La Editura Polirom a apărut cartea Ultimul tuareg de Alberto Vazquez-Figueroa.ultimul tuareg

Despre carte

La mai bine de trei decenii de la publicarea bestsellerului Tuareg, Alberto Vazquez-Figueroa revine asupra temei care l-a impus drept unul dintre cei mai cunoscuţi scriitori spanioli contemporani: miticul Popor al Valului şi lupta sa pentru a-şi apăra tradiţiile, în inima unui deşert pe care încep să şi-l dispute tot mai multe forţe. De data aceasta ameninţarea vine din interior, din partea islamiştilor radicali, tot mai puternici şi mai violenţi, care seamănă haos şi teroare printre occidentali şi popoarele din deşert şi aruncă anatema asupra slujitorilor lui Allah. Ca să-şi salveze onoarea şi să-i pedepsească pe cei care le pervertesc religia, liderii tuaregi hotărăsc să-i vîneze şi să-i lichideze pe jihadişti. Printre salvatorii credinţei lor se numără, neaşteptat, şi un umil şofer de camion, Gacel Mugtar, care cunoaşte deşertul ca-n palmă. Însă el nu va avea de luptat doar cu un duşman atroce şi întreaga lui reţea subterană de fanatici şi mercenari, ci mai ales cu tenebrele propriei conştiinţe.
 
Îl admir pe Alberto Vazquez-Figueroa încă din perioada lecturilor mele de tinereţe. A fost dintotdeauna idolul meu literar: el mi-a inspirat pasiunea pentru jurnalism, cu gîndul la el am devenit corespondent de război şi datorită lui sunt scriitor.” (Arturo Perez-Reverte)

 „Pentru noi, tuaregii, libertatea este întotdeauna cel mai important lucru. Atît de important, încît nu ne construim case de piatră, pentru că ne sufocăm cînd simţim ziduri în jurul nostru. Îmi place să ştiu că pot ridica oricare din pereţii jaimei mele, să văd imensitatea deşertului de cealaltă parte. Şi îmi place să simt cum vîntul trece printre trestiile din sheriba… Allah nu ne poate vedea cînd ne ascundem sub acoperişuri de piatră.” (Alberto Vazquez-Figueroa, Tuareg)

 

Editura Polirom-logo

 

NO COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.