Sora cea rea de Karen Dionne - Editura Rao - recenzie

Sora cea rea, de Karen Dionne – Editura Rao – recenzie

Sora cea rea

Autor: Karen Dionne

Editura Rao, 2021 

THE WICKED SISTER, 2020

Număr pagini: 296

Traducere  din limba engleză GRAAL SOFT

Despre autoare

  „KAREN DIONNE scrie romane despre provocările cotidiene, despre lumi fantastice și dragoste. S-a născut în Erlangen, în anul 1990 și a studiat biblioteconomia și managementul informației la Stuugart. Inspirată de cărțile ei preferate, și-a început primul roman în 2009. După o lungă ședere în Scoția, autoarea s-a stabilit la Leipzig, unde și-a amenajat apartamentul asemenea unei biblioteci. Este foarte activă pe Instagram și îi place să facă schimb de idei cu cititorii ei.”

  În ultimul timp am reușit să fac un maraton de lectură cu cărți de la Editura RAO. Excelentă alegerea mea și după foarte multe cărți de biografie, ficțiune istorică și istoria unor corporații de succes, am schimbat genul și am trecut la thriller, care este genul meu preferat. Am citit pe nerăsuflate acest roman captivant.

  Subiectul acestui thriller captivant este o familie aparent simplă care locuiește de două luni în casă nouă. Jenny și Peter au o fată, Diana, de  opt ani. Într-o zi băiețelul de trei ani al vecinilor se îneacă în piscina lor. Toată lumea pare să creadă că a fost un accident, dar Jenny bănuiește că Diana are o legătură cu ceea ce s-a întâmplat, mai ales că a găsit-o udă pe haine. Amănunt pe care nu-l spune poliției. Deși le este greu, și Peter nu prea vrea, hotărăsc să se mute într-o cabană în mijlocul unei păduri virgine, proprietatea bunicilor lui Peter. Nu este încântat să-și abandoneze postul greu obținut ca Profesor Universitar, dar se lasă convins să se dedice cercetărilor pentru o perioadă de timp. Ajunși la noua lor locuință se întâmplă o serie de lucruri ciudate și merg să caute un psihiatru în zonă. Cel mai apropiat fiind la 150 de kilometri distanță. Așa află că fata lor, Diana, suferă de psihopatie. Un diagnostic crunt și fără vindecare. Teroarea și frica de ce ar mai putea face fiica lor crește în momentul ce se naște Rachel. Un nou copil, o nouă speranță în familie, dar Diana este prinsă când încearcă să o sufoce și spune că a mai încercat. Voia doar să vadă cum se schimbă culoarea feței spre mov. Sora lui Jenny se stabilește și ea la cabană să-i ajute, dar nu știe diagnosticul Dianei și între ele se creează o legătură strânsă.

  „… Simt că sunt pedepsită pentru ceva ce nu am făcut. Tot ce vreau este să o îndepărtez pe Diana de oamenii care nu o înțeleg, ca să nu o poată răni nimeni și ca ea să nu le poată face rău. Mai târziu, când va fi mai mare, după ce se va liniști și, să sperăm, va ajunge să aibă o conștiință, ne putem întoarce la civilizație, dacă Peter va dori. Pentru moment, sunt absolut convinsă că exilul nostru autoimpus este ceea ce trebuie să facem. Un copil sălbatic care trăiește în pădure. Ce ar putea fi mai adecvat?”

  Povestea merge pe două planuri , una în trecut din perspectiva lui Jenny, iar cealaltă în prezent, din perspectiva lui Rachel.

  Rachel este într-un spital pentru persoane cu boli mintale, internată de stând de bună-voie închisă. Până într-o zi când fratele prietenului ei Scotty vreau să-i ia un interviu. Justin este jurnalist și e interesat de povestea morții prin împușcare a părinților ei. Așa află că ea la cei 11 ani nu avea cum să-și împuște mortal ambii părinți. Pleacă acasă să încerce să-și aducă aminte adevărul și-l roagă pe Justin să o ducă la  cabană.

  Psihopatia este o trăsătură de personalitate caracterizată prin comportament antisocial, capacitate redusă de a avea remușcări și empatie,, alături de lipsa de control a comportamentului.

  Oare reușește Rachel să afle cum au murit părinții lor și ce alte lucruri diabolice a mai făcut sora ei? Ce rol are mătușa lor și cum sfârșesc aceste întâmplări dezgropate? Vă invit să citiți acest thriller plin de suspans să descoperiți multe detalii terifiante despre comportamentul unui copil psihopat.

  Sora cea rea este un roman excelent, plin de întâmplări surprinzătoare, unde deciziile unor părinți dedicați se întorc împotriva lor terorizându-i și în cele din urmă costându-i propria viață. Atunci când ești părinte trebuie să alegi până unde mergi cu protejarea unui copil bolnav, mai ales atunci când ceilalți copii sunt în pericol. Decizia este una grea și întârziată, în acest caz fatală.

Va avea acest thriller un happy end?

Verifică disponibilitatea cărții în librăriile online: libris, elefant, cartepedia, librărie.net şi cărtureşti

Recenzii cărți

 

***Vero Budea (Vero)***Iubesc viața și oamenii, sunt o fire sociabilă, deschisă, loială, apreciez persoanele sincere cu coloană vertebrală, pasiunile mele sunt scrisul și cititul, deși sunt încă o amatoare. Sunt deschisă la tot ce e nou și folositor. Familistă convinsă, soție, mamă, fiică, noră și prietenă. Nu suport minciuna și trădarea. Găsesc fericirea în lucrurile mărunte. Pentru mine nu există nu pot, numai nu vreau, iar eu vreau. Literatura pe tocuri e locul unde mă simt acasă, un loc unde prietenia și bunul simț mă îmbrățișează.

5 COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.