Căsuța lui Snowie - Angelica Lambru - Editura Lebăda Neagră - recenzie

 Căsuța lui Snowie – Angelica Lambru – Editura Lebăda Neagră -recenzie

Povești cu o pisică și douăzeci și două de borcane cu dulceață 

Titlul: Căsuța lui Snowie

Povești cu o pisică și douăzeci și două de borcane cu dulceață

Autor: Angela Lambru

Editura: Lebăda Neagră, 2020

Nr. pagini:  123

Colecția Pink spot

   Despre autoare nu știu să vă spun mare lucru, mi-ar fi plăcut să găsesc în carte aceste informații. Am căutat pe google și am găsit câteva povești frumoase sub semnătura Angelicăi Lambru.

   Această carte de copii e recent apărută la o nouă editură. Întotdeauna sunt bucuroasă să descopăr scrieri noi pentru copii, diferite de ce am citit pănă acum în cărțile autorilor români contemporani. 

   În cele 123 de pagini găsim 24 de povești atractive, 22 dintre ele având ca titlu un tip de dulceață și subtitlul despre ce este povestea. 

„Dulceață de mandarine

Castelul De-Unde-Nu-Te-Mai-Întorci  …………..  9

…………………………

„ Dulceață de coacăze

 Găinușa cea roșie ………………………………… 71” 

                                                                           Etc.

   Știm cu toții ce important este să le citim micuților devreme, un obicei sănătos și frumos care le dezvoltă imaginația și le îmbogățește vocabularul. Un exemplu pe care ar trebui să-l ofere adulții și sub îndrumarea lor, cei mici, să devină interesați de lumea imaginară.

   Căsuța lui Snowie ne-o prezintă pe pisicuța albă cu ochi albaștri, primită în dar de fetița cu codițe de la prietenul ei. Din perspectiva unei căsuțe calde în care se găsesc un copil, un animăluț și un povestitor începe seria de povești desprinse parcă din timpurile în care tehnologia nici nu exista.

  Fiecare poveste e un basm frumos, însoțit la fiecare final de învățăturile fiecăreia și gândurile povestitorului împreună cu Snowie.

   Foarte bine-venite explicațiile cu care se încheie poveștile. Pe înțelesul fiecărui copil, dar și din punct de vedere analitic, perfecte pentru o lectură de calitate. Fie că e vorba de eroi, de animăluțe sau de întâmplări, aceste povești sunt minunate și pline de învățături pentru o educație aleasă. Dacă vorbim de educație e suficient să spunem că avem copii care citesc și primul pas este făcut.

  Nu o să dau mai multe detalii pentru a nu strica plăcerea lecturii. O să las un scurt fragment pentru dumneavoastră, dar și o sinceră recomandare. Mă bucur să văd că editurile noi aduc calitatea lecturii pentru micii cititori.

  Fragment:

  ” Dulceață de vișine

       Înțelepciunea prețuiește mai mult

               Decât bogăția

A fost odată ca niciodată, că dacă n-ar fi, nu s-ar povesti, a fost odată într-un sat mititel un om sărac, pe nume Mordehai, a cărui unică ambiție era învățătura. Casa lui era formată din două încăperi pline cu cărți. Din când în când, din alte sate vecine veneau la el oameni ca să-i ceară sfatul sau îndrumarea, iar el nu-i lăsa niciodată să plece nelămuriți, nesfătuiți sau neconsolați.. Scotocea prin terfeloagele lui, iar mai apoi, ridicându-și privirea din spatele ochelarilor, găsea pentru fiecare, cu vocea lui domoală, vorbele potrivite. În clipele acelea el era regele, iar vecinii, supușii lui.„

***Vero Budea (Vero)***Iubesc viața și oamenii, sunt o fire sociabilă, deschisă, loială, apreciez persoanele sincere cu coloană vertebrală, pasiunile mele sunt scrisul și cititul, deși sunt încă o amatoare. Sunt deschisă la tot ce e nou și folositor. Familistă convinsă, soție, mamă, fiică, noră și prietenă. Nu suport minciuna și trădarea. Găsesc fericirea în lucrurile mărunte. Pentru mine nu există nu pot, numai nu vreau, iar eu vreau. Literatura pe tocuri e locul unde mă simt acasă, un loc unde prietenia și bunul simț mă îmbrățișează.

5 COMMENTS

  1. Exemplul este esențial, așa cum ai specificat. Dacă părintele nu citește, copilul nu va înțelege rostul lecturii.
    Mulțumim pentru recomandare, Vero!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.