Agățatul și rețelele de socializare – 14 situații de evitat – Rubrica La vie en noir
Agățatul și rețelele de socializare – 14 situații de evitat – Rubrica La vie en noir
Descoperirea internetului este poate cea mai mare realizare de la invenția roții și până în prezent. Modul în care ne-a schimbat viața și ne oferă constant acces la informații actualizate și modalități menite se ne ușureze munca, ne-a determinat să îl considerăm rapid, cel mai bun și de încredere prieten al nostru.
Internetul este dezvoltat de oameni cu viziune, dar extrem de ocupați, pentru oameni ocupați dar nu întotdeauna atât de vizionari pe cât se cred.
E conceput pentru a ne da șansa de a comunica și a ne forma opinii din confortul propriului apartament și uneori este utilizat și ca manieră de a ne lărgi sferele sociale din care facem parte.
Este la indemâna noastră tocmai pentru a ne scuti de efortul cumpărăturilor fizice sau de la situațiile în care vrem să comunicăm cu cineva dar nu avem nici timpul, nici energia necesară pentru a ne întâlni față în față.
Programul încărcat la care suntem supuși zilnic ne limitează adesea la utilizarea rețelelor de socializare ca și manieră de a ne relaxa, viziona diverse videoclipuri, a ține pasul cu cărțile apărute, reducerile la haine sau încălțăminte, reminder-uri de activități culturale sau sociale la care ne-am înscris cu interes dar pe care rar apucăm să le bifăm conform planului.
Adesea este și pentru a ține legătura cu prieteni cu care nu reușim să ne intersectăm sau cu persoane cunoscute pe care nu dorim să îi întâlnim în realitate.
Îmi petrec uneori serile aruncând un ochi pe telefon și știu că în această situație ne situăm mulți dintre noi. Căutăm refugiu de la oboseală și pauză de la task-urile zilnice, printre postările care ne apar în “noutăți”. Dăm scroll absenți și ne amuzăm de ceea ce vedem și nu ne dorim mai mult de atât. Bifăm un “ce faci?” și “cum a fost ziua ta?” pentru că ne vine natural cu unii dintre prieteni și cu alții o facem doar ca să menținem relația activă, undeva pe fundal. De multe ori nici nu ne pasă de răspuns. Lansăm întrebarea și deja ne-am axat pe altă activitate în timp ce răspunsul șade suspendat în aer.
Că nu ne implicăm atât de mult în menținerea relațiilor sociale după ce ajungem acasă seara târziu, e o latură a problemei, dar că suntem puși în situația de a ne justifica lipsa de interes față de anumite activități propuse, e altă problemă.
Citiți articolul integral pe blogul dananichitelea.ro
Rubrica La vie en noir
foto credit freepik
Agățatul și rețelele de socializare – 14 situații de evitat – La vie en noir
Foarte adevărat! Excelent articol!
Felicitări pentru articol
Multumesc, fetelor!