Când dragostea învinge

   Nicu era un băiat foarte bogat, locuia într-o casă imensă împreună cu fratele lui și familia acestuia. După moarte părinților lor Nicu a preluat afacerea familiei, fratele lui fiind un puturos, doar interesat de bani. Nicu îi dădea o alocație lunară și-l lăsa să locuiască în casă, deși toată averea era pe numele lui.

  Nicu s-a îndrăgostit de Ana,o fată orfană, s-au căsătorit iar ea avea grijă de toată casa. După un an s-a născut primul băiat, George, nefericirea era că băiatul s-a născut cu o boală psihică, boală care-l va ține copil și la maturitate. L-au iubit enorm și curând Ana a rămas din nou însărcinată, cu Lucian, care s-a născut perfect sănătos, după doi ani s-a născut al treilea băiat, Adrian, la nașterea căruia Ana a întâmpinat complicații și a murit.

   Durere mare în inima lui Nicu, a fost nevoit să-și crească singur copiii, nu era ușor să se ocupe de afacere și de educația lor, a angajat o femeie să aibă grijă de casă, el încerca să le ofere dragoste copiilor cât pentru doi părinți, le făcea toate voile, mai puțin lui George, care nu vroia decât iubire și pe cineva cu care să se joace. George era foarte deștept, învăța orice joc, știa să citească, calculele matematice le făcea din cap, avea o inocență care te topea.

  Au trecut mulți ani, Nicu e bătrân și bolnav, averea familiei a crescut enorm, la fel și responsabilitățile. George e un adult-copil, Lucian și Adrian au plecat de acasă, fiecare în altă parte, prea răsfățați, prea pe interes, prea dezamăgiți de Nicu care le refuza bani nemunciți.

   Înainte să moară Nicu, a lăsat acte legalizate unui prieten avocat, avânt clauze, toată averea se va împărți în trei doar dacă cei trei băieți locuiesc împreună un an, în caz contrar, toată averea trece pe numele lui George, sub tutela avocatului ( prieten din copilărie cu Nicu). Nervoși ceilalți doi băieți cu greu acceptă, dar banii sunt un argument puternic, nici unul nu e pregătit să renunțe la avere. Locuiau toți cei trei frați cu unchiul lor și familia acestuia, ( niște întreținuți), toți stăteau mai mult în camerele lor așteptând să treacă anul.

   George, în ciuda bolii de care suferea, simțea falsitatea și lipsa de sentimente, dar continua să se joace, încet ademenindu-și frații în jocurile lui, nevoia de atenţie și curiozitățile lui îi făceau pe cei trei frați să petreacă zilnic timp împreună, devenind toți copii, trăind o copilărie întârziată.

Lucian era un afemeiat,  voia averea să cucerească fete, să facă petreceri, să se mândrească cu numele tatălui său.

Adrian era plin de datorii la jocurile de noroc, el trebuia să restituie unor cămătari mulți bani, a reușit cu greu să amâne un an datoriile.

   Văzând că Lucian și Adrian începe să se implice în afacerea familiei, de asemenea petrec mult timp cu George, unchiul lor încearcă să-l ucidă pe George, împingându-l de la etaj. Acesta suferă o hemoragie internă, intră în operație dar a pierdut prea mult sânge, frații lui suferă, chiar și ei sunt surprinși de îngrijorarea lor și de lacrimile care le curgea pe obraji. Amândoi donează sânge, salvându-l pe George, sângele apă nu se face. Unchiul lor este arestat, familia lui ajunge pe drumuri.

Când s-a împlinit anul, avocatul a adus o scrisoare de la Nicu, Lucian și Adrian erau îngrijitori legali ai fratelui lor, averea era împărțită în trei.

Lucian și Adrian s-au implicat amândoi în afacerea familiei, s-au căsătorit amândoi și au câte trei copii( toți băieți), Adrian și-a construi casă lângă casa părintească.

George locuiește cu Lucian, a rămas același copil inocent care înmoaie inimile oricui îi iese în cale!!!!!!!!

***Vero Budea (Vero)***Iubesc viața și oamenii, sunt o fire sociabilă, deschisă, loială, apreciez persoanele sincere cu coloană vertebrală, pasiunile mele sunt scrisul și cititul, deși sunt încă o amatoare. Sunt deschisă la tot ce e nou și folositor. Familistă convinsă, soție, mamă, fiică, noră și prietenă. Nu suport minciuna și trădarea. Găsesc fericirea în lucrurile mărunte. Pentru mine nu există nu pot, numai nu vreau, iar eu vreau. Literatura pe tocuri e locul unde mă simt acasă, un loc unde prietenia și bunul simț mă îmbrățișează.

7 COMMENTS

  1. O poveste emoționantă! M-a ținut cu sufletul la gură, indiferent de marimea ei. Mulțumesc și felicitări, Vero! Chiar că dragostea învinge mereu! locco_smiley_10 locco_smiley_10 😀

  2. Frumoasa povestea Vero 🙂 . Si, oarecum trista . Chiar trebuie sa ni se intample ceva ca sa invatam o lectie de viata??!! .Da, dragostea invinge orice. dar cati dintre noi suntem dispusi sa punem iubirea pe primul loc??!!!
    Dar, gandim pozitiv 😉
    La multi ani!

  3. desi foarte trtista,foarte frumoasa povestea.toti avem de invatat ceva din ea.felicitari vero si la multi ani!

  4. Vero tot cu Antonio Banderas in gand ori despre ce ar fi vorba in poveste. :p Copilul ala e Antonio Banderas cand era mic. 😀

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.