Ademenitor ca păcatul de Janelle Taylor

Titlul original: Defiant Heart 

Traducerea; Marilena Cojocariu

Editura: Miron

Numar pagini:447

Gen: Historical romance

Janelle Taylor s-a născut la 28 iunie 1944 la Atena, Georgia. A absolvit liceul Atena în 1962, şi-a petrecut următorii trei ani ca şi asistent medical ortodontic la Atena. În anul 1965 s-a căsătorit cu Michael Taylor. Au două fiice împreună. Taylor a continuat munca sa ca asistent din 1969 până în 1972. În 1977 ea a decis că ar dori să încerce să scrie o carte. În paralel cu scrierea cărţii, a continuat şi educaţia sa. În 1979 a început să continue studiile la Universitatea de Stat Augusta. În 1981, Taylor a vândut prima sa carte, iar după cea de-a doua carte vândută s-a retras de la Colegiu pentru a deveni scriitor full-time.
Astăzi, ea este autorul a treizeci şi nouă de romane, trei nuvele şi multe contribuţii la alte colecţii. Există peste 39 de milioane de copii tipărite, şi de 8 ori a fost pe lista Bestseller la New York Times.

Cartea de faţă ne descrie Războiul de câţiva anii, care a fost între Sudul şi Nordul Statelor Unite. Am mai citit despre aceste fapte, dar această carte este foarte detaliată. Cine este amator de date istorice, poate să o citească liniştit. Pe lângă descrierea războiului, avem şi o mână de oameni curajoşi, care încearcă să scurteze războiul acesta sângeros. Avem şi mai multe poveşti de dragoste, care pur şi simplu îţi merg la suflet.67b741d79aed6883724e37bab835aee8
Laura Carlisle era proprietara hotelului ,,Paradisul Sudului”. Împreună cu Lily, Cleo, Belle, fete animatoare de plăceri, Bertha, bucătăreasa şi Alvus, negrul de la grajduri, încearcă să supravieţuiască războiului.
Laura devenise proprietară, după ce Clarissa a murit, ea fiind femeia care îl iubea pe tatăl Laurei, şi pe care îl aşteptase să se întoarcă de la război.
Tatăl Laurei, maiorul Adams, împreună cu cei doi fii ai săi, luptau pentru Nord. Laura şi-a schimbat numele, devenind o sudistă, dar, fiind totodată şi spioana Nordului. Clarissa i-a lăsat contactele sale, i-a lăsat hotelul modificat în aşa fel ca să poată asculta din orice cameră orice informaţie esenţială, care ar putea duce la terminarea războiului.
Singura care ştia de activitatea Laurei, şi o mai ajuta, era Lily.
Omul Laurei de legătură era Ben, iar cu acesta se întâlnea întotdeauna când avea informaţii vitale obţinute de la ofiţerii sudişti, care trăgeau la hotel.
”-Mă numesc Laura Carlisle şi sunt proprietara hotelului.
-Sunt locotenentul Jayce Storm, doamna Carlisle, şi sunt încântat de cunoştinţă, ca şi de faptul că voi fi găzduit într-un loc atât de elegant.
Sunt domnişoara Carlisle, locotenente Storm”.janelle taylor

Cu aceste cuvinte i-a naştere o atracţie irezistibilă. Cei doi se sorb din priviri, dar războiul le pune piedici.
Se pare că fiecare din cei doi ascunde secrete: ”Se întreba ce ar crede şi cum ar reacţiona dacă ar şti adevărul despre el şi motivul pentru care care se află în oraş. Bănuia că-l v-a dispreţui şi va refuza să mai aibă de-a face cu el. Era o cruzime din partea lui să o mintă şi să se folosească de ea pentru a-şi atinge scopul, dar nu părea să-şi poată ignora inima dispusă să-şi asume orice risc. Ştia într-un fel că drumurile lor nu se vor mai încrucişa niciodată dacă nu va profita de această întâlnire cu totul neaşteptată”.

Locotenentul Storm din armata Confederată, se pare că o curtează pe respectabila şi frumoasa sudistă Laura. Până aici totul neobişnuit, dar Storm pentru cine lucrează? Laura îl crede un brav luptător, îi este ruşine la rândul ei că poate informaţiile sale l-ar putea răni, dar vrea să pună capăt cât mai repede războiului acesta sângeros, aşa că îşi riscă viaţa în continuare pentru transmiterea de secrete Nordului.
La fel cum furtunile mari încep adesea cu mici rafale de vânt şi câteva picături de ploaie, aşa începe şi relaţia Laurei cu Storm.

La fel de dramatică, dar totodată romantică este şi relaţia dintre maiorul sudist Richard şi Lily. Se pare că cei doi se simpatizează, iar Lily nu mai vrea să lucreze ca damă de companie. Laura o va ajuta, o va face asistenta sa, şi o va învăţa toate ce sunt de trebuinţă pentru a conduce şi a se descurca cu hotelul în cazul în care ea va fi prinsă.
Îmi place nespus de perechea Laura şi Storm, iar câteva rânduri le arată zbuciumul lor sufletesc: ,,Voia să-şi descarce sufletul în faţa ei, dar era imposibil. Dacă ar fi făcut-o ar fi ratat orice şansă de a fi împreună, iar mărturisirea i-ar fi periclitat munca pentru Nord. Când războiul se va termina, iubita mea, dacă va fi necesar, voi trece prin foc şi pară ca să-ţi câştig dragostea.
Laura fu cuprinsă de nelinişte. Va avea acelaşi simţăminte pentru Laura Adams, spioana yancheilor, şi va spune cuvinte la fel de frumoase? Cred că nu, dar nu pot schimba ceea ce sunt şi ce am ajuns”

Când Richard va veni rănit la hotel, Laura se va hotărî să nu mai spioneze clienţii hotelului, iar războiul poate este pe sfârşite…
Laura va fi chemată de tatăl său în Washington, ceea ce o face nespus de fericită pentru întâlnirea cu el, dar şi tristă că pleacă din Richmond, şi Storm nu o va găsi. Ea va vinde hotelul şi casa tinerilor însurăţei, Lily şi Richard.
Când se credea la adăpost şi liniştită, îşi face apariţia Ben, persoana de contact, care o va informa că are o misiune foarte importantă pentru ea, undeva în Arizona, iar unchiul ei ar fi un trădător şi este implicat în furtul salariilor şi aurul soldaţilor. Se pare că s-ar fi dat de partea Sudului. Era o misiune extrem de importantă, iar tatăl Laurei va merge la fortul din Arizona cu ea. Acum distanţă dintre Storm şi Laura este mai mare, oare se vor mai întâlni?
Se pare că în Arizona, bandiţii şi indienii ar cauza probleme grave, aşa că Laura va avea nevoie de un însoţitor ca să o păzească.
”-Vrei să ieşi o clipă, draga mea, ca să-l întâlneşti pe soldatul Durance înainte să-şi facă rondul în jurul fortului?{…}
Laura încremeni când îl văzu pe Jayce într-o uniformă albastră. Deci acesta era soldatul Durance! Ce voia să însemne treaba asta? Din fericire tatăl ei se întoarse ca să închidă uşa dormitorului şi nu remarcă expresia şocată. Până se răsuci spre ea, Laura trase aer în piept reuşind să-şi controleze emoţiile. Observă că Jayce era la fel de surprins, ascuzându-şi tulburarea cu aceeaşi repeziciune.”

Cine credeţi că era Durance ?

Cum va evolua relaţia lor de aici încolo? Vor reuşi cei doi să îşi dezvăluie adevărul despre ei?
Cu cine va cocheta tatăl Laurei care este văduv?
Ce pericole îi aşteaptă, şi cine este banda de răufăcători, care praduia de aur Nordul?
Vor reuşi să supavieţuiască până la capăt cei doi? Sunt multe răspunsuri de aflat, dar  sper să le descoperiţi, citind cartea.
Dacă ar fi să îmi spun părerea, nu aş avea cuvinte, povestea dintre aceste cupluri este cu atât mai frumoasă, cu cât fiecare are de suferit de pe urma războiului, de pe urma faptelor sale, dar vor avea puterea dragostei de a trece mai departe. Această carte merită citită, nota mea este 10.

Autor: Nicol

14 COMMENTS

  1. cele mai frumoase povesti se scriu in vreme rea,deci recenzia este foarte buna. felicitari nicol

  2. Felicitari, Nicol ! O carte superba si o recenzie pe masura ! Multumesc pentru recomandare ! locco_smiley_10 locco_smiley_10 locco_smiley_10

  3. Frumoasa recenzia Nicol 🙂
    Imi place subiectul cartii; din recenzia ta imi dau seama ca aceasta carte este foarte interesanta si captivanta. Clar merita citita. Mersi de recomandare 🙂

  4. felicitari nicol,super prezentare! locco_smiley_10 locco_smiley_10 locco_smiley_10

  5. Felicitari Nicol pentru recenzie! Cartea mi-a placut mult, ca si celelalte 2 publicate la noi.Sper sa se mai traduca si altele. Autoarea scrie tare bine.

  6. Frumoasa recenzie. Pare o carte interesanta, cu atat mai mult cu cat actiunea este legata de razboi. Trebuie sa recunosc faptul ca povestile legate de razboi ma atrag intr-un mod deosebit, din cauza ca auzeam multe povesti reale din razboi, atunci cand eram mai mica. Iar avand in vedere ca apar si povestile de dragoste, nu poate fi altfel decat o carte foarte frumoasa.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.