La Editura Trei a aparut cartea „Kaiken” de Jean-Christophe Grange.Kaiken de Jean-Christophe Grange

De la autorul bestsellerului Pasagerul

Cand criminalistul Olivier Passan si sotia sa Naoko hotarasc sa divorteze, nu au nici cea mai mica idee despre cosmarul care-i asteapta.
Pereti manjiti de sange, un fetus de maimutica inghesuit in frigider, copii sub amenintare… lucrurile o iau total razna!
Passan e convins ca aceste acte de razbunare sunt opera unui criminal pe urmele caruia politistul se afla de luni intregi. insa dupa ce acesta moare, Passan isi da seama ca amenintarile au cumva legatura cu trecutul lui Naoko.
Se duce asadar la Tokio ca sa-si gaseasca sotia. Acolo, descopera secretul ei teribil…

Romanele lui Jean-Christophe Grange, de la Le Vol des cigognes la Kaiken, au fost traduse in peste 30 de limbi si adaptate pentru cinema. Este singurul romancier francez care-si mentine locul de frunte in competitia cu maestrii genului, iar cartile sale apar in topurile bestseller din multe tari.

„Kaiken-ul era acolo, in teaca lui neagra din lemn de jacquier. Nu era surprins ca Naoko nu-l luase cu ea — urase intotdeauna acest cadou, simbol al violentei si al fanatismului Japoniei de altadata.
[…]
Brusc deschise ochii. Se scalda intr-o baie roz. Pieptul ii era presarat cu picaturi rosii. La picioarele lui, o balta de culoarea somonului facea bule. inalta capul si vazu ca placile de faianta erau manjite cu dare de sange.
Se napusti pe coridor, cu pistolul in mana. Deschise usa cu grija, in timp ce Diego se dadea somnoros la o parte, fara sa inteleaga ce se intampla.
Nimic neobisnuit. Shinji si Hiroki dormeau linistiti.
siroind de apa, se intoarse in baie, scoase glontul de pe teava, apoi puse din nou piedica. in stare de soc, isi observa chipul in oglinda. Prin ceata roz, semana cu o carcasa de vita, agatata de un carlig.”
Jean-Christophe Grange

Jean-Christophe Grange (n. 1961) este reporter international, scriitor si scenarist. A colaborat cu publicatii prestigioase, printre care Paris Match, Sunday Times sau National Geographic. Dupa o activitate intensa in presa franceza si internationala a infiintat propria agentie de presa, L&G. in 1991 si 1992 a primit Premiul Reuter si respectiv Premiul World Press, doua distinctii importante in lumea jurnalismului.
Reportajele realizate de-a lungul anilor constituie o insemnata sursa de inspiratie pentru cartile sale. A publicat romanele Le Vol des cigognes (1994), Les Rivieres pourpres (1998), Le Concile de pierre (2000), L’Empire des loups (2003), La Ligne noire (2004), Le Serment des limbes (2007), Miserere (2008), La Foret des manes (2009), Le Passager (2011).
La Editura Trei a mai aparut romanul Pasagerul.

Sursa Editura Trei

2 COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.