Cabana de la sfârșitul lumii de Paul Tremblay – Editura Rao –...

Cabana de la sfârșitul lumii de Paul Tremblay – Editura Rao – recenzie

by -
3
Cabana de la sfârșitul lumii de Paul Tremblay - Editura Rao - recenzie

Cabana de la sfârșitul lumii, de Paul Tremblay – Editura Rao – recenzie

Cabana de la sfârșitul lumii

Autor: Paul Tremblay

Editura Rao –  2019

Cabin at the End of the World

Traducere din limba engleză Oana Barbu prin GRAAL SOFT

Ediția 2022

Pagini 280

Despre autor

  „ Paul Tremblay este câștigător al premiilor Bram Stoker, British Fantasy și Massachusetts Book. Este autorul romanelor Disappearance at Devil’s Rock și A Head Full of Ghosts, precum și al scrierilor polițiste The Little Step(2009) și No Sleep Till Wonderland(2010), publicate de editura Henry Holt. Este membru în consiliul director al Shirley Jackson Awards. Eseurile și povestirile sale scurte au apărut în Loc Angeles Times, Entertiment Weekly.com și în numeroase antologii de tipul „autorul anului”. Are un master în matematică și trăiește lângă Boston, împreună cu soția și cei doi copii.”

   Întotdeauna am fost atrasă de thrilerele psihologice și am fost curioasă să descopăr ce pot face oamenii în situații extreme. Fiecare roman vine cu ceva nou despre mintea umană și aduce noi viziuni despre capacitatea de a lua decizii surprinzătoare când ești presat de timp.

  Eric, Andrew și Wen sunt o familie. Fericirea fetiței de 8 ani, crescută de doi tătici  responsabili se schimbă într-o zi care ar fi trebuit să fie una din zilele de vacantă ocupare cu prinderea greierilor. Pentru a petrece timp cu fetița lor adoptată, Andrew și Eric au închiriat o cabană „la sfârșitul lumii” unde nu era semnal, internet și civilizație. Liniștea lor a fost întreruptă de niște intruși: Leonard, Redmond, Adriane și Sabrina dau năvală peste ei la cabană și încearcă să-i convingă ca sunt aleși pentru a salva lumea. Apocalipsa se apropie, iar ei trebuie să facă un sacrificiu de bună voie. Deși Eric este catolic și cunoaște anumite profeții despre sfârșitul lumii, îi vine greu să creadă că acești nebuni au dreptate. Văzând că cei doi bărbați nu acceptă să sacrifice un membru al familiei, decid să sacrifice ei un membru al echipei. Redmond își pune pe cap o mască albă și se sacrifică, ceilalți ucigându-l cu sânge rece în fața lor. După această crimă ei pornesc televizorul și arată o serie de întâmplări naturale prin care mor oameni. Le explică cum ei au avut cu toții viziuni și că dacă nu se sacrifică unul dintre ei lumea se va sfârșii. Au loc lupte, discuții confuze și încă o crimă, un sacrificiu în echipa criminalilor. Momente de teroare și confuzie se aștern în cabana de la sfârșitul lumii, iar lucrurile nu par să se rezolve, vremea începând să fie și ea înfricoșătoare.

În urma unui accident în timpul luptei dintre ei, un membru al familiei moare împușcat și totul o ia razna.

  M-a impresionat foarte mult povestea și profunzimea cu care a fost gândită. Deși personajele sunt puține și desfășurarea acțiunii se petrece în pustietate, romanul este alert și plin de întâmplări neprevăzute. Finalul m-a enervat puțin, deși sunt obișnuită cu acest gen de încheiere, în care cititorul alege să creadă ce vrea despre finalul poveștii, mi-ar fi plăcut să văd viziunea autorului.

  Cabana de la sfârșitul lumii este un roman cu o poveste îngrozitoare care are ca scop analiza psihicului uman atunci când e pus să aleagă între supraviețuire și sacrificiu. Între rău și bine. Între dragostea față de cei dragi și cea față de lumea în care trăim. Închipuiți-vă că însuși Stephen King a fost impresionat spunând despre roman: „ O carte zguduitoare, care îndeamnă la meditație și care te îngrozește…”

Verifică disponibilitatea cărţii în librăriile online: , cartepedia, librărie.net şi cărtureşti

Recenzii cărți

 

***Vero Budea (Vero)***Iubesc viața și oamenii, sunt o fire sociabilă, deschisă, loială, apreciez persoanele sincere cu coloană vertebrală, pasiunile mele sunt scrisul și cititul, deși sunt încă o amatoare. Sunt deschisă la tot ce e nou și folositor. Familistă convinsă, soție, mamă, fiică, noră și prietenă. Nu suport minciuna și trădarea. Găsesc fericirea în lucrurile mărunte. Pentru mine nu există nu pot, numai nu vreau, iar eu vreau. Literatura pe tocuri e locul unde mă simt acasă, un loc unde prietenia și bunul simț mă îmbrățișează.

3 COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.