Cartofi cu somon afumat și ricotta – Clătite de dovlecel cu telemea...

Cartofi cu somon afumat și ricotta – Clătite de dovlecel cu telemea – Ciorbă de ștevie

by -
0
Cartofi cu somon afumat și ricotta - Clătite de dovlecel cu telemea - Ciorbă de ștevie

Cartofi cu somon afumat și ricotta – Clătite de dovlecel cu telemea – Ciorbă de ștevie

Aperitiv: Clătite de dovlecel cu telemea (Iliuţa):

  • 500 g dovlecel răzuit se amestecă cu 100 g telemea, 2 ouă, 50 g făină de grâu, sare după gust, piper, boia iute, 3 căței de usturoi răzuiți, o ceapă verde tocată feliuțe și 50 g unt topit.
  • formăm clătitele din aluatul obținut, le așezăm într-o tavă pentru cuptor, tapetata cu hârtie de copt.
  • se lasă pentru 20-25 minute la cuptorul preîncălzit la 180 grade.

2. Ciorbă de ștevie (Vero)

  • se pune apă la fiert cu 100 de grame costiță afumată tăiată mărunt, după 15 minute se adaugă ștevia și condimentele: piper, delicat, sare.
  • când e fiartă se sparg ouă întregi în zeamă.
  • se pune într-o tavă puțin ulei, o ceapă mărunțită se dunstuie cu o lingură de făină , puțină boia și un pahar mare de lapte.
  • se pune prăjeala în oală, se mai fierbe 5 minute după care adăugăm frunze de leuștean, pătrunjel, 3 linguri de smântâna frecată cu puțină apă rece .
  • oprim focul și adăugăm o lingură de oțet

3. Cartofi cu somon afumat și ricotta (Iliuţa):

  • se pun la fiert 6 – 8 cartofi tăiați cubulețe .
  • pentru o aromă plăcută adăugăm în apă  rosmarin, 3-4 căței de usturoi și sare după gust.  -după fierbere lăsăm cartofi să se răcească pentru 10 minute și adăugăm 2 – 3 cepe verzi tăiate feliuțe, 150 g ricotta, 100 g somon afumat tăiat feliuțe subțiri, piper negru , puțin ulei de măsline și busuioc verde tocat mărunt.
  • amestecăm bine compoziția.
  • la final punem măsline și opțional cubulețe de telemea.
  • se pot servi cu salată verde.
  • Sunt delicioși!

4. Prăjitură (televizor):

  • 1/2 kg făină+1 pachet de margarină rama+gălbenușul de la 2oua+250 gr zahăr+zeama de la o lămâie și 1praf de copt+se frământă cu câtă smântână cuprinde să fie un aluat potrivit
  • se împarte aluatul în 2,în jumătate se pune cacao
  • se fac două foi coapte pe dosul tăvii
  • se coace un pișcot simplu din  6 ouă+6 linguri de zahăr+6 linguri făină+puțin praf de copt

 crema :1/4 lapte se pune la fiert

-1/4lapte rece se freacă cu 4-5 linguri de făină și 3-4 pliculețe de zahăr vaniliat

  • se toarnă compoziția în laptele care fierbe,se amestecă bine până se îngroașă,

-apoi se lasă puțin să se răcească

  • se mixează 200 gr unt cu 300 gr zahăr pudră să fie ca o spumă,
  • amestecăm cele două compoziții
  • montăm prăjitura:foaie+cremă+pişcot+cremă+foaie = deasupra presărăm zahăr praf
  • Reţete culinare

    Culinar

    #reţeteculinare #culinar #literaturapetocuri

 

***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

NO COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.