Home Noutati editoriale Romania Meniu Paștele catolic – Aperitive – Tort ciocolată amăruie – Tarta –...
Meniu Paștele catolic – Aperitive – Tort ciocolată amăruie – Tarta – Ficat pane – Rondele vinete
Meniu Paștele catolic – Aperitive – Tort ciocolată amăruie – Tarta – Ficat pane – Rondele vinete
1.Aperitive: Pateuri cu carne (Iliuţa)
- pentru aluat mixăm 250 g unt moale cu 250 g telemea de vaci ( o scurgem în prealabil )până obținem o compoziție omogenă, adăugăm treptat 250 g făina și puțină sare.
- se lasă la frigider pentru 6 ore .
- 2 cepe tocate cubulețe le sotăm în puțin unt pentru 1-2 minute .
- adăugăm 500 g carne tocată de porc , sare, piper, rosmarin și oregano, lăsându-le pentru 10 minute până ce pasta obținută devine uscată.
- se lasă la răcit la temperatura camerei, după care adăugăm un ou , 50 g smântână de gătit și 50 g parmezan răzuit.
- întindem aluatul după care îl decupăm cu o formă rotundă.
- în fiecare cerc format punem o lingură din umplutură , aducem lateralele pe care le presăm cu furculița, obținând astfel și o formă plăcută.
- le ungem cu ou bătut cu puțină sare.
- în cuptorul preîncălzit la 180 grade le lăsăm pentru 15-20 de minute până capătă o crustă aurie. Sunt delicioase !
2. Supă cremă de ciuperci:
- 1/2 kg ciuperci le curăţăm şi le punem să dea câteva clocote în apă cu sare,apoi le lăsăm la scurs
- punem în oală 1 morcov,1 pătrunjel,1 păstârnac şi 2 cartofi tăiaţi bucăţi, ciupercile, apă şi sare si le punem la fiert
- când legumele sunt fierte le scoatem le lăsăm puţin să se răcească apoi le dăm prin blender
- punem masa de legume în oală şi adăugăm câtă apă e necesar (depinde cât de densa vreţi supa) si punem la fiert
- potrivim de sare, piper, lemon gras, curry
- adăugăm amestecul de verdeaţă şi mai lăsăm să dea câteva clocote
- se poate servi aşa sau dreasă cu smântână
3. A: Rondele de vinete cu cașcaval la cuptor (Iliuţa)
- 2 vinete le spălăm, le tăiem rondele de circa 1.5 cm, adăugăm sare și le lăsăm pentru o oră într-o strecurătoare pentru a lăsa zeamă rezultată.
- într-o tavă pentru cuptor tapetată cu hârtie de copt punem rondelele scurse.
- le condimentăm cu busuioc și oregano, punem felii de roșii, un cubuleț de unt pe fiecare și le lăsăm pentru 10 minute la cuptor.
- adăugăm felii de cașcaval și le mai lăsăm pentru 20 minute până cașcavalul capătă o crustă ușor maronie.
B: Ficat de pui pane:
- condimentăm ficatul cu combinaţia care ne place dar fără sare(sarea întăreşte ficatul)
- dăm fiecare bucată de ficat prin făină,ou bătut şi pesmet sau făină de mălai
- aveţi grijă să puneţi capacul pe tigaie când prăjiţi şi nu prăjiţi prea mult să nu se usuce
- serviţi cu garnitură de cartofi piure si salată
4.A. Tartă cu brânză și portocale. (Iliuţa)
- aluatul îl pregătim folosind un ou, 100 g smântână, 50 g unt moale și 200 g făină de grâu pe care o adăugăm treptat.
- compoziția obținută o lăsăm pentru 2 ore la frigider.
- pentru umplutură avem nevoie de 700 g brânză de vaci dulce, o esență de portocale, 50 g fulgi de cocos și 2 ouă bătute cu 100 g zahăr brun.
- într-o tavă cu pereți detaşabili punem aluatul întins în formă pătrată, adăugăm umplutură și aducem colțurile spre interior pentru a forma un capac pentru tartă.
- o lăsăm pentru 40-45 minute la cuptor la 180 grade.
- la final o ornăm cu felii de portocale.
B: Tort din mousse de ciocolată amăruie (Iliuţa)
- 400 g biscuiți dietetici îi mixăm cu 150 g unt topit.
- amestecul obținut îl întindem într-o tavă cu pereți detaşabili.
- 400 g ciocolată amăruie și 200 g ciocolată cu lapte se topesc la bain-marie.
- se lasă la răcit pentru 10 minute.
- în 100 ml apă încălzită la maxim 30 grade Celsius, topim 100 ml miere de albine și o adăugăm peste ciocolată.
- albușurile de la 3 ouă se bat spumă și se adaugă treptat în ciocolata răcită la temperatura camerei.
- la final punem 600 ml frișcă încorporând-o cu mișcări largi și treptat.
- crema o adăugăm peste stratul de biscuiți și o dăm la frigider pentru 6 ore, după care ornăm tortul cu 200 g frișcă și bucăți de ciocolată.
- Sărbători cu bine!
-
Reţete culinare
#reţeteculinare #culinar #literaturapetocuri
- Meniu Paștele catolic – Aperitive – Tort ciocolată amăruie – Tarta – Ficat pane – Rondele vinete
Un meniu delicios! Sărbători fericite!