Top 5 cărți descoperite în prima jumătate a anului 2019
Top 5 cărți descoperite în prima jumătate a anului 2019
Profităm de timpul liber și citim tot ce prindem. Deși ne plac provocările, sunt destule titluri pe care le-am abandonat pentru că nu a existat o chimie între noi și autor. Ne notăm cărțile ce ne-au stârnit curiozitatea, dar Andreea Chiuaru de la blogdeidei.ro ne invită să facem mai mult – să discutăm despre ele într-un clasament personal. Vă invităm să pornim într-o călătorie literară – un top 5 cărți descoperite în prima jumătate a anului 2019.
1. Vise spulberate – Karin Slaughter – Editura Hardcover & Paperback
Vise spulberate – o carte alertă scrisă cu minuțiozitate, dar care se citește cu sufletul la gură. Crima este punctul culminant, factorul declanșator, însă anchetarea cazului va scoate la iveală o serie de aspecte importante. Sunt analizate sentimentele personajelor, trăirile victimei înainte de a muri, dar și secretele ascunse ale celor care sunt prinși în acest labirint.
Liniștea Districtului Grant va fi tulburată din cauza sinuciderii unei tinere studente care va fi găsită într-un lac înghețat. La un interval scurt, după Allison Spooner apar alte cadavre, transformând astfel un simplu caz într-o adevărată serie de evenimente neprevăzute.
Cărțile autoarei Karin Slaughter sunt precum virusul, de îndată ce s-a devorat primul roman, dependența vine de la sine.
2. Până la sfârșitul timpului – Raluca Alina Iorga – Editura Smart Publishing
O carte – poveste impresionantă pe care am trăit-o la maxim.
O călătorie în timp, o iubire adevărată, un adevăr nespus! Spectator mut, cititor mut, poveste fascinantă și un scriitor valoros. Respect!
O carte cu valoare. O lecție pură de istorie. Raluca Alina Iorga îmbracă cu stil și rafinament o bucățică din istoria românilor prezentându-ne o poveste accesibilă tuturor cititorilor. O poveste istorică romanțată, o poveste de dragoste pe care o veți citi cu ușurință, dar veți învăța și istorie fără să vă dați seama.
Din cititorul fără cuvinte ajungi spectatorul mult în fața unei lecții de istorie. Mută am rămas şi eu în față cărții. Cuvintele mele sper să nu întineze și să-i minimalizeze valoarea.
Mitul contelui Dracula este distrus. Ni se arată adevărul despre Vlad Țepeș, acel Vlad cu temerile lui, profunzimile, visurile, bătăliile, trădările prietenilor, fraților, patriotul, iubitul, soțul, tatăl, lumina și întunericul din sufleul lui. Unele dintre atrocitățile care i s-au pus în cârcă vor fi demontate.
,,Într-o zi printre miile și miile de minciuni, cineva va scrie adevărul despre mine.’’
3. În noapte – Haruki Murakami – Editura Polirom
În noapte – un roman diferit care prezintă fapte concrete, situații obișnuite, relatate în stilul cunoscut al autorului. Pentru cineva care nu este familiarizat cu tipul acesta de lectură statică, pe parcurs cartea poate deveni inconfortabilă. Am citit cu răbdare încercând să înțeleg mesajul personajelor dincolo de cuvinte, însă trebuie să mărturisesc că nu a fost suficient pentru a se crea o legătură. Prefer cărțile care au suspans și reușesc să transmită mai mult, iar eu ca și cititor să fiu aruncată în vârtejul scenariului ajungând să trăiesc fiecare moment.
4. Dragoste în contratimp – Beth O’Leary – Editura Litera
Dragoste în contratimp – o carte ce ne demonstrează cât de departe pot merge oamenii atunci când vor să fugă de neplăceri și au nevoie de o locuință. Scrisă într-un mod plăcut, relaxează și impulsionează cititorul să descopere mai mult.
Atunci când Tiffy Moore se desparte de iubit trebuie să-și găsească un alt apartament, dar cum piața imobiliară este sufocată și ofertele lasă de dorit, face un compromis și se mută cu un necunoscut-Leon. Partea interesantă este că el va locui ziua, iar ea pe timpul nopții și în weekend. Împart spațiul, dar scopul este să nu întâlnească niciodată pe perioada contractului.
Și cum nu poți locui cu un străin fără să interacționezi, singura metodă de comunicare sunt bilețele scrise în grabă pentru a lămuri diferite situații de rutină. Deși sunt diferiți, ajung să discute zilnic, să-și lase diferite preparate culinare, împrietenindu-se din mers.
Ceea ce va părea surprinzător este legătura care se va crea și dorința lor de a se cunoaște cumva înainte ca emoțiile să devină mult prea puternice. Dialogurile sunt amuzante și cu greu poți rămâne nepăsător.
5. Bob: No Ordinary Cat (Bob the Cat: Children’s Editions #1) – James Bowen – Hodder & Stoughton
Bob: No Ordinary Cat – o carte scrisă pentru cei mici în care este prezentată legătura specială dintre om și animalul său de companie. Bob – un motan care a devenit celebru în Londra și James Bowen – muzicianul care cânta pe stradă pentru a supraviețui. Rănit, nemâncat și abandonat, motanul trăise pe străzi supraviețuind, același lucru îl făcuse și James, ce-i mai rămăsese era singurătatea și dependența de droguri. Povestea dintre cei doi se conturează de la o zi la alta, fiecare străduindu-se să se încadreze în decor, de parcă ar fi fost dintotdeauna împreună.
Bob îl va însoți pe James aproape zilnic în parcul din Londra pentru a câștiga un ban, dar pe măsură ce vor trece zilele își va da seama că oamenii ajung să-l remarce datorită animalului său de companie. Obișnuit să stea pe umăr sau să călătorească cu lesa prin mijloacele de transport, el va deveni o curiozitate, un magnet pentru ei din jur.
Mult mai târziu, James își va dori să depășească probleme cu dependența de droguri și să aleagă un alt loc de muncă pentru a câștiga un ban, dar oriunde s-ar afla, Bob are locul lui, împreună sunt imbatabili.
Devotamentul dintre cei doi a devenit cunoscut în mediul online și câteva filmulețe pe youtube le-au adus popularitate. Povestea lor acum poate fi regăsită în librăriile online sau urmărită în cinematografe.
‘We are all given second chances every day of our lives, but we don’t usually take them. Then I met Bob.’
Cartea cu Bob si „Vise spulberate” ma atrag.
În mod sigur voi căuta povestea lui Bob! Mulțumesc pentru recomandare!
Am citit ,,Pana la sfarsitul timpului” si mi-a placut 🙂
Am citit trei dintre ele. Foarte frumoase!