Cârnăciori în foietaj - Șnițel de porc cu cartofi copți - Amandină - Meniu

Cârnăciori în foietaj – Șnițel de porc cu cartofi copți – Amandină – Meniu

  Cârnăciori în foietaj deliciosi.

1. Aperitiv:cârnăciori în foietaj

-cârnăciori cabanos îi tăiem în bucăți de 10 cm

-1 pachet de foietaj, prefer Morărița pentru că are 2 foi și lucrăm mai ușor cu ea

-punem foaia pe planșeta și o porționăm în pătrate

-luăm un pătrat +1 bucată de cabanos,rulăm și punem în tavă, pe hîrtie pergament

-batem 1 ou și ungem fiecare rulou apoi presăram semințe de susan și dăm la cuptor

  • când sunt gata scoatem tava presăram pe fiecare rulou puțin cașcaval dat pe răzătoarea fină și mai punem puțin la cuptor

2. Ciorbă de pui

-1 piept de pui tăiat bucățele

-2 morcovi +1 pătrunjel +1 păstârnac = date pe răzătoarea fină

-1 ceapă mică tăiată bucățele o punem cu restul de legume în puțin ulei și le călim

-adăugăm carnea, mai călim puțin,adăugăm apă și punem la fiert

-potrivim de sare, piper, curry, lemon gras, coriandru praf, după gust

-când ingredientele sunt fierte dregem ciorba cu smântână frecată cu gălbenuș de ou

3. Șnițel de porc cu cartofi copți

–tăiem cotletul de porc fără os felii, le batem și le condimentăm cu amestecul care ne place, le punem în caserolă și le lăsăm la rece câteva ore (eu le pregatec c-o zi înainte și le las la rece)

-dăm fiecare felie de carne prin făină, ou bătut, pesmet și punem în tigaie la prăjit

-alegem 4-5 cartofi potriviți, îi curățăm de coajă îi punem pe hârtie pergament în cuptor (se pot pune și cu coajă, dar spălați foarte bine,întregi sau tăiați în 2)

-îi lăsăm să se coacă apoi așa calzi îi presăram cu sare, piper și un pic de ulei sau cu mujdei

-se servesc calzi cu șnițele

4. Amandină (Iliuța)

-pentru blat amestecăm 150 gr de făină cu 2 linguri de cacao.

-gălbenușurile de la 6 ouă le mixăm cu 200 gr zahăr și un pliculeț zahăr vanilnat până își dublează volumul.

-mixăm și albușurile cu puțină sare.

-punem albușurile bătute spumă peste gălbenușuri și treptat făină de grâu cu cele două linguri de cacao.

-se lasă la cuptor pentru 40 minute.

-pentru cremă încălzim 300 ml smântână lichidă pentru frișcă pe care o turnăm peste 300 gr ciocolată amăruie.

-amestecăm până obținem consistența dorită.

-pentru glazură avem nevoie de 100 gr ciocolată menaj  pusă la bain-marie peste care adăugăm treptat 50 ml lapte cald.

Poftă Bună!

Reţete culinare

Culinar

#reţeteculinare #culinar #literaturapetocuri

 

***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

2 COMMENTS

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.