Anthos de Elena Petrea Kyrintzis - Velvet Story

Anthos, de Elena Petrea Kyrintzis – Velvet Story – recenzie

Anthos

Autor: Elena Petrea Kyrintzis

Editura: Velvet Story

Anul apariției: 2020

Număr de pagini: 400

„Anthos” este acea povestea de dragoste de citit și de recitit:  intensă, unică, captivantă, memorabilă care exprimă mai mult decât o pot face, uneori, cuvintele.

Să simți că iubești un bărbat de care nu îți amintești? Crescută în orfelinat? Un alt bărbat ce o iubea și ar fi făcut orice sacrificiu pentru a o avea? El, cel mai puternic om de pe Planetă? Dragoste? Suferință? Trădare? Teorii ale conspirației? În mod cert această carte a fost scrisă cu mai multă pasiune decât oricine și-ar putea imagina.

  Anthos – o poveste de dragoste intensă, emoționantă, prinsă în mijlocul unor lupte de culise în care doar cei puternici câștigă. Va putea dragostea adevărată să învingă un sistem în care oamenii sunt doar niște marionete pentru atingerea unor scopuri meschine?

  Descrierea de pe copertă nu m-a pregătit pentru ceea ce urmează: nu este doar o poveste tipică de iubire dintre băiatul rău și fata naivă, căci autoarea a dozat povestea cu mister, suspans, creând astfel un roman de-a dreptul răvășitor.

  Am rămas plăcut impresionată de modul în care autoarea a reușit să creeze suspansul, sporind misterul prin introducerea unor personaje, și întâmplări care vor completa imaginea de ansamblu a poveștii care se construiește pas cu pas.

  Partea polițistă a cărții îmbinată cu povestea celor doi protagoniști, fiecare parte dozată corespunzător, a creat o intrigă care m-a ținut cu sufletul la gură de la prima până la ultima pagină.

  Amalia se trezește într-un spital, nu își mai amintește ce i s-a întâmplat, doctorul anunțând-o că a suferit un accident de mașină. Prezența unui bărbat care se prezintă prietenul ei o intrigă. Când mintea este pierdută printre amintiri, pe cine te poți baza și în cine poți avea încredere?

 O amintire…

  Amalia Smith simte în adâncul sufletului toată iubirea pe care i-o poartă bărbatului din fața ei, chiar dacă amintirile îi sunt învăluite în ceață. Prezența și privirea lui o răscolesc, îi provoacă fiori de plăcere, dar nu poate să nege și senzația de teamă. Atracția lor are puterea să șteargă orice urmă de durere, însă nu se pot ascunde de întunericul secretelor lui.

  Atracția pe care o simte față de prietenul său Robert Walsh este halucinantă, iar ei nu îi vine să creadă că poate simți atâtea lucruri pentru cineva de care nu își mai amintește.

,, Eu și Robert chiar aveam o istorie, nu eram simpli prieteni, asa cum mă lăsase să cred. Sentimentele mele pentru el, nu erau noi, ci reînviate.’’

  Când Robert angajează oameni de pază la ușă ei, Amalia își dă seama, că lucrurile sunt mai grave decât și-a imaginat. Atitudinea când autoritară și impunătoare a lui Robert, când blândă și afectuoasă, o fac pe Amalia să aibă sentimente contradictorii.

  Robert îi cere să-și asculte inima și să aibă încredere în el, dar poți avea încredere în cineva când nici măcar nu îți aduci aminte de el?

  ,,Cel mai bun și cel mai rău sentiment despre iubire este că nu poate fi exprimat în cuvinte. Când te îndrăgostești, emoțiile nu le poți mărturisi prin cuvinte, iar de cele mai multe ori, gesturile îți sunt paralizate.’’

  Misterul care planează în jurul poveștii lor crește atunci când Robert o numește Anthos fără a-i explica ce înseamnă.

  Casa în care Robert o aduce după externare, primitoare și impunătoare, un adevărat conac din Aspen,  se dovedește doar o închisoare. Amalia este păzită încontinuu, fiecare pas fiindu-i supravegheat de angajații lui Robert. Totul pentru binele ei.

  Într-una din plimbările ei, un bătrân o avertizează cu privire la Robert, amintind de o fostă iubită de-a lui dată dispărută.

 Frânturi de amintiri îi apar spontan, și Amalia își aduce aminte de un băiat, prietenul din orfelinatul în care a crescut.

 Un secret…

  Detectivul Jake Carter este nevoit să își împartă atenția între rezolvarea unui caz major și cel al dispariției femeii pe care o iubește. Puțin are să știe că în inima tuturor conflictelor se află o singură persoană, iar viața lui se va schimba. În joc nu este doar simpla prindere a infractorului, ci și soarta persoanelor dragi.

  Suspansul crește la fiecare pas, iar în Denver, autoarea ne dezvăluie povestea lui Jake Carter, polițist sub acoperire, care încearcă să deconspire o rețea de droguri. Când partenera sa începe să investigheze dispariția unei femei pe nume Amalia Smith, începe și el o anchetă pe cont propriu. Care este legătură dintre Jake și Amalia? Ce secrete ascunde Jake?

  Relația dintre Amalia și Robert începe să escaladeze, atracția dintre cei doi este incendiară, iar dragostea nu are nevoie de amintiri, căci sufletul recunoaște prea bine pe cine iubește sau nu. Atitudinea lui prea protectoare, aparent bolnăvicioasă, o irită pe Amalia, și acesta este și motivul pentru care cei doi ajung mereu la certuri explozive.

  Când Robert îi dezvăluie povestea copilăriei și a rădăcinilor sale grecești, precum și semnificația cuvântului Anthos, Amalia înțelege mai bine că Robert vrea doar să o protejeze. Reîntâlnirea cu mama sa, care forțată de împrejurări o abandonase într-un orfelinat, este emoționantă,  dar reușește să ne teleporteze mental pe frumoasele meleaguri grecești din Skiathos.

  Viața Amaliei este în pericol, o nouă încercare de răpire, crește tensiunea la cote maxime. Jake, polițistul din Denver este pe cale să prindă traficantul de droguri, dar un laptop plin de informații secrete va dinamita totul.

  Mi-a plăcut foarte mult povestea de iubire dintre Amalia și Robert, felul în care cele două personaje sunt construite și modul în care interacționează. Iubirea lor intensă,  dar sinceră este singura rază de lumină în avalanșa de evenimente care le amenință relația. Cine este Robert? Este doar un avocat de succes, sau povestea lui e mult mai alambicată decât lasă să se vadă?

  O vizită neașteptată din partea unei femei care se prezintă logodnica lui Robert, îi arată Amaliei piesa lipsă din imaginea de ansamblu. Nu mă așteptam la o așa turnură și trebuie să recunosc că mi-a plăcut modul în care este prezentată ideea de dominație a lumii de către așa zisele puteri, în acest caz familii care decid soarta omenirii.

 Un sacrificiu…

  Presimțirea că Robert Walsh se ferește să îi arate toate fețele adevărului se adeverește când Amalia descoperă umbrele trecutului. Impunător și rece într-o clipă, seducător și pasional într-alta, Robert ar face imposibilul pentru a o feri din calea pericolului. Dar în final, cine se va sacrifica pentru iubirea lor? Lumea le este dușman, Congregația își cere prețul, regulile nu pot fi încălcate.

  Cine se ascunde în spatele accidentului și răpirilor Amaliei? Cine este Robert de fapt? Care este legătură dintre Amalia-Robert și Jake? Va rezista iubirea lor într-o lume în care alții le hotărăsc soarta?

  Familii puternice care stăpânesc lumea, teorii ale conspirației, oameni corupți care ar face orice pentru propriul interes și o poveste sinceră de iubire creează un roman intrigant, care te va ține cu sufletul la gură. Aștept cu mare interes și volumul al doilea.

Carte disponibilă pe site-ul Velvet Story

Recenzii cărți

 

***Anca Moraru*** Sunt o fire visătoare, dar destul de ancorată în realitate, iubesc pisicile și mi-ar plăcea ca full time job să mă ocup doar de scris. Ambițioasă din fire, merg pe premisa că orice e posibil atâta timp cât muncești pentru visurile tale. Îmi place natura și mi-aș dori să călătoresc mai mult. Am descoperit pasiunea pentru literatură în școala generală, când citeam orice îmi cădea în mână. Treptat, a intervenit curiozitatea și dorința de a scrie, și astfel am început să scriu poezii, apoi proză, marea mea dragoste rămânând însă poezia. Mămică a doi copii cu vârste și interese diferite, nu am timp să mă plictisesc niciodată: familia și hobby-urile mele mă țin mereu în priză. Sunt blogger cu experiență aș putea spune, iar din 2020, am pornit cu emoție pe tărâmul făuritorilor de povești, devenind autor de carte.

1 COMMENT

  1. O carte pe care mi-ar placea s-o citesc.
    Felicitari pentru recenzie Anca!
    Felicitari autoarei!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.