Autori romani-Editura RAO
Autori români-Editura RAO
Igor Bergler-Biblia pierdută-recenzie
Trei crime macabre îi schimbă planurile profesorului Baker de la Universitatea Princeton aflat la Sighişoara pentru o conferinţă de istorie. Cea mai controversată figură a Europei de Est, Vlad Ţepeş, a finanţat un proiect ambiţios care avea sa schimbe faţa întregii lumi.
Proiectul: multiplicarea unui mesaj menit a fi descifrat doar de anumiţi iniţiaţi. În 1455 codul este ascuns în prima lucrare tipărită vreodată: Biblia B42 cunoscută şi ca Biblia lui Gutenberg.
O adevărată odisee cuturală care îmbină desăvârşit momente de umor fin, episoade de suspans autentic, mesaje ascunse şi coduri secrete minuţios construite, cartea eveniment a anului captivează de la prima propoziţie şi oferă o experienţă literară de neegalat.
Leo Butnaru-Ruleta Românească
Sub aspect tematic, ideatic şi structural, povestirile din Ruleta românească ţin de un amplu registru narativ, realiste sau misterioase, din lumea noastră sau din lumi posibile. E aici o ingenioasă explorare de universuri afective în diverse şi imprevizibile metamorfoze de o sugestivitate memorabilă. E o concomitenţă (şi interacţiune) a cercetării şi intuiţiei, a veridicului şi inefabilului, prin care naraţiunile te captivează, precum menţiona cu ceva timp în urmă revista România literară: „Foarte atrăgătoare sunt ultrascurtele povestiri ale lui Leo Butnaru… Au ritm, culoare şi, pe alocuri, un umor irezistibil, combinaţie de insuşiri care constituie un adevărat cocktail Molotov în lupta pentru cucerirea cititorului”.
Ciprian Enea-Jurnalul unui călător boem
Privind mumia lui Mao din mausoleul omonim aflat în mijlocul pieţei Tiananmen din Beijing, Ciprian află de la ghidul său că temutul lider comunist s-a iubit cu peste 3500 de femei. Conform filosofiei taoiste, aceasta era calea pentru a obţine nemurirea. Ulterior, autorul realizează că aproape toţi oamenii puternici au încercat să-şi găsească propria piatră filosofală făcând amor cu cât mai multe partenere.
Hotărât să-şi învingă demonii personali şi frica de ireversibilitatea timpului, Enea porneşte într-o călătorie prin 100 de ţări, care durează şase ani. În fiecare dintre ele se familiarizează cu farmecele
localnicelor, dar şi cu peisajele, edificiile, gastronomia şi tradiţiile specifice.
O carte savuroasă, despre lucrurile la care fiecare dintre noi visează, dar pe care puţini îndrăznesc să le pună în practică!
Profesorul de fericire
„Pe când mă aflam pe marginea prăpastiei financiare şi existenţiale, după ce s-a mai liniştit mahmureala, mi-am făcut o listă de priorităţi.
Lista marilor dorinţe, zece la număr, cu lucrurile pe care îmi doream să le trăiesc şi să le degust cu adevărat în viaţă. Pe prima poziţie am trecut: Vreau să fiu liber, să nu am niciodată şefi în viaţa mea, să muncesc doar atât cât cred de cuviinţă şi să nu fac niciun compromis inacceptabil de dragul banilor. Pe poziţia a doua trona maiestuos: Vreau să călătoresc, să mă bucur de lumea din jurul meu. Nici cu poziţia a treia nu m-am lăsat mai prejos : Vreau să scriu cărţi prin care să le vorbesc oamenilor şi să-i ajut pe aceştia să fie mai buni, mai puternici, mai fericiţi, mai puţin singuri. Apoi au urmat fraze precum:
Vreau să am timp să citesc, să degust vinuri şi să fiu lipsit de griji materiale. Vreau să fac un milion de euro călătorind.”
Ion Vera-Control alt delete, weekend cu mama
Jurnalul lui Cris. Citeşte ce nu s-a spus în film.
În urmă cu 15 ani, Luiza a plecat în Spania, lăsând-o pe Cristina, fetiţă ei în vârstă de trei ani, în grijă rudelor. Revenită în ţară, femeia descoperă adevăruri şocante, de care a fost ţinută la distanţă: fiica ei a fugit de acasă, e dependenţă de droguri şi are o fetiţă de doi ani pe care a lăsat-o în grijă unui orfelinat. Măcinată de vinovăţie, Luiza încearcă să o salveze pe Cristina şi să-şi răscumpere astfel greşelile din tinereţe. Are la dispoziţie… un weekend.
Adrian Onciu
1.Templul Negru-recenzie
Un document exploziv…
O dispariţie misterioasă…
Un secret vechi de mai bine de un secol…
Un intrus în sferele oculte ale Puterii zguduie din temelii o megaconspiraţie.
Protocoalele Înţelepţilor Sionului…
Noua Ordine Mondială…
Templul Negru…
Cineva trebuie să meargă până la capăt. Cineva trebuie să afle adevărul.
Oare va reuşi?
După debutul cu „Cercul Kagan” şi „Afacerea Alzira”, publicate la aceeaşi editură, Adrian Onciu se reconfirmă ca un excelent autor de thriller-uri cu acest nou volum. Scenariul inteligent şi imaginativ ne poartă de-a lungul Europei şi al unei conspiraţii de peste o sută de ani, fiind scris în stilul deja consacrat al autorului – rapid şi concentrat, fără zorzoane stilistice inutile, însă proaspăt şi plastic la nivelul imaginilor şi formulelor. Uneori, într-un gen apropiat celui al romanului de spionaj, ai senzaţia că John Le Carre a pus seminţe şi în pământul nostru. – LIVIU ANTONESEI
2. Afacerea Alzira
Preconizata aderare a Turciei la Uniunea Europeană stârneşte vii controverse. Unii ar vrea să o împiedice cu orice preţ. Dar cine şi, mai ales, de ce? Iată numai două dintre întrebările la care cititorul va trebui să răspundă pentru a-i descoperi înainte de final pe autorii unor crime ce provoacă panică în cancelariile europene şi la Casa Albă. O urmărire captivantă între agenţii secreţi din mai multe ţări şi suspecţii de serviciu, cu răsturnări de situaţie şi cu un deznodământ surprinzător. Pe scurt, un roman pe gustul iubitorilor de adrenalină.
Cel de-al doilea thriller al lui Adrian Onciu este la fel de palpitant ca şi Cercul Kagan, volumul său de debut. O acţiune trepidantă care se mişcă de la Bruxelles la Ankara şi de acolo peste Ocean, cele mai importante servicii secrete ale lumii implicate într-o cursă contra cronometru pentru salvarea parlamentarilor europeni, care cad victimă după victimă, ca să nu mai vorbesc despre ataşantele sale poveşti de dragoste. Şi încă n-am spus aproape nimic despre secretele acestei cărţi cu acţiune turbionară, cu rapide schimbări de planuri, care te ţine cu sufletul la gură de la prima la ultima pagină. Şi, peste toate, o carte excelent scrisă. Afacerea Alzira confirmă apariţia unui maestru al thrillerului românesc. LIVIU ANTONESEI, scriitor
3. Cazul Kagan
Un debut fulminant al unui maestru al suspansului adversarii globalizării şi ai celorlalte directive ale noii ordini mondiale sunt vânaţi şi urmăriţi peste tot. Şapte ofiţeri de informaţii şi generali de armata din UE şi SUA, reuniţi în aripa conspirativă a grupului Steigenberger, devin, la rândul lor, ţinte pentru un agent mi6 care nu mai are nimic de pierdut. „O trama poliţistă densă pe fondul înaltei politici internaţionale, conspiraţii, asasinate, servicii secrete, ziarişti care-şi bagă nasul unde n-ar trebui „pe scurt, Cercul Kagan de Adrian Onciu, primul thriller românesc care-şi merită numele şi care poate stă în preajma marilor maeştri ai genului. Nu vorbesc în necunoştinţă de cauza, ci că un ins care, de la John le Carre la Dan Brown, a citit cam toate cărţile genului.
Un roman bine scris, într-un ritm care-ţi taie respiraţia.
Dumitru Popescu
1. Singurătatea mărilor
„– Manuela, ce rămâne despuiat şi părăsit ori încotro am lua-o, oricât am rătăci între punctele cardinale? Luciul mărilor şi al oceanelor.
Pustia apei, care e cea mai tristă, în infinita şi inutila ei seninătate. Ea rămâne mediul planetar etern nelocuit de om. Cu această goliciune lichidă mă asemui eu. Cu singurătatea mărilor. Unde nu vezi nimic altceva decât mutele drapele ale solitudinii fâlfâind în nemărginire.”
2. Cândva după izgonirea din paradis
Cândva, după izgonirea din Paradis…, ultimul roman al scriitorului Dumitru Popescu, abordează o temă bine-cunoscută – iubirea -, însă dintr-o perspectivă originală, dată de vârstă protagoniştilor, aflaţi la vârsta senectutii. Vichi şi Stere sunt doi eroi atipici, care refuză să accepte ideea atât de înrădăcinată ca viaţa în toată plenitudinea ei nu poate fi trăită decât în tinereţe şi la maturitate, iar bătrâneţea nu reprezintă decât o cădere în resemnare, în aşteptarea inevitabilului sfârşit.
Cu o acuitate deosebită a observaţiei şi un simţ al limbii desăvârşit, făcând dovada unei cunoaşteri depline a celor mai fine nuanţe ale sufletului omenesc şi apelând la un condei care demonstrează cizelarea îndelungată în lumea scrisului, Dumitru Popescu aduce cititorilor speranţa – speranţa ca fiecare dintre noi poate găsi bucuria de a trăi profund până în ultima clipă.
Andrei Ruse–Soni
Povestea Soniei, o tânără de douăzeci şi şase de ani care află că are cancer la stomac şi numai o jumătate de an de trăit, ne conduce către înţelegerea sensului şi a libertăţii omului într-o societate urbană tot mai agitată, lipsită de sentimente şi plină de artificial. Dincolo de ritmul de cavalcadă nebunească spre moarte şi de bravada dureroasă, perfect justificată de circumstanţe, Soni are puritate şi un romantism cu care tinerii vor rezona întotdeauna. Deoarece, după cum afirma personajul principal, „nu e nimic aici în afara dorinţei noastre de a muri cât mai târziu posibil”.
Multe întrebări incomode, mult sex, multe droguri, într-un roman contemporan despre decădere şi iluminare.
Aurelian Silvestru-Cel rătăcit
Volumul „Cel rătăcit” al scriitorului şi eruditului psiholog Aurelian Silvestru, înainte de a fi un roman de aventuri, o poveste de dragoste, o „arenă” a emulaţiilor intelectuale rafinate, este un sondaj analitic al existenţei basarabene postsovietice, având în centru Omul, Credinţa, Biserica, relaţia Biserică-Politică-Putere şi fiind o pledoarie pentru Bine, Adevăr, Demnitate: „Nu-L supăra pe Dumnezeu. Lumea este imperfectă. Contează, însă, nu cum o găseşti când vii, ci cum o laşi când pleci… Încearcă să laşi în urma ta lucrurile un pic mai bune decât le-ai găsit! Şi nu uita că Binele şi Adevărul au fost şi trebuie să rămână împreună…”
Stelian Ţurlea
1. Trei femei
Trei femei, trei generaţii – bunica, mama şi fiica. Ele îşi spun pe rând povestea, lecţia de viaţă, fiecare dintre ele purtând pe umeri povara trecutului celei dinainte. Destinul lor acoperă perioada postbelică şi de instaurare a comunismului, până după revoluţia din 1989 şi anii recenţi.
2. Carol I (cu Ion Bulei)
Valorificarea ultimelor cercetări în materie şi numeroasele fotografii de epocă dau o valoare documentară deosebită acestei cărţi-album.
Există un Carol I al memoriei noastre şi un Carol I al istoriei reale?
Şi, dacă există cele două imagini, nu se întrepătrund? Sunt întrebări la care încearcă să răspundă cartea de faţă. Există un Carol al scenariului unui film cu care autorul lui se confundă, mutând imaginea din film peste cea reală, de la care iniţial pleacă, dar pe care aparent o pierde mereu şi, de-adevăratelea, o regăseşte mereu. Celălalt Carol, al istoricului, nu e diferit de primul. E doar mai cu picioarele pe pământ.
Are mişcări ştiute. Îşi face doar
3. Fire & Ice-Cronica Dragonilor
Fire & Ice este primul film de televiziune cu efecte speciale si CGI produs pentru PRO TV de MediaPro Pictures, realizat de o echipa de productie valoroasa. Regizor: Pitof – Catwoman, producator, coscenarist: Angela Mancuso – Battlestar Galactica, efecte speciale: Evan Jacobs – Titanic, Armaghedon.
Olimpian Ungherea-Sayonara
„Reputatul prozator Olimpian Ungherea, un maestru al suspansului, membru al Uniunii Scriitorilor din România, a debutat editorial în anul 1967. A publicat peste 1000 de povestiri poliţiste, inspirate – în mare parte – din sfera crimei organizate.
Verbul scriitorului Olimpian Ungherea este exploziv, capacitându-ne integral încă de la primele rânduri citite, proiectându-ne într-un univers violent, policromatic şi tragic.
Prezentul volum „Sayonara” ne deschide o perspectivă fascinantă asupra lumii contemporane româneşti, o lume convulsivă, rotitoare şi instabilă, asemenea unui destin de nisipuri mişcătoare.” Oreste Teodorescu
Eugen Ovidiu Chirovici
A doua moarte
Deşi aduce la viaţă o epocă tulbure în istoria Europei, în care intrigile, tortura şi intimidarea sunt metodele uzuale prin care potentaţii îşi ating scopurile, volumul lui E.O. Chirovici se încheie într-o notă plină de sensibilitate. Nefericirea omului, moartea sufletului său, este pedeapsa pentru că uită un adevăr vechi de când lumea, enunţat şi de cartea de căpătâi a umanităţii: „Iar dacă dragoste nu am, nimic nu sunt”. Cartea scoate la lumină un aşa-numit manuscris din Dummstein, menit să evoce credinţele care formau paradigma mentală a spaţiului european medieval, când, în numele Bisericii şi sub influenţa superstiţiilor, se desfăşura o adevărată vânătoare de vrăjitoare. Sunt dezvăluite, de asemenea, ritualurile de iniţiere ale inchizitorului, care, în exercitarea oficiului cu care a fost învestit, nu apare, aşa cum îl înfăţişează imaginarul colectiv, sub masca torţionarului sadic, ci dă la iveală o latură neaşteptată a sufletului său.
Suflete la preţ redus
Un roman dificil de încadrat chiar şi în canoanele postmodernismului, o adevărată feerie a lecturii. Cititorul poate râde în hohote urmărind aventurile bahice ale groparului Iosef Kalman şi poate lăcrima alături de Maria Mireasa, cea care vorbeşte la telefon cu Dumnezeu. Aceste personaje, cărora li se adaugă malagambistul cumpărător de suflete, poetul realist Deceneu Movilă, prim-secretarul Ion-Ivan pentru prieteni – Stacanov, prostituata Varvara Cocoş zisă „Bibica”, îşi găsesc cu greu precedente în literatura română. Amintesc parcă de eroii lui Ilf şi Petrov sau de ai lui Steinbeck din Cartierul Tortilla. Eugen Ovidiu Chirovici construieşte cu un umor irezistibil o frescă barocă a comunismului redus la esenţa sa cea mai absurdă: împieliţatul, societatea anonimă ce-şi propune să cumpere suflete la preţ redus.
La broasca leşinată
La Broasca Leşinată este romanul unei generaţii născute între două lumi, sclipitoare prin umor şi prin miza profund umană. Construite după modelul antieroilor, personajele cărţii trec prin aventuri fabuloase, într-un spaţiu care devine mitic şi transcende geografia micului oraş ardelenesc, Făgăraşul, care este şi locul de naştere al autorului. Radu, Bulina sau Calu
Puterea
Cine conduce lumea? O intrebare la care de-a lungul istoriei au încercat sa răspunda teologi, politologi, economişti sau adepţi ai teoriei conspiraţiei. Cartea de faţa propune un unghi inedit de abordare a chestiunii de mai sus: o analiză rece şi pertinentă a evoluţiei PUTERII de-a lungul timpului, pe toate cele trei paliere ale acesteia, militară, economică şi simbolică. De la Sumerul antic la Statele Unite ale Americii angajate in razboiul din Irak, de la prima monedă batută în Ligia anului 600 i.Hr. la mecanismele crizei contemporane, de la opricinika creată de Ivan cel Groaznic la serviciile moderne de informaţii, parcurgem odată cu paginile lucrării de faţă un tablou halucinant uneori al naşterii puterii, al coliziunilor între cele trei forme ale acesteia şi al modului în care au evoluat in timp. Şi mai ales, încercă să întrezarească mutaţiile pe care viitorul le prefigureză deja printre actorii puterii.
O carte care te ajută să vezi şi să inţelegi mult mai limpede lumea în care traieşti.
Labyrinth.com
Ştii cine eşti. Ai în jurul tău o mulţime de lucruri care îţi împrospătează mereu memoria: nume, obiecte familiare, drumuri pe care pleci şi vii, fotografii, rude şi prieteni. Sunt melodii care îţi aduc aminte de fata pe care ai însoţit-o la balul de absolvire a liceului sau de petrecerea la care, poate, ţi-ai cunoscut perechea. Ai un trecut, îţi trăieşti prezentul şi îţi imaginezi – şi, de ce nu?, îţi planifici – viitorul. Ai credinţe şi certitudini, ai experienţe, şi îndoieli, şi temeri: ai străbătut sute de străzi, ai cunoscut mii de oameni, ai rostit milioane de cuvinte. Există un loc în care te-ai născut şi părinţi care ţi-au dat viaţă. Şi ei au nume şi trecut. Iar toate acestea pot să dispară într-o clipită.
Poate că nu ai ştiut niciodată, de fapt, cine eşti.
Vrei să ştii?! Poţi suporta durerea celui mai anevoios drum din lume?!
Nu este nevoie decât de un clic. Doar trăim – nu-i aşa? – în Lumea WWW.
Şi bine ai venit în Labyrinth.com. Nimic nu va mai fi la fel.
Labyrint.com este un roman surprinzător şi plin de neprevăzut, despre Tarot, ocultism, influenţă astrală, ambientat în zilele noastre, cu un protagonist parcă scos din tragediile antice.
Voodoo-recenzie
Pe aeroportul JFK din New York City, o femeie din Haiti este ucisă în urma unei altercaţii cu agenţii de pază, iar soţul acesteia dispare fără urmă, în mod inexplicabil.
Cazul este muşamalizat de NYPD, dar cei aproape treizeci de martori ai acestei drame devin, unul dupa celălalt, victimele unor accidente stranii şi atroce.
Un detectiv particular din Brooklyn, Drew Sanders, cavaler modern care a înlocuit armura strălucitoare cu haina de piele şi pantalonii din doc, încearcă să dea de capătul şirului acestei drame încâlcite şi, în final, să o salveze pe prinţesa aflată în primejdie.
O poveste care te ţine cu sufletul la gură de la prima până la ultima pagină, care îmbină tensiunea acţiunii cu o scriitură de maestru al suspansului. Figura lui Drew Sanders, dur şi sensibil în acelaşi timp, plin de umor dar la fel de iute în mânuirea armei ca Jesse James, vine să se adauge cu succes unor caractere celebre ale literaturii de senzaţie a ultimelor decenii, de la Father Brown al lui Chesterton la Philip Marlowe a lui Chandler.
Prin ochii lui Sanders, plecat în căutarea soţului femeii ucise (cel bănuit a fi autorul cumplitelor omoruri), intrăm în lumea ocultă a practicilor voodoo, de la New York până la Port-au-Prince şi de la New Orleans până la Chicago. O documentare uluitoare despre această religie care are în lume zeci de milioane de adepţi face ca fiecare detaliu sau situaţie din carte să fie nu doar suprinzătoare, ci şi extrem de credibilă. De fapt, romanul este o suprinzătoare sinteză între două specii literare de obicei distincte: policier şi fantasy.
Iar ca în orice thriller de clasă, finalul îţi taie respiraţia şi te face să regreţi că te desparţi de personajul principal. Cel care spune că „sunt unele seri când regreţi că nu ţi-ai cumpărat o pisică” sau că „toamna, Brooklyn e la fel de frumos ca o sticlă goală de whisky într-o seară în care te-a părăsit iubita”.
Pulbere Neagră
Pentru unii locuitori din Creedence Creek, Ilinois, 1955 a rămas ca Anu’ Ăla În Care Charlie a Lu’ Tyrence A Dispărut Fără Urmă La Doar Treişpe Ani (…
Pentru mine a fost anul în care mi-am pierdut cel mai bun prieten şi-am aflat că diavolul există.
Dacă faci abstracţie de numele autorului, poţi jura că romanul aparţine unui scriitor american. Şi nu oricărui scriitor de peste Ocean, ci unuia din stirpea lui Raymond Chandler sau Dashiell Hammett(… –George Arion, Jurnalul Naţional
Hoodoo Creeck
„Pe autorii români capabili să dozeze cu atâta iscusinţă ingredientele de succes ale unui asemenea tip de literatură îi numeri pe degetele unei singure mâini.” George Arion
„Un roman tăios şi strălucitor ca o lamă de oţel.” Dafin Mureşeanu
-Cine a ucis-o pe Nora Jones (r)
„Superb mai scrie Eugen Ovidiu Chirovici! Mai rar în ziua de azi scriitori atât de atenţi la stil.” George Arion
„O irezistibilă combinaţie de suspans şi umor, rar întâlnită într-o singură carte.” Dafin Mureşeanu
„Sper să vă distraţi la fel de mult citind această carte, măcar pe cât m-am distrat eu scriind-o.” Eugen Ovidiu Chirovici
Sanitarium. Locul în care nimic nu este ce pare a fi-recenzie
David Eagan, fost ziarist de succes din Chicago, este angajat de fundaţia L.S. Hope să scrie monografia unui spital de psihiatrie din Missouri, cunoscut în zonă sub numele de Sanitarium. El soseşte acolo
însoţit de soţia lui, Amy, desfigurată în urmă cu trei ani, într-un accident, şi este cazat în casa fostului director al spitalului, Robert Coen, despre care află că se sinucisese cu puţin timp în urmă.
Asistenta-şefă, Sandra Wilson, pare să fie nu doar adevărata stăpâna a locului, dar şi păzitoarea unor taine ale familiei Hope ale căror origini se află adânc în trecut şi pe care David încearcă, treptat, să le aducă la lumină. Pe masură ce ancheta lui înaintează, personalul devine tot mai ostil, au loc întâmplari stranii, iar secretul care pare să fie îngropat în Sanitarium devine tot mai tenebros şi mai periculos pentru David şi Amy.
O amintire de la Paris
James Cobb – un celebru psihiatru newyorkez – este angajat de un milionar în vârstă pentru a-l ajta prin metoda hipnozei să elucideze misterul unei crime petrecute la Paris în urmă cu treizeci de ani.
„Şedea în mijlocul propriei bunăstări cu aerul unui chiriaş stingher, căruia îi plăcea ceea ce vedea, însă ştia în acelaşi timp că nimic nu-i aparţine cu adevărat.(… Fiecare gest, fiecare privire şi fiecare cuvânt păreau studiate, făcându-te să te întrebi dacă nu cumva ceea ce vedeai nu era decât o mască şlefuită cu migală în timp, în spatele căreia se ascundea un necunoscut imprevizibil, ca toţi marii timizi.”
Sursa Editura RAO
Numai bunăciuni 😀
Multumesc de recomandari . Autori unul si unul 🙂 . Nu am citit nimic dintre cartile enumerate. enumerati
Toate par interesante, dar doua dintre ele chiar as vrea sa le citesc.
Am și eu pe listă câteva titluri ale lui Eugen Ovidiu Chirovici. Abia aștept să-l citesc!
Mulţumesc pentru recomandare! 😀
Woauuu,acum trec pe lista mea câteva titluri.chiar nu știam de aceste cărți,mulțumesc!