O LUME SECRETA. Mari spioane din secolul al XX-lea-de Vladimir FedorovskiO LUME SECRETĂ. Mari spioane din secolul al XX-lea de Vladimir Fedorovski

La Editura Corint a apărut cartea O LUME SECRETĂ. Mari spioane din secolul al XX-lea de Vladimir Fedorovski

Descriere

Frumoasa baroană Budberg a pus la cale cel mai mare complot împotriva Kremlinului roşu înainte de a deveni agent dublu.
Elisabeta Zarubina a furat secretele bombei atomice americane în beneficiul URSS.
Celebra actriţă de cinema Olga Cehova a devenit cea mai bună prietenă a Evei Braun, dezvăluindu-i lui Stalin secretele naziştilor.
Margarita Konenkova, o spioană desăvârşită, l-a sedus pe Albert Einstein la ordinul Moscovei, iar formidabila reţea de „rândunele” a KGB-ului penetrează şi astăzi cele mai înalte sfere ale politicii occidentale.
Elsa Triolet şi Maria Romain Rolland figurează printre „femeile influente” care au însufleţit o adevărată „orchestră roşie” a intelectualilor occidentali.
Fiecare dintre ele ar fi trebuit să moară de o mie de ori dacă fiecare zi, fiecare ceas din viaţa lor nu ar fi fost un adevărat duel cu evenimentele dramatice ale Istoriei.
Pornind de la mărturii şi arhive inedite şi întemeindu-se pe experienţa personală de diplomat în timpul marilor răsturnări din Est, Vladimir Fedorovski, martor privilegiat al acestor momente majore ale secolului al XX-lea, ne introduce în universul secret al marilor spioane „venite din ţinutul frigului”, care au schimbat cursul istoriei.

VLADIMIR FEDOROVSKI este autorul mai multor bestselleruri internaţionale. În prezent, este cel mai editat scriitor de origine rusă din Franţa. Recent, a publicat Le Roman des Tsars şi Le Roman de la Perestroika la editura Le Rocher, unde coordonează colecţia „Romanul locurilor şi destinelor magice”.

Editura Corint

NO COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.