Ce mult v-am iubit…de Răzvan Ionescu – Editura Creator – recenzie

Ce mult v-am iubit…de Răzvan Ionescu – Editura Creator – recenzie

by -
2
Ce mult v-am iubit...de Răzvan Ionescu - Editura Creator - recenzie

Ce mult v-am iubit…,de Răzvan Ionescu – Editura Creator – recenzie

Ce mult v-am iubit…

Amintiri I

Autor: Răzvan Ionescu

Editura Creator – 2022

Număr Pagini 368

 Despre autor

  RĂZVAN IONESCU (N.2 noiembrie 1955), actor, teolog, scriitor, profesor universitar, doctor în teatrologie și doctor în teologie, membru al Uniunii Scriitorilor din România, membru fondator al Asociației române de studii religioase (ARSR), membru al Societății Internaționale pentru studiul Istoriei Retoricii( ISHR) și membru al Societății Europene pentru studiul Științei și Teologiei( ESSSAT). Este autorul a peste 100 de studii de specialitate, a peste 350 de articole apărute în publicații din țară și străinătate și al mai multor volume de autor, dintre care Timpul omului din eternitatea Domnului-33 de luminânde și o singură fereastră( Nemira,2003), Când sfinții mergeau la teatru-ecouri dintr-un altfel de Bizanț( Curtea Veche,2007), Un episcop uitat și cărțile lui- Dionisie Romano(Kron-Art,2009), Obiecte pierdute(Kron-Art,2011), volum de poezie însoțit de un audiobook în lectura autorului.

  După cum ați observat CV-ul autorului este impresionant. Având în vedere că această carte este una în care ne sunt prezentate memoriile autorului, nu îmi este ușor să aleg ce să vă spun despre lecturarea acesteia. Cum bănuiți că nu e ușor să vorbești despre viața unui om, mai ales când el ne vorbește de foarte mulți oameni din viața lui.

  Acest volum impresionant ne aduce în atenție momentele din viața autorului petrecute în compania unor distinși oameni „de teatru și film, profesori, poeți, preoți, scriitori, artiști plastici, oameni simpli sau regi, cărți și încăperi în care s-a așezat o lume de amintiri ce-și așteaptă cuminte rândul la uitare.”

  Unele vieți sunt demne de a face istorie în domeniul lor, dar și merită să fie povestite. Pe lângă oamenii foarte mulți pe care-i întâlnim în aceste memorii, autorul ne prezintă emoțiile unei vieți pline. Bucurii, tristeți, lacrimi, despărțiri.

  Se spune că noi, oamenii, suntem suma tuturor întâmplărilor din viața noastră. Eu aș mai adăuga că fiecare om întâlnit în drumul nostru prin viață e o influență. Sunt oameni de la care avem multe lucruri de învățat și sunt oameni pe care putem să-i folosim ca model de așa nu.

  „Cu a doua despărțire-și ultima- a fost așa… cumva… în mai multe etape, treptat, parcă Bunul Dumnezeu voia să ne obișnuiască pe fiecare cu ideea și ne lua mai departe… Ca până la urmă, viața însăși prin întorsături neașteptate de destin să facă să nu ne mai despărțim niciodată, într-un fel neobișnuit. Mai întâi însă, aveam să descopăr în Meșteru’ meu, cot la cot cu el, pe scenă, în repetiții, în spectacole, în turnee, vulnerabilitatea lui, cât de mult de fapt îl „ costa” fiecare întâlnire cu publicul. Era o dimensiune pe care nu i-a puteai bănui atunci când îi erai student și el părea un uriaș intangibil, căruia niciodată nu i se putea întâmpla nimic.” Pag. 42

  Acest volum se încheie cu „ AMINTIRI DIN POVESTEA UNEI ȚĂRI CARE ȘI-A PIERDUT REGELE”. Povestea Regelui Mihai este redată într-o manieră sensibilă care te emoționează profund și care are o eleganță demnă de CASA REGALĂ.

  Amintirile lui Răzvan Ionescu sunt o enciclopedie și conțin informații prețioase. Datorită numărului mare de personaje/persoane și al poveștilor numeroase, recomand citirea acestei mici bijuterii treptat. Mie mi-a luat destul de mult timp să o citesc pentru că necesită o atenție deosebită.

E imposibil să povestești conținutul, dar trebuie să menționez că merită un loc de cinste în bibliotecă.

Carte disponibilă pe site-ul libris.ro

recenzii cărți

 

***Vero Budea (Vero)***Iubesc viața și oamenii, sunt o fire sociabilă, deschisă, loială, apreciez persoanele sincere cu coloană vertebrală, pasiunile mele sunt scrisul și cititul, deși sunt încă o amatoare. Sunt deschisă la tot ce e nou și folositor. Familistă convinsă, soție, mamă, fiică, noră și prietenă. Nu suport minciuna și trădarea. Găsesc fericirea în lucrurile mărunte. Pentru mine nu există nu pot, numai nu vreau, iar eu vreau. Literatura pe tocuri e locul unde mă simt acasă, un loc unde prietenia și bunul simț mă îmbrățișează.

2 COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.