat puternic gândirea și mi-a schimbat radical mentalitatea mea negativă și rigidă, mică și fără viziune pentru viitor.

    Așa am conceput cele cinci cărți, creând subiecte bazate pe o temelie clară și puternică, pe o alternanță perfectă între spiritualitate și antrenament mental,pe o împletire fericită între credința în Dumnezeu și aplicarea valorilor morale atât în dimensiunea interioară, cât și în cea exterioară ființei mele.  Scrierile mele au un scop clar: să  încurajeze, susțină, vindece ,elibereze, informa pozitiv. Nu îmi reproșez nimic și nu îmi permit acest lucru atât timp cât mă prețuiesc și mă văd prin ochii lui Dumnezeu. Sunt o creație divină și sunt iertată de Unul Creatorul meu.  Astăzi, într-o lume fragmentată și confuză avem nevoie de multă atenție și    răbdare, nu de critici și de judecăți. Exersez iubirea în forme diferite, treaba mea este să  ajut acolo unde este nevoie de mine și înțelepciunea mea. 
GROSU AURELIA, GALAȚI,  ÎNVĂȚĂTOR ȘI SCRIITOR motivațional Un om, o viață - Aurelia Grosu - învățător și scriitor motivațional
Grosu Aurelia scriitor

Autori români

1 COMMENT

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.