Top 5 cărţi ianuarie-martie – Diana

Top 5? Cine a fost cu ideea asta? Cum să aleg doar cinci? Întotdeauna mi-a fost greu să fac astfel de topuri, sunt o dependentă de cărți (la fel cum sunteți și voi)…

Citesc mereu când prind un moment liber, mai ales în mijloacele de transport – da, sunt genul ăla de fată pe care-o vezi la metrou absorbită în cine știe ce lume. Cum să fac un clasament când fiecare carte e specială în felul ei…

Ei bine, încercarea moarte n-are, deci…

1. Femeia de hârtie de Rabih Alamedinne – o carte de care orice cititor se va regăsi. Te captivează de la primul cuvânt și parcă tot timpul îți vine s-o recitești după ce o termini! Rabih Alamedinne te induce în atmosfera Beirutului de ieri și de azi prin intermediul relatărilor și trăirilor unui personaj inconfundabil!

Femeia de hartie -Rabih Alameddine

2. Scrisorar de Mihail Șișkin – un roman epistolar pe care muream de nerăbdare să îl încep… deși eram și puțin sceptică în același timp. Șișkin ne prezintă povestea unei iubiri ce învinge tot! Proză în poezie sau poezie în proză – rămâne să vă convingeți voi!

scrisorar-Mihail Siskin

3. Neverland de Radu Găvan – autorul ne surprinde din nou cu o poveste mușcător de reală. Radu Găvan îmbină cu succes temele folclorice cu realismul, dând naștere astfel unei povești pe cât de reale, pe atât de bine scrisă (chiar mai bine decât Exorcizat care oricum se încadrează în topul preferințelor mele pe anul trecut). Despre ce e vorba? Ar trebui să aflați voi, merită!

Neverland de Radu Găvan

4. After You de Jojo Moyes – Am citit Me Before You acum câțiva ani și muream de nerăbdare să aflu ce se alege de viața Louisei după despărțirea irevocabilă de Will. Cartea, la fel ca predecesoarea e WOW, credeți-mă! Prima parte, apare în curând și în limba română – trebuie neapărat să o citiți apoi să o citiți și pe aceasta! Ah, va apărea și un film!

After You de Jojo Moyes

5. Confesiunile unui cafegiu de Gheorghe Florescu – Ador cafeaua, deci e de înțeles cât am așteptat să citesc această carte. Avem de-a face cu ceva mai mult decât un roman de memorii și destăinuri, e un soi de istorie condensată a Bucureștilor din anii 60-80 parfumată cu inegalabilul miros al cafelei!

confesiunile unui cafegiu

Hai că n-a fost prea rău! Voi ce ați mai citit?

14 COMMENTS

  1. Di, foarte frumos topul. Despre Femeia de hartie am auzit lucruri minunate. Neverland urmeaza la lectura, iar Confesiunile sper ca le voi citi candva.

  2. Ai dreptate, si mie mi-ar fi foarte greu daca ar trebui sa fac un top 5 carti.
    Frumoasa lista!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.