Inocenţă şi crimă de Nora Roberts (J.D. Robb)

Titlul original: Innocent in Death
Traducere: Lupaşcu Anne Marie
Editura: Lider
Numar pagini: 447

Rezumat carte

Cărţi scrise de Nora Roberts

  Un thriller palpitant. Subiectul cărţii este învăluit în suspans şi mister, cu acţiune dinamică, ale cărui întorsături neaşteptate îl vor ţine pe cititor cu sufletul la gură până la ultima pagină.

  Acţiunea se petrece în New York-ul anilor 2060, unde tehnologia este avansată, mâncarea o comandăm unor roboţi, avem menajeră-droid, maşinile circulă suspendate…un viitor frumos! Dar şi grijile de zi cu zi îşi lasă amprenta asupra oamenilor, şi în viitor există ca de altfel şi în timpul nostru prezent, bogaţi şi săraci, oameni muncitori şi cinstiţi, dar şi răufăcători, criminali…
Victima celui mai recent caz al locotenentului de poliţie Eve Dallas este un profesor de istorie, un om cumsecade, căsătorit recent, îndrăgostit de frumoasa sa soţie, care la rândul ei se pare că îl iubeşte.
Care poate fi motivul crimei? Nu este o persoană bogată, faimoasă sau influentă, este doar un profesor la un colegiu privat, unde regulile se par a fi stricte.

  Craig Foster este găsit mort în sala de clasă şi un termos de ciocolată caldă preparat de soţie alături de pacheţelul în care era prânzul se pare că ar fi motivul morţii lui. Oare?
Datoria lui Eve este să descopere toţi suspecţii şi să afle cine ar fi vrut să îi facă rău unui bărbat care părea inofensiv, plăcut, inocent.
Între timp în viaţa personală a lui Eve apare o fostă iubită din tinereţe a soţului sau, iar scânteia din ochii lui Roarke este foarte dureroasă pentru ea.
Magdalena, o fostă infractoare, o vampă blondă cu sănii mari, stilată, aranjată, o devoratoare de soţi, este în căutarea unui nou bărbat bogat şi cine altul ar fi mai bun, dacă nu fostul iubiţel, cel pe care în tinereţe l-a manevrat cum a vrut ea şi pe care l-a părăsit. Mai ales că, acum fostul este cel mai bogat bărbat de pe planetă. Nu contează că este însurat cu poliţista Eve, ea nu este o piedică după părerea ei, dar nu îşi dă seama cu cine se pune…
Deşi problemele din familie o deconcentrează pe Eve de la misiunea ei în găsirea criminalului, este hotărâtă să rezolve orice obstacol, iar când apare la şcoala privată un alt cadavru, aparent înecat în piscină. treaba ia o întorsătură dramatică.

  Rayleen Strafoo, este una din cele două fetiţe care a găsit cadavrul profesorului mort în sala de clasă. Dar tot ea este surioara a cărui frăţior a căzut aparent pe scări acum trei ani de zile.
Mama fetitei este una din fostele amante a celei de-a doua victime, care s-a culcat deopotrivă cu profesoarele, directoarea, şi mamele unor copii. Se pare că această mamă are legatură cu moartea suspectă a victimelor. Iar fetiţa se pare ca ar sti cine este criminalul.
O mamă instabilă emoţional datorită cunoaşteri adevărului morţii fiului sau Trev în vârstă de doi anişori, iar când criminalul îi dă cu bună ştiinţă un ceai otrăvit ca să scape de martori, nu se împotriveşte. Dragostea ei de mamă este fară margini.
Eve îşi dă seama că, nu este imposibil ca un criminal să fie tânăr, ea însăşi si-a omorât tatăl la vârsta de opt ani, după numeroase abuzuri sexuale, bătăi şi chinuri inimaginabile.
Astfel că, Eve reuşeste să pună mâna pe jurnalul criminalului sau criminalei şi se foloseşte de ceea ce descoperă să înainteze în caz.
Ce descoperă Eve in jurnal? Cine este criminalul? De ce ucidea? Va fi oare prins?
Această carte merită citită, nota mea este 10.

Recenzie cititor: autor Nicol

NO COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.