Meniu Paștele catolic – Aperitive – Tort ciocolată amăruie – Tarta –...

Meniu Paștele catolic – Aperitive – Tort ciocolată amăruie – Tarta – Ficat pane – Rondele vinete

by -
1
Meniu Paștele catolic - Aperitive - Tort ciocolată amăruie - Tarta - Ficat pane - Rondele vinete

Meniu Paștele catolic – Aperitive – Tort ciocolată amăruie – Tarta – Ficat pane – Rondele vinete

1.Aperitive: Pateuri cu carne (Iliuţa)

  • pentru aluat mixăm 250 g unt moale cu 250 g telemea de vaci ( o scurgem în prealabil )până obținem o compoziție omogenă, adăugăm treptat 250 g făina și puțină sare.
  • se lasă la frigider pentru 6 ore .
  • 2 cepe tocate cubulețe le sotăm în puțin unt pentru 1-2 minute .
  • adăugăm 500 g carne tocată de porc , sare, piper, rosmarin și oregano, lăsându-le pentru 10 minute până ce pasta obținută devine uscată.
  • se lasă la răcit la temperatura camerei,  după care adăugăm un ou , 50 g smântână de gătit și 50 g parmezan răzuit.
  • întindem aluatul  după care îl decupăm cu o formă rotundă.
  • în fiecare cerc format punem o lingură din umplutură , aducem lateralele pe care le presăm cu furculița, obținând astfel și o formă plăcută.
  • le ungem cu ou bătut cu puțină sare.
  • în cuptorul preîncălzit la 180 grade le lăsăm pentru 15-20 de minute până capătă o crustă aurie. Sunt delicioase !

2. Supă cremă de ciuperci:

  • 1/2 kg ciuperci le curăţăm şi le punem să dea câteva clocote în apă cu sare,apoi le lăsăm la scurs
  • punem în oală  1 morcov,1 pătrunjel,1 păstârnac şi 2 cartofi tăiaţi bucăţi, ciupercile, apă şi sare si le punem la fiert
  • când legumele  sunt fierte le scoatem le lăsăm puţin să se răcească apoi le dăm prin blender
  • punem masa de legume în oală şi adăugăm câtă apă e necesar (depinde cât de densa vreţi supa) si punem la fiert
  • potrivim de sare, piper, lemon gras, curry
  • adăugăm amestecul de verdeaţă şi mai lăsăm  să dea  câteva clocote
  • se poate servi aşa sau dreasă cu smântână

3. A: Rondele de vinete cu cașcaval la cuptor (Iliuţa)

  • 2 vinete le spălăm, le tăiem rondele  de circa 1.5 cm, adăugăm sare și le lăsăm pentru o oră într-o strecurătoare pentru a lăsa zeamă rezultată.
  • într-o tavă pentru cuptor tapetată cu hârtie de copt punem rondelele scurse.
  • le  condimentăm cu busuioc și oregano, punem felii de roșii, un cubuleț de unt pe fiecare și le lăsăm pentru 10 minute la cuptor.
  • adăugăm felii de cașcaval și le mai lăsăm pentru 20 minute până cașcavalul capătă o crustă ușor maronie.

B: Ficat de pui pane:

  • condimentăm ficatul cu combinaţia care ne place dar fără sare(sarea întăreşte ficatul)
  • dăm fiecare bucată de ficat prin făină,ou bătut şi pesmet sau făină de mălai
  • aveţi grijă să puneţi capacul pe tigaie când prăjiţi şi nu prăjiţi prea mult să nu se usuce
  • serviţi cu garnitură de cartofi piure si salată

4.A. Tartă cu brânză și portocale. (Iliuţa)

  • aluatul îl pregătim folosind un ou, 100 g smântână, 50 g unt moale și 200 g făină de grâu pe care o adăugăm treptat.
  • compoziția obținută o lăsăm pentru 2 ore la frigider.
  • pentru umplutură avem nevoie de 700 g brânză de vaci dulce, o esență de portocale, 50 g fulgi de cocos și 2 ouă bătute cu 100 g zahăr brun.
  • într-o tavă cu pereți detaşabili punem aluatul întins în formă pătrată, adăugăm umplutură și  aducem colțurile spre interior  pentru a forma un capac pentru tartă.
  • o lăsăm pentru 40-45 minute la cuptor la 180 grade.
  • la final o ornăm cu felii de portocale.

B: Tort din mousse de ciocolată amăruie (Iliuţa)

  • 400 g biscuiți dietetici îi mixăm cu 150 g unt topit.
  • amestecul obținut îl întindem într-o tavă cu pereți detaşabili.
  • 400 g ciocolată amăruie și 200 g ciocolată cu lapte se topesc la bain-marie.
  • se lasă la răcit pentru 10 minute.
  • în 100 ml apă încălzită la maxim 30 grade Celsius, topim 100 ml miere de albine și o adăugăm peste ciocolată.
  • albușurile de la 3 ouă se bat spumă și se adaugă treptat în ciocolata răcită la temperatura camerei.
  • la final punem 600 ml frișcă încorporând-o cu mișcări largi și treptat.
  • crema o adăugăm peste stratul de biscuiți și o dăm la frigider pentru 6 ore, după care ornăm tortul cu 200 g frișcă și bucăți de ciocolată.
  • Sărbători cu bine!
  • Reţete culinare

    Culinar

    #reţeteculinare #culinar #literaturapetocuri

  • Meniu Paștele catolic – Aperitive – Tort ciocolată amăruie – Tarta – Ficat pane – Rondele vinete

 

***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

1 COMMENT

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.