August 2014 „Amintirea albastra a Pamantului” de Alastair Reynolds – Editura Nemira

August 2014 „Amintirea albastra a Pamantului” de Alastair Reynolds – Editura Nemira

La Editura Nemira a aparut in luna august 2014 cartea „Amintirea albastra a Pamantului” de Alastair Reynolds.Amintirea albastra a pamantului

„Amintirea albastra a Pamantului“ este, in ultima instanta, o combinatie de noțiuni incompatibile: individualism, romantism, capitalism, expansionism, escapism. Abilitatea de a le integra intr-o poveste de sine-statatoare arata forta ideologica a celui mai bun SF si maiestria lui Reynolds.“
Los Angeles Review of Books

Terra, secolul XXII.Mecanismul stie tot. Stie unde esti, stie ce gandesti, stie ce simti. Crima nu mai exista. Esti in siguranta.

Dar sa pastrezi un secret intr-o asemenea Utopie te poate costa viata. Geoffrey si Sunday Akinya nu vor sa aiba parte de familia lor si de averea ei. Membrii familiei Akinya au ridicat boom-ul economic al Africii pana pe orbita si mai departe. Oriunde a ajuns omenirea, in Sistemul Solar, familia Akinya a avut numai de castigat. Insa Geoffrey si Sunday au respins tot. Geoffrey face cercetari despre psihologia cognitiva a elefantilor, la umbra muntelui Kilimanjaro, iar Sunday e artista pe fata nevazuta a Lunii, unde Mecanismul nu are acces. Bunica lor se stinge și lasa in urma un secret care-i impinge intr-o cursa disperata impotriva propriei lor familii, o cursa desfasurata sub ochiul incremenit al Mecanismului.

Sursa Editura Nemira

1 COMMENT

  1. Cartea mi se pare interesanta.Am inteles ca este prima dintr-o serie de trei volume.E cam grosuta – aproape 800 pagini ,dar din ce am mai citit despre ea,ma cam face sa o cumpar.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.