Cărţi scrise de Guillaume Musso

Cărţi scrise de Guillaume Musso

Guillaume Musso, născut pe dată de 6 iunie 1974 la Antibes (Alpes – Maritimes), este unul dintre cei mai populari scriitori francezi contemporani. La 19 ani a plecat în SUA, unde a petrecut câteva luni la New York. Pentru a-şi finanţa călătoria a muncit că vânzător de îngheţată, locuind împreună cu muncitori de diverse naţionalităţi. S-a întors în Franţa, unde a obţinut o diplomă în ştiinţe economice, apoi şi-a luat examenul în grad şi s-a dedicat meseriei de profesor.
A debutat în 2001, cu romanul “Skidamarink” (thriller). În 2004, a încredinţat editurii XO primul sau român “ Et Après… ” , care a ajuns mai apoi să se vândă în peste 1,5 milioane de exemplare şi a fost tradus în 25 de limbi. Ideea romanului i-a venit după ce a trecut printr-o experienţă terifiantă: la 24 de ani, a suferit un grav accident de maşină, care l-a făcut să reflecteze la sensul vieţii şi la posibilitatea că ea să se sfârşească pe neaşteptate. “ Et Après… ” (Afterwards) a fost ecranizat în 2008, avându-i în rolurile principale pe Romain Duris, John Malkovich şi Evangeline Lilly.

Nuvele
Skidamarink ( 2001 )
Et après…( 2004) – Şi după (ed. Rao)
Sauve-moi (2005) – Salvează-mă (ed.Rao)
Seras-tu là? (2006) – Vei fi acolo? (ed. ALLFA )
Parce que je t’aime (2007)
Je reviens te chercher (2008)
Que serais-je sans toi ? (2009) – Ce-aş fi eu fără ţine? (ed. ALLFA)
La Fille de papier (2010) – Fata de hârtie (ed. ALLFA)
L’Appel de l’ange (2011) – Chemarea îngerului (ed. ALLFA)
7 ans après (2013) – După şapte ani … (ed. ALLFA)
Demain (2013) – Mâine (ed. ALLFA)
Central Park (2014)
L’instant present (2015)

Literatura pe tocuri facebook grup

***Alina Geambaşu (Alina)***Simplă și complicată în același timp, prudentă și încăpățânată. Compar nevoia de a ști, cu desfășurarea unui mecanism și refacerea lui piuliță cu piuliță pentru a vedea cum funcționează. Când ceva mă depășește, mă simț ca David înainte de întâlnirea cu Goliath, când constată că a uitat să-și aducă praștia. Marea mea pasiune este literatura fantasy, romance și thriller. Posesoare a unei imaginații debordante, reușesc cu ușurință să mă transpun în pielea personajelor din cărți. Din postură de vrăjitoare mai am de lucru cu vrăjile.

7 COMMENTS

  1. Eu am citit ” Fata de hartie”, care mi-a placut enorm. Imi lipsesc doar vreo doua carti ale autorului ( din ce s-a publicat la noi) .

  2. am citit toate cartile scriitorului , traduse la noi. Cand crezi ca nu mai are cu ce sa te surprinda, Musso, vine cu ceva nou, inedit. Cartea mea preferata este „Fata de hartie”.

  3. Eu am citit „Maine” si „Dupa sapte ani” si mi-au placut amandoua foarte mult! Imi place cum scrie acest autor, cartile lui nu au foarte mult romantism, dar rasturnarile de situatii sunt savuroase!
    Abia astept sa descopar si povestile din celelalte carti ale sale!

  4. Un autor care m-a incantat prin scrierile sale. Am citit patru dintre romanele sale si fiecare a avut ceva deosebit. Abia astept sa le citesc si pe celelalte. Sa speram ca si ultimele sale romane aparute vor fi traduse la noi.

  5. A mai ramas sa citesc 3 carti de Musso si nu ma indur.Parca doresc sa lungesc placerea…Ani de zile am evitat barbatii care scriu romane de dragoste .Dar acest autor m-a facut sa vad altfel…sa nu mai am prejudecati.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.