Acea scânteie de Vi Keeland - Editura Bookzone - recenzie

Acea scânteie, de Vi Keeland – Editura Bookzone – recenzie

Titlu: Acea scânteie

Autor: Vi Keeland

Titlu original: The Spark

Editura:Bookzone

Număr de pagini: 424

Anul apariției: 2022

  Donovan și Autumn petrec un weekend minunat împreună. Se cunosc întâmplător într-o cafenea, atunci când fac schimbul de bagaje care au fost încurcate în aeroport. Deși există acea scânteie, Autumn îl părăsește fără a-i da o explicație. Donovan nu știe nici măcar numele ei complet, și se duce săptămâni la rând în cafeneaua în care s-au cunoscut în speranța că Autumn va reveni.

   Donovan Decker este un avocat de succes, și este pe cale să devină cel mai tânăr partener în firma de avocatură. Trăiește pentru munca lui și nu a iubit niciodată. Atunci când este nevoit să se ocupe de un caz pro bono al unui adolescent, se reîntâlnește cu Autumn. Ea este asistentul social al lui Storm, un adolescent rebel, dar inteligent.

  Autumn Wilde este asistent social, și în trecut a renunțat la studiile sale de drept pentru a-și urma visul, acela de a-i ajuta pe ceilalți. Ascunde un trecut dureros, care a lăsat urme adânci, drept urmare, nu se poate implica emoțional într-o relație.

  Chimia există între ei, dar Autumn este iubita șefului lui Donovan. Femeia care spunea că nu e pregătită pentru o relație,  are una, și pe deasupra cu antipaticul șef al avocatului.

  Se spune că îți dorești ceea ce nu poți avea, de aceea lui Donovan îi este greu să nu se apropie de Autumn. Ca să facă acest lucru, și-ar pune în pericol slujba și postul de partener în firmă.

  Cazul lui Storm îi apropie mai mult decât este nevoie, iar Autumn descoperă că în spatele costumului scump se ascunde un bărbat altruist și empatic. Donovan a copilărit într-un cartier sărac și periculos, cu o mamă absentă și dependentă de droguri. El se identifică foarte bine cu Storm, căci și el a fost cândva un adolescent rebel. Soarta a făcut să primească sprijin la momentul oportun, iar el a luptat din greu să răzbească și să devină cineva. Viața pe care o are în prezent nu l-a făcut să uite de unde a plecat, chiar dacă pare un tip arogant și infatuat, el poartă doar o mască.

        ,, Lucrurile bune nu se întâmplă oamenilor care renunță, ci acelora care luptă pentru ce își doresc.’’

  Cu cât se apropie de Autumn, cu atât ea pare că se îndepărtează, iar Donovan nu înțelege ce se întâmplă. Intuiția îi spune că ea ascunde o relație care s-a încheiat urât, dar acest lucru nu îl face să renunțe.

  Atunci când Autumn îl anunță că s-a despărțit de șeful său, el își propune să o cucerească. Întâlnirile lor sunt romantice, savuroase, pline de tensiune, dar Autumn este încă precaută. Trecutul o urmărește și nu este sigură că îl poate lăsa să intre în viața ei. Acesta este și motivul pentru care a fugit acum 1 an de lângă el, pentru că i-a fost frică de sentimentele pe care Donovan le-a trezit în ea. Având relații superficiale, lipsite de implicații sentimentale era ferită de suferință, dar Donovan îi dă toate planurile peste cap.

,,Se pare ca uneori cele mai bune lucruri vin când nu cauți deloc. ’’

  Pas cu pas, cei doi ajung să se cunoască mai bine, iar Autumn îi spune adevărul lui Donovan. Lucrurile escaladează în weekendul în care cei doi merg la nunta tatălui lui Autumn, iar Donovan ajunge la închisoare. Un gest necugetat, dar de la sine înțeles îl aruncă în închisoare. Va pierde postul de partener, și e foarte probabil să o piardă și pe Autumn. Donovan realizează pentru prima dată că nici măcar nu îi pasă că a pierdut șansa să avanseze în carieră. Cel mai mult îl doare despărțirea de Autumn.

          ,,Privirile noastre s-au întâlnit și mi s-au accelerat bătăile inimii. Cred că avea dreptate. Acea scânteie existase încă din primul moment în care ne întâlniserăm.’’

  Am empatizat cu Autumn, am înțeles teama ei de implica emoțional într-o relație,  am adorat modul în care Donovan o cucerește și îi oferă timpul și spațiul de care are nevoie pentru a prinde aripi.

  Vor reuși ei să își rezolve problemele? Îl va ierta Autumn pe Donovan? Există o șansă pentru povestea lor de iubire? Vă invit să citiți și voi cartea, veți avea parte de o lectură savuroasă, dar plină de emoție.

  Dintre toate cărțile lui Vi Keeland, aceasta este preferata mea. Mi se pare o poveste mult mai matură, mai consistentă, ce iese clar în evidență prin construcția poveștii. Îndrăznesc să spun că se simte parcă o maturitate a scrisului. Aparent, semnul de 18+ m-a dus cu gândul la multe scene hot, am apreciat că sunt dozate corespunzător și că accentul se pune pe trăirile interioare ale personajelor.

  Acea scânteie te invită într-o călătorie a emoțiilor, alături de personaje puternice care învață să își deschidă sufletul în fața iubirii. Uneori e nevoie de o simplă scânteie care să îți atingă inima în moduri inimaginabile, iar tu să reîncepi să crezi în oameni și în puterea vindecătoare a iubirii. Se spune că timpul vindecă orice rană, dar și oamenii potriviți la momentul potrivit te pot ajuta să treci peste o poveste dureroasă din trecut.

  Poveștile lui Vi Keeland reușesc mereu să mă binedispună, să îmi transmită un vibe bun, declanșând ,,acea scânteie” care reușește să reaprindă speranța. Cărțile ei sunt ușor de citit, derularea firului narativ reușește să te țină ancorat în poveste, iar interacțiunea personajelor este delicioasă. De la ură la iubire e doar un pas, și îmi place modul de abordare al autoarei, care ne prezintă povești de dragoste pe care le putem identifica în realitate. Mai mult, autoarea ne îndeamnă să credem în iubire și să luptăm pentru oamenii care contează cu adevărat.

Niciodată nu știi ce povești de viață îi pregătește în continuare universul…

  Autumn și Donovan sunt protagoniștii unui joc al sincronicităților. Destinul îi include pe amândoi într-o serie de întâmplări și circumstanțe din care nu au cum să scape. Trebuie să se vadă, trebuie să colaboreze, chiar dacă tensiunea dintre ei crește și devine insuportabilă. Cu fiecare întâlnire, Autumn se simte din ce în ce mai atrasă de el, ceea ce o face să vrea să fugă și mai mult. Și mai departe.

  Trecutul o urmărește, e ca o umbră care-i acoperă inima. Însă Donovan nu e doar sexy și nu are doar skill-uri de avocat de succes, ci e perseverent și, ușor-ușor, străduindu-se mai mult de un an să o convingă de sentimentele lui, reușește să dărâme zidul. Autumn îi împărtășește cel mai întunecat și mai dureros secret din viața ei. Surprinzător, felul în care el îi susține vulnerabilitatea o face să capete încredere în el și să îi ofere o șansă. Totul decurge de minune între ei, până când…

  ”acea SCÂNTEIE a devenit noua mea carte favorite scrisă de Vi. E o poveste de dragoste care arde mocnit și care trezește atât de multe emoții de-a lungul cărții, încât nu m-am putut opri până la ultima pagină, și apoi mi-a părut rău că s-a terminat. – Cat’s Guilty Pleasure

Carte disponibilă pe site-ul Bookzone

Recenzii cărți

 

***Anca Moraru*** Sunt o fire visătoare, dar destul de ancorată în realitate, iubesc pisicile și mi-ar plăcea ca full time job să mă ocup doar de scris. Ambițioasă din fire, merg pe premisa că orice e posibil atâta timp cât muncești pentru visurile tale. Îmi place natura și mi-aș dori să călătoresc mai mult. Am descoperit pasiunea pentru literatură în școala generală, când citeam orice îmi cădea în mână. Treptat, a intervenit curiozitatea și dorința de a scrie, și astfel am început să scriu poezii, apoi proză, marea mea dragoste rămânând însă poezia. Mămică a doi copii cu vârste și interese diferite, nu am timp să mă plictisesc niciodată: familia și hobby-urile mele mă țin mereu în priză. Sunt blogger cu experiență aș putea spune, iar din 2020, am pornit cu emoție pe tărâmul făuritorilor de povești, devenind autor de carte.

2 COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.