Plăcintă cu carne - Salată de conopidă - Tiramisu cu fructe

Salată de conopidă – Ciorbă de cartofi – Plăcintă cu carne – Tiramisu cu fructe – Meniu

1. Aperitiv: salată de conopidă

-1 conopidă se curată, se spală bine, se rupe bucheţele și se pune la fiert în apă cu sare

-se scoate din apă se lasă să se scurgă, se zdrobește bine și se pune în castron

-se adaugă sare, piper, mărar tăiat fff mărunt usturoi sau ceapă după gust și maioneză (cu cartof)

-se mixează bine, se pune în caserolă la rece

-se poate servi cu pâine proaspătă sau prăjită

2. Ciorbă de cartofi

-1 ceapă mică tăiată mărunt +1 morcov,1 pătrunjel,1 păstârnac date pe răzătoarea fină = se pun în oală cu puțin ulei și se călesc

-2-3 cartofi curățați îi tăiem bucățele și-i adăugăm în oală

-punem apă și punem oala la fiert

-potrivim de sare, piper, curry, coriandru praf, boia-opțional și lăsăm să fiarbă

-când legumele sunt fierte adăugăm amestecul de verdeață care ne place (eu pun neapărat tarhon cu restul) și mai lăsăm câteva clocote

-se poate servi așa sau dreasă cu smântână sau iaurt

3. Plăcintă cu carne (Alexandra Ali)

-1. Pentru aluat:

  • 350-450 gr  de margarină
  • un ou

  • făină (vreo 500 de grame, dar depinde câtă smântână pui)

-și desigur smântână (eu am pus smântână lichidă cam 300 de ml, deci am pus și ceva mai multă făină)

  • un strop de oțet (eu am pus oțet de mere)

-Le amesteci: mai întâi margarina la termperatura camerei, cu oul, sarea și oțetul, amesteci cu mixerul, apoi torni făină în ploaie până aluatul devine prea tare pentru a mai mixa.

pentru umplutură:

-În general, am văzut că se combină carnea de porc cu cea de vacă, dar eu am avut carne tocată de curcan și am combinat cu cea de porc. (La cantități nu aș putea să-ți zic exact, cam 600 de grame de carne tocată de curcan și cam tot atâta de porc)

  • 2 cepe mari tăiate fin și călite împreună cu câțiva căței de usturoi tăiați feliuțe

-apoi se amestecă cu carnea și se lasă și aceasta la călit până își schimbă culoarea; dacă carnea e prea uscată poți aduagă un pahar de apă și poți lasă să scadă

-condimentezi: sare, piper, boia de ardei iute (mie îmi place ceva mai iute), rozmarin, cimbru și orice altceva mai vrei tu

-lași să se răcească

-înainte te a întinde compoziția pe aluat mai adaugi cam 100 ml de smântână și 2 ouă și ameteci, asta pentru a se lega ceva mai bine compoziția

-Am întins aluatul în 2 foi separate, cam de 1/2 cm grosime.

-Pe una am pus și niște felii de cartofi înăbușite în prealabil în apă clocotită, am pus carnea și am rulat-o ca pe o ruladă dulce….Am bătut un ou foarte bine și am uns marginile pentru a se lipi.

-A doua foaie am umplut-o simplu cu compoziția pe o parte și am adus peste cealaltă parte pentru a acoperi. La fel cu oul (Îți ajunge un ou pentru ambele foi)

-Le-am pus într-o tavă unsă cu margarină, sau poate să fie cu ulei și făină

-Le-am înțepat cu o scobitoare, le-am uns suprafața cu ou și le-am dat la cuptorul pre-încălzit.

-Și stau cam de vreo 40 de minute.

4.Tiramisu cu fructe

-un pachet mare de pișcoturi de șampanie

-fructele (eu am făcut cu fructe congelate) căpșuni, zmeură, afine, le punem să stea puțin cu zahăr să lase zeamă

-zeama de la fructe o mai combinăm cu apă și dacă se cere cu puțin zahăr vaniliat  să avem sirop

-1 cremă de cremșnit se bate cu lapte (conform indicațiilor) apoi se mixează cu 1 cutie de mascarpone (250 gr)

-pe o tavă punem un strat de pișcoturi muiate în sirop+1 strat de cremă +1 strat fructe = până terminăm ingredientele-inclusiv deasupra

-dăm prăjitura câteva ore la rece

 Poftă Bună!

Reţete culinare

Culinar

#reţeteculinare #culinar #literaturapetocuri

 

***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

1 COMMENT

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.